?>

Türkiye’de eğitim hayatına başlayan göç yolundaki çocuklar, en çok sınıf arkadaşlarını ve öğretmenlerini özleyecekler

Suriye’de yaşanan iç savaş sonrası türkiye’ye yerleşen ve hatay’da bulunan cilvegözü sınır kapısı’ndan ülkesine dönecek çocuklar, öğretmenlerini ve sınıf arkadaşlarını özleyeceklerini söyleyerek, selam gönderdiler.

Genel - 5 ay önce

Suriye’de yaşanan iç savaş sonrası Türkiye’ye yerleşen ve Hatay’da bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan ülkesine dönecek çocuklar, öğretmenlerini ve sınıf arkadaşlarını özleyeceklerini söyleyerek, selam gönderdiler.

Suriye’de 27 Kasım’da muhalif grupların başlattığı saldırı sonrası Esad görevi bırakarak kaçmıştı. Suriye’den yıllar önce Türkiye’ye gelen aileler de terörden ve rejimden temizlenen memleketleri için geri dönüş yoluna düştüler. Türkiye’de eğitim alan öğrenciler, beraber öğrenim gördükleri sınıf arkadaşlarından ve öğretmenlerinden ayrılarak aileleriyle birlikte dönüş yoluna düştüler. Dönüş için Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde bulunan Cilvegözü Sınır Kapısı’nı seçen ailelerin çocukları; sınıf arkadaşlarını ve öğretmenlerini özleyeceklerini söyleyerek selam gönderdiler. Öğretmenini ve sınıf arkadaşlarını özleyeceğini söyleyen Reyyan Hattap, “Ben Suriye’de doğdum ve 9 yaşındayım. 7 yıldır Türkiye’de Isparta’da yaşıyoruz. Arkadaşlarım; Malez, Ceylan ve Elif’i özleyeceğim. Mehmet öğretmenimi çok özleyeceğim. İngilizce öğretmenimi ve sınıf arkadaşlarımı özleyeceğim. En çok İngilizce öğretmenimi özleyeceğim” dedi. “Öğretmenim beni çok sevdi, seni çok özleyeceğim Sultan öğretmenim”

Esad rejiminden alından Hama şehrine ailesiyle birlikte dönen Senir Şam, “Memleketimde ninemle yaşayıp, eğitim alacağım. Türkiye çok güzeldi ve çok sevdim. En çok Türkçe öğretmenimi özleyeceğim. Öğretmenim beni çok sevdi. Seni çok özleyeceğim Sultan öğretmenim” dedi. Aslı öğretmenine selam gönderen Elif Senir, “Bende en çok Aslı öğretmenimi özleyeceğim. Seni çok çok özleyeceğim öğretmenim” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da metamfetamin ele geçirildi

2024-12-07 11:31 - Asayiş

Gediz’de Bardakçı deresi taşkın koruma projesi başladı

2024-12-09 11:16 - Gündem

İranlı şahıs üzerinde 11 kilo 150 gram metamfetamin yakalandı

2024-12-06 13:54 - Asayiş

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

İngiltere’de bir Türk iş insanına “Freeman Onur Ödülü” verildi

2024-12-09 15:29 - Siyaset

KIZILDENİZ DEĞİL MARMARİS KÖRFEZİ

2024-12-09 12:43 - Marmaris

11 ARALIK ULUSLARARASI DAĞ GÜNÜ KUTLANIYOR

2024-12-11 14:34 - Gezi

MARMARİS’İN SEBZE VE MEYVE AMBARI KARACASÖGÜT

2024-12-06 14:17 - Marmaris

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

İlgili Haberler

İnsansız su altı sistemleri aracı EnFest’te sergileniyor

16:41 - Genel

Aydın’da burs alan çocuklara şenlikli sürpriz

16:33 - Genel

MARMARİS’TE TCG GÖKÇEADA HALKIN ZİYARETİNE AÇILIYOR

16:01 - Genel

Talas’ta Türkçe Sokağı açıldı

16:25 - Genel

Esenyurt’ta "Kelimenin Esrarı" öyleşisi yoğun ilgi gördü

15:51 - Genel

Günün Manşetleri

sağanak yağış sele neden oldu

16:15 - Asayiş

Rus İHA'sı Sivilleri Hedef Aldı

16:01 - Dünya

İlk Tahliye Uçağı Trablus'tan İstanbul'a İndi

15:52 - Gündem

Avaşin Deresi'nde Zorlu Arama Operasyonunu Sürdürüyor

15:45 - Asayiş

Protez Cerrahisinde Küresel Rehber Oluşturulacak

15:42 - Sağlık