?>

Türkiye ile Malezya arasında ‘Savunma Ürünlerinin Devletten Devlete Tedarikine Dair Mutabakat’

Malezya ile türkiye arasında ‘savunma ürünlerinin devletten devlete tedarikine dair mutabakat zaptı imzalandı.

Teknoloji - 2 yıl önce

Malezya ile Türkiye arasında ‘Savunma Ürünlerinin Devletten Devlete Tedarikine dair mutabakat zaptı imzalandı.

Malezya ile Türkiye arasında ‘Savunma Ürünlerinin Devletten Devlete Tedarikine Dair Mutabakat Zaptı imzalandı. STM tarafından inşa edilecek üç korvet için kabul mektubu takdimi gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı’nda gerçekleşen törene; Malezya Savunma Bakanı Mohamed Khaled Nordin, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Savunma Sanayii Başkan Yardımcıları Prof. Dr. İhsan Kaya, Mustafa Murat Şeker, Hüseyin Avşar ve Gökhan Uçar; Malezya Savunma Bakanlığı ve Malezya İçişleri Bakanlığı heyetleri ve sektör temsilcileri katılım sağladı.

“Malezya’nın Savunma Ürünleri Tedarikine Yönelik Devletten Devlete İlk Anlaşması”

SSB Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Mutabakat Zaptı imza ve kabul mektubu takdim töreni kapsamında gerçekleştirdiği konuşmasında şunları kaydetti:

“Bugün, Türkiye ile Malezya arasında imzalanan “Savunma Ürünlerinin Devletten Devlete Tedarikine Dair Mutabakat Zaptı (MoU) ve Kıyı Görev Gemisi (Littoral Mission Ship) Batch 2 Projesi’nin Kabul Mektubu (LoA) Takdim Töreni’ne hep beraber şahitlik etmekteyiz. Malezya ile savunma ürünlerinin tedarikine dair imzalamış olduğumuz Mutabakat Zaptı (MoU), ülkemiz ile dost ve müttefik ülke Malezya arasındaki savunma sanayii iş birliğinde yeni bir stratejik ortaklık döneminin müjdecisidir. Malezya’nın savunma ürünlerinin tedarikine ilişkin devletten devlete imzaladığı ilk resmi belge niteliğindeki bu Mutabakat Zaptı (MoU), Türk Savunma Sanayii’nin geldiği noktayı ve müttefiklerimizin bize duyduğu güveni göstermektedir. Öte yandan, bugün Kabul Mektubu (LoA) takdim edilen LMS Batch 2 Projesi, iki ülke arasında deniz platformları alanında inşa edilecek uzun vadeli iş birliğinin başlangıcı niteliğindedir. Bu projenin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi; Malezya Kraliyet Donanması’nın 15’ten 5’e Dönüşüm Programının önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek diğer projelerinde de Türk savunma sanayiinin çözüm ortağı vasfıyla öncelikli olarak yer almasını sağlayacaktır. Önümüzdeki dönemde Malezya gibi dost ve müttefik ülkeler ile ortak geliştirme ve üretim, teknoloji transferi ve kazan-kazan modeli yaklaşımlarımızı güçlendirerek sürdüreceğiz. Türkiye’nin Yeni Yüzyılında, savunma sanayii alanında sahip olduğumuz teknolojilerimizi, bilgi birikimimizi ve uzmanlığımızı dost ve kardeş ülkeler ile birlikte paylaşarak, hep beraber gelişeceğiz.”

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

ŞANLIURFA'DA KÖPEKLERE YAŞATILAN VAHŞETİ DURDURUN

2024-06-10 11:48 - Yaşam

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

BRICS NEDİR? TÜRKİYE BRICS'E ÜYE Mİ? BRICS'E ÜYE ÜLKELER

2024-06-05 15:54 - Ulusal

Putin'den Uyarı: Rusya Batılı Hedefleri Vurmak İçin Silah Sağlayabilir

2024-06-07 12:27 - Ulusal

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

MEHMET AKPINAR ATAUZDERE BAYRAM SEVİNCİ YAŞATTI

2024-06-10 13:39 - Gündem

102 Kurum: Hukuku işletin tüm termik santralleri kapatın

2024-06-04 13:24 - ÇEVRE

MUHTEŞEM GÖKOVA’NIN CENNET KÖŞESİ AKYAKA

2024-06-10 15:02 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Yıldız Holding’den dünyanın ilk Yapay Zeka Sanatları Müzesi’ne yatırım

13:08 - Teknoloji

Canik’te gençler yapay zekayla tanışıyor

12:45 - Teknoloji

Kene popülasyonundaki artıştan etkilendiler, yapay zeka destekli tarım aracı geliştirdiler

11:34 - Teknoloji

Türkiye’nin ilk yerli tren sürüş simülatörü KBÜ’de geliştirilecek

11:25 - Teknoloji

Gaziantep’te dron destekli habercilik eğitim programı yapıldı

14:12 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Sivasspor’da çifte sakatlık!

17:41 - Spor

Polis uygulamalarında silah ve uyuşturucu ele geçirildi

17:27 - Asayiş

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Türkiye’ye döndü

17:06 - Spor

Corendon Alanyaspor, Erzurum kampına başladı

14:41 - Spor

Otobüs seyir halinde alev aldı.

13:52 - Genel