?>

Türk ve Suriyeli depremzede öğrencilerin korosu finalde yarışacak

Depremzede türk ve suriyeli öğrencilerden oluşan adıyaman korusu ankara’da düzenlenecek olan piktes sosyal uyum gösterisinin finalinde yarışacak.

İnsan - 5 ay önce

Depremzede Türk ve Suriyeli öğrencilerden oluşan Adıyaman korusu, Ankara’da düzenlenecek olan PİKTES Sosyal Uyum Gösterisi’nin finalinde yarışacak.

Geçici koruma altındaki Suriyeli çocukların Türkiye’deki eğitime erişimine katkı sağlamak için 29 ilde yürütülen PİKTES Projesi (Türk Eğitim Sisteminde Çocuklar İçin Kapsayıcı Eğitimin Desteklenmesi Projesi) kapsamında yarışma düzenlendi. Türk ve Suriyeli çocuklardan oluşan korolar, söyledikleri birbirinden güzel türküler ile Türk Halk Müziği alanında yarıştı.

6 Şubat depremlerde ağır hasar gören Adıyaman’dan ise bu yarışmalara Dumlupınar Kız Meslek ve Teknik Lisesi ile Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nden 17’si Türk, 13’ü de Suriyeli öğrencilerden oluşan koro katıldı. Şefliğini Müzik Öğretmeni Evrim Güzel’in yaptığı ekip, 29 il içerisinden finallerde yarışacak 6 il içerisine girdi. 23-24 Aralık tarihinde Ankara’da yapılacak olan finallerde Adıyaman, Bursa, İstanbul, Mersin, Osmaniye ve Samsun illerinden ekipler yarışacak.

Ekip finallerde “Gesi Bağları”, “Ay Saçı Burma ve “Durnalar Dizi Dizi” türkülerini seslendirecek. Adıyaman ekibi final hazırlıkları tüm hızıyla sürdürüyor. Depremde yakınlarını kaybeden depremzede bir aile tarafından donatılan Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi’nin müzik sınıfında çalışmalarını sürdüren Adıyaman ekibi, finalden dereceyle dönmeyi ümit ediyor.

Koroyla ilgili bilgi veren Dumlupınar Kız Meslek ve Teknik Lisesi Müzik Öğretmeni Evrim Güzel, “Çocuklarımız kaynaşıyorlar birbirleriyle. Zaten deprem gördüğümüz için bize bir moralde lazımdı. Bu hepimiz için bir moral oldu, kendimize gelme fırsatı oldu. Öğlen aralarında buluşup çalışıyoruz. Bu gençleri türkü ile tanıştırdı, bizim için çok değerli. Kardeşçe olmanın, ırkların birlikte olmasının güzelliğine vardılar” dedi.

Daha sonra konuşan Okul Müdürü İmam Şimşek ise, “Biz burada yapılan müzik çalışmasının öğrencilerimizi iyileştirdiğine, özellikle 6 Şubat depremi sonrasında çocuklara faydalarının olduğunu gördük” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

11 ARALIK ULUSLARARASI DAĞ GÜNÜ KUTLANIYOR

2024-12-11 14:34 - Gezi

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

Marmaris’te Eğitim İçin Özel Bir Etkinlik

2024-12-10 10:44 - Marmaris

İlgili Haberler

Yenişehir açık hava sineması projesinin ihalesi yapıldı

17:28 - İnsan

Antalya basınının acı günü

16:57 - İnsan

SOLOTÜRK ekibi öğrencilerle buluştu

16:41 - İnsan

Danimarka’dan havalanan uçak; Gazipaşa’da su takı seremonisiyle karşılandı

16:33 - İnsan

Tut Gençlik Merkezinden birlik ve beraberlik etkinliği

16:34 - İnsan

Günün Manşetleri

Yeşilin Binbir Tonu Fotoğrafçıları Büyüledi

15:33 - Gündem

Kardiyorenal Sendrom Alarmı

15:28 - Sağlık

80 yıllık giysiler yeniden hayat buldu

14:23 - Genel

Mehir Vakfı'ndan Evlilik Çağrısı

14:21 - İnsan

Özel Öğrencilere Şiddet Uygulayan Öğretmen Tutuklandı

13:53 - Asayiş