?>

Türkiye Kupası maçı esnafı mutlu etti

Gaziantep’te oynanan ve galatasaray’ın trabzonspor’u yenerek kazandığı ziraat türkiye kupası final maçı için kente gelen taraftarların yaptığı alış veriş esnafın yüzünü güldürdü.

İnsan - 2 ay önce

Gaziantep’te oynanan ve Galatasaray’ın Trabzonspor’u yenerek kazandığı Ziraat Türkiye Kupası final maçı için kente gelen taraftarların yaptığı alışveriş esnafın yüzünü güldürdü.

Türkiye’nin ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin tarihi, gastronomisi ve kültürel mirasıyla ünlü şehri olan Gaziantep, Galatasaray ile Trabzonspor’u ağırlamanın gururunu yaşadı.

Ziraat Türkiye Kupası finali müsabakasında Galatasaray ile Trabzonspor, Gaziantep’te karşı karşıya geldi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda, Galatasaray’ın Trabzonspor’u 3-0 yenerek kazandığı maç için Gaziantep’e gelen takım taraftarları, yaptıkları alış verişle esnafı memnun etti.

Türkiye’nin önemli turizm şehri olan ve yılın 12 ayı boyunca yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olmaya devam eden Gaziantep’te esnaf, maç için Gaziantep’e gelen ve maç öncesinde kentin tarihi mekanlarını gezen takım taraftarlarını en güzel şekilde ağırladı.

Karşılaşma öncesinde Gaziantep’e gelen takımın taraftarları özellikle tarihi Almacı Pazarı’nı, Bakırcılar Çarşısı’nı ve Kültür Yolu üzerinde bulunan hanları, iş yerleri ile Gaziler Caddesi’ni hınca hınç doldurdu.

Taraftarların çarşılarda oluşturduğu yoğunluk esnafı mutlu ederken, takım taraftarlarının çarşıları ve tarihi mekanları gezerken, kentin önemli lezzetleri olan baklava, Antep fıstığı, katmer, beyran ve kelle paça, kebap çeşitleri, menengiç kahvesinin yanı sıra kurutmalık sebzeler ile doğal baharatları tercih ettiği görüldü.

Final maçı kentte turizm hareketliliğinin yaşanmasına neden olurken, esnaf Kurban Bayramı öncesi adeta çifte bayram yaşadı. Türkiye Kupası maçının Gaziantep’te oynanmasından dolayı çok mutlu olduklarını ve Kurban Bayramı öncesi yaşanan yoğunluktan dolayı memnun kaldıklarını belirten esnaf, maçın kentte oynanmasını sağlayan yetkililere teşekkür etti.

Final maçının kentte önemli bir moral kaynağı olduğunu ifade eden tarihi Bakırcılar Çarşısı esnafından yemeni ustası Ahmet Pektaş, "Esnaf olarak adeta bayram yaşadık. Şehrimize gelen misafirler, yemek yiyorlar, çay içiyorlar ve alışveriş yapıyorlar. Yapılan alışverişler bize yansıdı. Kurban Bayramı öncesi çarşımızın kalabalık olması ve sporseverlerin alış veriş yapması esnaf için bayram oldu. Alış veriş güzeldi ve hareketli geçti" dedi.

Galatarasay ve Trabzonspor maçının ekonomik anlamda esnafa çok büyük katkı sağladığını belirten tarihi Tahmis kahvesi Mehmet Hilmi Bağcı, "Türkiye Kupası final maçının Gaziantep’te oynanmasından dolayı mutlu olduk. Final maçının şehrimizde oynanmasına vesile olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Fatma Şahin’e teşekkür ediyoruz. Galatarasay ve Trabzonspor maçı için şehrimize gelen sarı-kırmızı ve bordo-mavili taraftarların Gaziantep’te buluşması bizim için önemli oldu. Tarihi Tahmis Kahvesi kardeşliğin ve dostluğun buluştuğu nokta oldu. Kahvemize gelenler rahatlıkla kahvelerini içiyorlar ve rahatlıkla sohbetlerini edebiliyorlar. Bizde bu durumdan dolayı mutlu oluyoruz. Esnafımız mutlu, taraftarlar mutlu, Gaziantep mutlu ve tüm Türkiye mutlu oldu" şeklinde konuştu.

Final maçının Gaziantep’te oynanmasının en çok esnafı memnun ettiğini belirten baklava ustası Selim Bağcı da, "Galatarasay ve Trabzonspor taraftarlarına çok teşekkür ediyorum. Dostluğun ve kardeşliğin şehri Gaziantep’e hoş geldiler. Gaziantep’te caddeler ve sokaklar Galatarasay ile Trabzonspor bayrakları ile cıvıl cıvıl oldu. Galatarasay ve Trabzonspor taraftarlarının şehrimize gelmeleri bize de yaradı. TFF Başkanımıza, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkanımıza, Gaziantep Ticaret Odası Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Türkiye Kupası final maçının Gaziantep’te oynanması bizim için iyi oldu. Maç için Gaziantep’e 30 bini aşkın taraftar geldi. Bizde maç için Gaziantep’e gelen misafirlerimizi güzel bir şekilde ağırlıyoruz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Aras'tan Marmaris'e Destek Sözü

2025-05-13 09:23 - Marmaris

Soma’nın Gözyaşları Şelalesi açıldı

2025-05-14 19:11 - Gündem

Banka güvenlik görevlisi tuvalette başından vurulmuş halde bulundu

2025-05-12 10:40 - Asayiş

Büyükşehir'den Milas'a 14 Milyonluk Ulaşım Yatırımı

2025-05-13 11:50 - Ulaşım

Marmaris'te Motosiklet Cezaları Rekor Kırdı

2025-05-13 09:58 - Asayiş

SAFRA KESESİNDEN 491 TAŞ ÇIKTI

2025-05-09 10:12 - Sağlık

MUĞLA'DA ULUSLARARASI KOROLAR ŞENLİĞİ

2025-05-10 10:25 - Kültür Sanat

Marmaris’te engelli vatandaştan belediyeye tepki: "Ekmek kazanmak istiyorum ama yer vermiyorlar"

2025-05-11 16:46 - İnsan

MARMARİS'TE GÜVENLİK GÖREVLİSİ HAYATINI KAYBETTİ

2025-05-12 10:55 - Asayiş

ŞANTAJ KUMPASINI MAHKEMEYE TAŞIYAN MAĞDUR SESSİZLİĞİNİ BOZDU

2025-05-12 15:52 - Marmaris

İlgili Haberler

Gediz Belediyesi’ne 80 geçici işçi alınacak; başvurular başladı

12:10 - İnsan

Gaziantep Büyükşehir’den eğitimde bir ilk daha

11:52 - İnsan

Elazığ’da Kur’an kurslarında 15 temmuz etkinlikleri düzenlendi

11:39 - İnsan

Adrenalin tutkunlarının yeni adresi: Ordu

11:24 - İnsan

Suriyeli sığınmacıların dönüşleri gece saatlerinde de sürüyor

11:21 - İnsan

Günün Manşetleri

Doğru Tercih, Doğru Gelecek

10:50 - Eğitim

İdeal kilonu öğren, sağlıklı yaşa

10:29 - Sağlık

Kaybolan hayvanlar dron ile bulundu

10:29 - Asayiş

Emlakçıya Kurşun Yağdıran Çeteye Operasyon

10:24 - Asayiş

4 Yıllık Kanser Mücadelesinde Yeni Umut

10:22 - Sağlık