?>

Türk Sineması’nın duayenleri Keskiner kardeşlerin anıları Osmaniye Kent Müzesi’nde yaşatılacak

Türk sineması’nın duayenleri keskiner kardeşlerin anıları osmaniye kent müzesi’nde yaşatılacak

Kültür Sanat - 2 ay önce

Türk Sineması’na isimlerini altın harflerle yazdıran Yeşilçam’ın usta yapımcıları Arif ve Abdurrahman Keskiner adına Osmaniye Kent Müze’sinde "Türk Sineması’nın Usta Yapımcıları Arif ve Abdurrahman Keskiner Kardeşler Kültürel Mirasıdır" köşesi oluşturuldu. İçerisinde Keskiner kardeşlerin ödüllerinin, eserlerinin, kitaplarının ve sinema çekimlerinde kullanılan parçaların yer aldığı onlarca eser anıların yaşatılacağı köşe de yer aldı.

Kültürel anlamda adından sıkça söz ettiren Akdeniz’in incisi Çukurova’nın gözdesi Osmaniye, geçmişten geleceğe köprü olmaya devam ediyor. Selçuklu mimarisi tarzında oluşturulan Osmaniye Belediyesi Kent Müzesi de bu anlamda şehre ışık tutarken Türk Sineması’nda önemli yer edinen usta yapımcılar Arif ve Abdurrahman Keskiner kardeşler adına "Türk Sineması’nın Usta Yapımcıları Arif ve Abdurrahman Keskiner Kardeşler Kültürel Mirasıdır" köşesi oluşturdu. Türk Sineması’na isimlerini altın harflerle yazdıran Keskiner kardeşleri adına oluşturulan köşede ödülleri, kitapları, eserleri ve sinema çekimlerinde kullanılan parçalar gibi onlarca eser yer aldı. Kurdele kesilmesiyle birlikte açılışı yapılan köşeyle ilgili katılımcılara bilgi veren Abdurrahman Keskiner, geçmişe dönük anılarını yeniledi.

"Aldığımız ödüller ve belgeleri Osmaniye’de yaşatmak istedik"

Programın açılış konuşmasını yapan Abdurrahman Keskiner, "Ağabeyim Arif Keskiner ve benim aldığım ödüller ile belgeleri Osmaniye’de yaşatmak istedik. Sayın Başkanımızdan da rica ettik. Sağ olsunlar kendisi de kabul etti. Açılışımıza geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

"Osmaniye’miz için tarihe not düşülen bir günü yaşıyoruz"

Konuşmasında geçen yıl vefat eden Arif Keskiner’i de anan Belediye Başkanı İbrahim Çenet, "Yeşilçam’ın Türk Sinema tarihinin belki de ismini altın harflerle yazdıran Abdurrahman Keskiner ağabeyimizin Osmaniye’miz için tarihe not düştüğü bir günü yaşıyoruz. Burada pamuk toplarken burada fıstık yetiştirirken bir sektöre girip sonra da ismini altın harflerle yazdırmak Çukurova insanımızın da ne kadar güzel olduğunu gösteriyor. Arif Keskiner büyüğümüzü de rahmetle anıyoruz. Osmaniye’mizde değer kattıkları için kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz." diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil’den yeni mesire alanı

2025-04-17 16:46 - Gündem

Turizmde Rekor Gelir Ama Düşük Harcama

2025-04-12 10:44 - Turizm

İYİ Parti'li Ergun'dan Faiz Uyarısı

2025-04-16 13:11 - Ekonomi

YOLLAR VE KALDIRIMLAR SEZONA HAZIRLANIYOR

2025-04-11 11:26 - Marmaris

"Öğretmenime Dokunma"

2025-04-14 13:45 - Marmaris

Gazeteci Murat Ersan’a sokak ortasında saldırı

2025-04-15 20:11 - Marmaris

Ergun : “Suriye’de Türkmenler Yok Sayıldı”

2025-04-11 13:22 - Gündem

Akyaka'nın Doğal Mirası Tehdit Altında

2025-04-15 13:13 - ÇEVRE

Van’da iki mevsim bir arada

2025-04-16 09:46 - Gündem

Marmaris’te öğretmenlerin görevden alındığı iddiaları asılsız

2025-04-11 17:05 - Marmaris

İlgili Haberler

Giresun Adası’nda turizm sezonu başladı

11:48 - Kültür Sanat

Mersin Mut’ta fosil araştırması

11:50 - Kültür Sanat

6 asırlık halı ve kilim dokumacılığı geleceğe taşınıyor

11:34 - Kültür Sanat

Türkiye Mevlevihaneleri Kuşadası’nda anlatıldı

11:44 - Kültür Sanat

Büyükkılıç’tan Bakan Tunç’a, Kültepe Kaniş Karum ve 7,5 milyon yıllık fosillerin tanıtımı

11:25 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Milyonluk surat

10:12 - İnsan

75 Yaşındaki Usta ve 3 Oğlu Aynı Atölyede Sanatı Yaşatıyor

10:10 - Kültür Sanat

12 Yaşındaki Ameer Türkiye'de Hayata Tutundu

09:48 - Genel

Askeri Yasak Bölgeye Giren Şahıs Tutuklandı

09:47 - Asayiş

Çocuklarınızın kıyafetleri vücutlarına oturmuyorsa dikkat

08:48 - Sağlık