?>

Türkiye Kulüpler Taekwondo Şampiyonası Alanya’da başladı

Türkiye tekvando federasyonu’nun 2025 yılı faaliyet programında yer alan türkiye kulüpler tekvando şampiyonası, antalya’nın alanya ilçesinde başladı. 2021 yılında hayatını kaybeden milli sporcu ve antrenör selami ateş anısına düzenlenen şampiyona, alanya atatürk spor salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Spor - 3 saat önce

Türkiye Taekwondo Federasyonu’nun 2025 yılı faaliyet programında yer alan Türkiye Kulüpler Taekwondo Şampiyonası, Antalya’nın Alanya ilçesinde başladı. 2021 yılında hayatını kaybeden milli sporcu ve antrenör Selami Ateş anısına düzenlenen şampiyona, Alanya Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştiriliyor.

Alanya’ya Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcuların katılım gösterdiği şampiyonada yaklaşık 1700 sporcu mücadele ediyor. Dört gün sürecek organizasyonda dereceye giren sporcular, Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı elde edecek.

Turnuvanın açılışında konuşan Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Bahri Tanrıkulu, "Bugün Alanya’da 2025 kulüpler Türkiye Şampiyonası’na gerçekleştiriyoruz. Türkiye Taekwondo Federasyonu olarak bugün son organizasyonumuz olan Kulüpler Türkiye Şampiyonası’na gerçekleştiriyoruz. Bu bizim bu yıl yaptığınız dokuzuncu büyük organizasyonumuz bugüne kadar yaklaşık 24.000 sporcunun katıldığı organizasyonu gerçekleştirdik. Alanya’mızda gerçekleştiriyoruz, biliyorsunuz Alanya’mız bir spor şehri olma yolunda ilerliyor Taekwondo camiamızla Alanya‘yı özlemişlerdi. Camiamızla Alanya’da buluştuk hem antrenörlerimiz hem sporcularımız burada en iyi şartlarda müsabaka yapma imkanı buluyorlar. Alanya İlçe Müdürümüze kaymakamımıza, Antalya Gençlik Spor İl Müdürümüze bizlere kapılarını açtığı için çok teşekkür ediyorum. Burada yaklaşık 1700 sporcumuz yarışıyor kulüpler Türkiye şampiyonasını gerçekleştiriyoruz kulüpler kıyasıya bir rekabet gerçekleştirecekler’’ dedi. "Dünya’da zirveyi hedefliyoruz"

Avrupa şampiyonasında altın madalya hedeflediklerini belirten Tanrıkulu "Taekwondoda biz her zaman dünyada zirveyi hedefliyoruz. Bu branşta güçlüyüz. Her dünya şampiyonasında dünya şampiyonları çıkardık, her olimpiyatlarda madalyalar aldık. Ama bildiğiniz gibi taekwondo bir stabil üzerinde ilerlemiyor. O günkü faktörler, şans ve kura faktörü, hepsi bir denge. Ama biz inanıyoruz ki gençlerimizden çok ümitliyiz. İnşallah altın madalya olmak üzere birçok madalya alacağımıza cani gönülden inanıyorum’’ şeklinde konuştu.

4 gün sürecek olan şampiyona, çeşitli kilolarda yapılan müsabakalarla devam edecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris Muhtarlar derneğinin yeni başkanı Sezer Kılıç oldu 

2025-09-27 18:10 - Marmaris

Ula’da feci kaza: Yaya kadın olay yerinde hayatını kaybetti

2025-09-27 01:49 - Asayiş

CHP Genel Başkanı Özel, Muğla’daki mitingde konuştu

2025-09-29 09:14 - Siyaset

MENTEŞE'DE SU DEPOSU KAZISINDA TARİHİ ESER ÇIKTI

2025-09-27 15:15 - Kültür Sanat

Nilüfer’de Balkan Panayırı ortak şarkıya dönüştü

2025-09-29 14:30 - Magazin

Milas’ta Zeytin Ağacı Sayısı Üçe Katlandı

2025-10-02 10:41 - Gündem

 MARMARİS'TE BELDİBİ DERE YATAĞI TEMİZLİĞİ BAŞLADI

2025-09-27 12:12 - Marmaris

Global Sumut Aktivistleri Marmaris’ten seslendi

2025-09-30 18:14 - Marmaris

Muğla'da Havalimanı Otobüsü Kaza Yaptı

2025-09-29 02:40 - Asayiş

Meclis’in yeni yasama yılı başladı

2025-10-01 15:16 - Gündem

İlgili Haberler

Beypazarı’nda Uluslararası Ultra Trail koşusu düzenlenecek

20:28 - Spor

Bakan Bak ve Suriyeli mevkidaşı ile Basketbol Gelişim Merkezi’ni ziyaret etti

17:25 - Spor

Yıldırımlı çocuklara yaz-kış spor imkanı

17:08 - Spor

Ümit Milli Takım’ın Litvanya ve Macaristan maçları aday kadrosu açıklandı

16:39 - Spor

Berke Özer’in kurtarışları, Fransız ve İtalyan basınında geniş yer buldu

16:29 - Spor

Günün Manşetleri

Beslemek İstediği Sokak Köpeği Saldırdı

14:52 - Asayiş

Hitit Eserleri Turizme Açılıyor

14:50 - Kültür Sanat

Asansör Kazasında 4 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

14:33 - Asayiş

Köylü kadınlar 200 yıldır bu pazarda buluşuyor

14:22 - Ekonomi

19 kiloluk dev mantar bulundu

14:21 - Genel