?>

Türk şirketleri, Gambiya’da Kalkınma Projelerinde yer alacak

Türk şirketleri, türkiye ile gambiya arasında ekonomik ve ticari ilişkileri güçlendirmek amacıyla düzenlenen toplantıda, gambiya’nın inşaat, altyapı, enerji, sağlık ve teknoloji alanlarındaki projelerine katılmaya davet edildi.

Ekonomi - 5 ay önce

Türk şirketleri, Türkiye ile Gambiya arasında ekonomik ve ticari ilişkileri güçlendirmek amacıyla düzenlenen toplantıda, Gambiya’nın inşaat, altyapı, enerji, sağlık ve teknoloji alanlarındaki projelerine katılmaya davet edildi.

Türkiye ile Gambiya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri güçlendirmek amacıyla Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) Genel Merkezi’nde geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Toplantıya, Gambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alkali F. Conteh, SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu ve birçok sektör federasyonunun temsilcileri katıldı.

Gambiya’dan Türk şirketlerine yatırım daveti

Büyükelçi Alkali F. Conteh, konuşmasında Türkiye ile Gambiya arasında köklü bir geçmişe dayanan dostane ilişkiler bulunduğunu vurguladı. Büyükelçi Conteh, Gambiya’nın ekonomik kalkınma projeleri ve yatırım fırsatlarına dikkat çekerek, “Türk şirketlerini Gambiya Cumhuriyeti’ne yatırım yapmaya davet ediyoruz. İlişkilerimizi geliştirmek için güçlü iş birliğimiz devam edecek” dedi.

SANKON Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin geçmişten gelen güçlü bağlara dayandığını belirtti. Cevahiroğlu, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow liderliğinde başlatılan ekonomik kalkınma programlarını çok önemsediklerini ifade ederek, “Türk şirketleri olarak Gambiya’nın inşaat, altyapı, enerji, sağlık ve teknoloji gibi projelerinde görev almaya hazırız. Cevahiroğlu, ayrıca ithalat ve ihracat ilişkilerimizi daha da güçlendirmek için çalışacağız” diye konuştu.

İş birliği genişleyecek

Cevahiroğlu, Türkiye ile Gambiya arasındaki ilişkilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow’un vizyonları sayesinde en üst seviyeye ulaştığını belirterek, Türk iş dünyasının bu gelişmeleri memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Toplantıya, sağlık turizmi, dış ticaret, enerji, madencilik, tarım ve teknoloji gibi birçok sektörü temsil eden federasyonlar da katıldı. Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu, Güneydoğu Sanayi ve Ticaret Federasyonu, Akdeniz Sanayi ve Ticaret Federasyonu gibi organizasyonların katılımıyla iş birliği imkanları ele alındı. Toplantı da ayrıca ASATUF Genel Başkanı Prof.Dr. Aysun Bay’da iki ülke arasındaki sağlık turizminin geliştirilmesi adına yapacakları projelerden sunum gerçekleştirdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

11 ARALIK ULUSLARARASI DAĞ GÜNÜ KUTLANIYOR

2024-12-11 14:34 - Gezi

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

Marmaris’te Eğitim İçin Özel Bir Etkinlik

2024-12-10 10:44 - Marmaris

İlgili Haberler

Sındırgı’da yerel kalkınma masada değil sahada şekilleniyor

12:35 - Ekonomi

Büyükşehir’den Milas’ın kırsal mahallesine ulaşım yatırımı

12:32 - Ekonomi

Balık sezonu bitmesine rağmen tezgahlarda hareketlilik sürüyor

12:28 - Ekonomi

Çimentaş Yönetim Kurulu Başkanı Taha Aksoy deneyimlerini öğrencilerle paylaştı

12:22 - Ekonomi

"Yarının Köyleri" projesinin üçüncü durağı olan Taraklı Dijital Merkezi ilk 6 ayı tamamladı

12:12 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bahçeli'den PKK'nın Fesih Kararına Tarihi Yorum

16:36 - Gündem

40 Yıllık Usta Antika Saatlere Hayat Veriyor

16:36 - Kültür Sanat

İnternet Dolandırıcılarına Büyük Darbe

16:36 - Asayiş

Yeni Papa Kayseri'den mi?

16:36 - Gündem

Silahlı Saldırıda 1 Genç Hayatını Kaybetti

15:27 - Asayiş