?>

Türkiye’de ilk kez özel çocuklar için ’DUYU-KOD Atölyesi’ açıldı

MANİSA'NIN YUNUSEMRE İLÇESİNDE ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÖĞRENCİLERİN DUYULARINI TEKNOLOJİYLE BULUŞTURARAK GELİŞİMLERİNE KATKI SUNACAK OLAN "DUYU-KOD ATÖLYESİ" DÜZENLENEN TÖRENLE HİZMETE AÇILDI. TÜRKİYE'DE KAPSAYICI EĞİTİM ANLAYIŞIYLA BİR İLK OLMA ÖZELLİĞİ TAŞIYAN ATÖLYE, "HER ÇOCUK KENDİ HIZINDA KEŞFEDER" İLKESİYLE DİKKAT ÇEKTİ.

Eğitim - 3 hafta önce

Manisa’nın Yunusemre ilçesinde özel ihtiyaçlı öğrencilerin duyularını teknolojiyle buluşturarak gelişimlerine katkı sunacak olan "DUYU-KOD Atölyesi" düzenlenen törenle hizmete açıldı. Türkiye’de kapsayıcı eğitim anlayışıyla bir ilk olma özelliği taşıyan atölye, "Her Çocuk Kendi Hızında Keşfeder" ilkesiyle dikkat çekti.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Muradiye Organize Sanayi Bölgesi (MUOSB) ve MUOSB Eğitim Vakfı iş birliğiyle Hatice Görgülü İlkokulu bünyesinde hayata geçirilen atölyenin açılışına eğitim yöneticileri, sanayi temsilcileri ve davetliler katıldı.

Açılışta konuşan MUOSB Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kıvırcık, sanayinin yalnızca üretimden ibaret olmadığını belirterek, "Eğitim, sosyal gelişim ve toplumsal faydaya katkı sunan bir yapı olduğumuza inanıyoruz. Özel ihtiyaç sahibi evlatlarımızın gelişim süreçlerine dokunmak bizler için büyük bir mutluluk. Her çocuğun doğru ortamda kendi potansiyelini ortaya çıkaracağını biliyoruz." dedi.

Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli ise öğrenme süreçlerinin her birey için farklılık gösterdiğine dikkat çekerek, "Bazı çocuklarımız için öğrenme duymaktır, bazıları içinse dokunmaktır. Bugün burada gelecek inşası için bir aradayız. Birçok özel eğitim okulunda dahi bulunmayan bu donanımdaki bir atölyeyi okulumuza kazandırmaktan dolayı mutluyuz. Bu süreç öğretmenlerimizin emeğiyle büyüyecek." ifadelerini kullandı.

Projeye destek veren MUOSB yönetimine ve emeği geçenlere teşekkür eden Uğurelli, atölyenin özel eğitim alanında önemli bir örnek teşkil edeceğini söyledi.

Yunusemre Kaymakamı Celalettin Cantürk de projenin Türkiye için örnek niteliğinde olduğunu belirterek katkı sunan kurum ve hayırseverlere teşekkür etti.

Bilim, teknoloji ve sanat temelli 6 farklı öğrenme istasyonundan oluşan atölyede öğrencilere "duyudan algoritmaya" uzanan eğitimler verileceği belirtildi. Proje Yürütücüsü Yusuf Sekmen ve Proje Koordinatörü Neslihan Süzer Ertürk tarafından tanıtılan atölye, protokol üyelerinin kurdele kesimi ve çalışma alanlarını incelemesiyle hizmete açıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS’TE OTELLER YANGIN YÖNETMELİĞİNE HAZIR

2026-05-12 17:19 - Marmaris

Batman Petrolspor’un şampiyonluk kutlamalarında Murat Boz Rüzgarı

2026-05-11 00:40 - Magazin

Emekli oldular, bisikletle Türkiye turuna çıktılar

2026-05-12 11:07 - İnsan

Sokaklardaki annelere karanfil dağıttılar

2026-05-10 16:41 - Siyaset

Havza’da kuvvetli sağanak etkili oldu, dere taştı

2026-05-12 18:51 - Gündem

Marmaris'te Sürücülere "Dumansız Araç" Denetimi

2026-05-11 15:48 - Marmaris

Marmaris Tepe Mahallesi’nde "Hurda Motor" Çilesi

2026-05-09 14:20 - Marmaris

Torbacı operasyonunda 1 kişi tutuklandı

2026-05-11 16:48 - Asayiş

KURVAZİYER TURİZMİ MARMARİS’E CAN SUYU OLACAK 

2026-05-12 15:11 - Marmaris

Bu görüntüler Marmaris’e yakışıyor mu?

2026-05-14 16:52 - Marmaris

İlgili Haberler

Şehit Haldun Ateş İlkokulu eTwinning Projesiyle Avrupa’ya Açıldı

10:45 - Eğitim

Kütahya’da Hayat Boyu Öğrenme Haftası Sergisi açıldı

10:41 - Eğitim

EÜ ile Moğolistan arasında bilimsel sağlık köprüsü

10:31 - Eğitim

Kars’ta eğitim yatırımları yükseliyor: GAMP Lisesi ve Tarım Lisesi inşaatlarında inceleme

10:03 - Eğitim

Kütahya’da Çocuk Şenliği coşkusu

10:05 - Eğitim

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem