?>

Türkiye’nin 5’incisi Düzce’de kurulacak

Düzce belediye başkanı dr. Faruk özlü, düzce’de ilk, türkiye’nin 5’inci afet koordinasyon ve eğitim merkezi tanıtım toplantısını yaptı. ?lgili kurumların düzce temsilcilerinin yanı sıra arama kurtarma derneklerinin üyelerinin de katıldığı toplantıda düzce itfaiyesi çatısı altında oluşturulacak toplanma merkezinin detayları anlatıldı.

Teknoloji - 2 yıl önce

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’de ilk, Türkiye’nin 5’inci Afet Koordinasyon ve Eğitim Merkezi tanıtım toplantısını yaptı. İlgili kurumların Düzce temsilcilerinin yanı sıra arama kurtarma derneklerinin üyelerinin de katıldığı toplantıda Düzce İtfaiyesi çatısı altında oluşturulacak toplanma merkezinin detayları anlatıldı.

Düzce Belediyesi, afetlere hazırlık konusunda hem teoride hem de pratikte hazır durumunu güçlendirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Faruk Özlü’nün girişimleri ile özellikle Kahramanmaraş depremi sonrası çalışmaları hızlandırılan Afet Koordinasyon ve Eğitim Merkezi’nde proje alanı ve detayları belli oldu. Mergiç Mahallesi’nde Düzce Belediyesi’ne ait 4 bin 500 metrekare alanda inşa edilecek merkez, Düzce’deki arama kurtarma ekiplerinin eğitim, toplanma ve afet müdahale stratejilerini belirleyecekleri yer olacak.

Afet Koordinasyon ve Eğitim Merkezi hakkında katılımcılara bilgiler aktaran Başkan Özlü, çalışmayı çok önemsediğini belirterek “Geçtiğimiz süreçte itfaiye teşkilatımızı güçlendirdikten sonra ki biliyorsunuz bölgenin en güçlüsü haline getirdik. Özellikle Kahramanmaraş depreminden sonra bölgeye gittiğimde yaşananlardan çok etkilendim. Orada arama kurtarma ekipleri var çok fedakarca çalışıyorlar. Çalışanların desteklenebileceği üniteler eksikti. İstişare zamanımız oldu. Düzce’ye geldiğimizde İtfaiye teşkilatımız ile görüştük. Diyelim ki saat gece 04:00 bir yerde deprem oldu. Düzce’de çok sayıda arama kurtarma ekibi var herkes arabaya binip gidiyor. Oysa bizim bir toplanma alanımız, merkezimiz olsun. Gönüllülerin teçhizatlarını saklayabilecekleri bir yer olsun. Bizim Mergiç Mahallesi’nde 4,5 dönüm bir arsamız vardı. Orayı bu iş için tahsis ettik. Düzce’de toplanma merkezi burası olacak” dedi. İtfaiye batı müfrezesi de bu merkezde yer alacak

Başkan Faruk Özlü itfaiye teşkilatını şehrin her noktasına yakın hale getirecek çalışmaya da destek olacak merkezin sadece Düzce için değil, bölge için de önemli olduğunu ifade ederek “İlk saatlerde kurtarmak çok önemli. Ulusal düzeyde afetleri koordine edecek olan AFAD var. Biz burada kendi ölçeğimizde gönüllüler ile İtfaiyemizi koordine etmek üzere çalışma yaptık. Organik bağ kurmak üzere bu işe giriştik. Ancak bu bölgemize ve Türkiye’nin her yanına müdahalede etkili olacak. Severek bu işi yapan arkadaşlar var beraber çalışmak istiyoruz. Bu merkezde ne olacak? Her derneğimiz için konteyner hazırlayacağız yarısı teçhizat deposu yarısı ofis olacak. Ayrıca İtfaiyemizin Batı Müfrezesi’ni de buraya kuracağız. Yine alanda okullara, kurum ve şirketlere afet eğitimi vermek üzere uygulama alanları olacak. Yangına müdahale, enkaz, trafik kazası kurtarma, yüksek açı kurtarma gibi konularda vatandaşlarımıza eğitim vereceğiz. İtfaiye temalı çocuk parkı gibi tam donanımlı bir merkez olacak. Şimdiden ilimize ve bölgemize hayırlı olsun” ifadelerinde bulundu.

Tanıtım toplantısının ardından fuaye alanında sergilenen arama kurtarma teçhizatlarının incelenmesi ile program sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Aksaray’da kar yağışı etkili oluyor

2024-03-21 12:36 - Gündem

DÜNYA MUTLULUK RAPORU

2024-03-20 10:33 - Yaşam

DEPREM ARAŞTIRMASI: RİSKLİ BÖLGELER BELİRLENDİ

2024-03-18 18:50 - Ulusal

KAMU ÇALIŞANLARINA 9 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİ MÜJDESİ

2024-03-20 11:16 - Ulusal

RUS VATANDAŞLARI SEÇİM İÇİN SANDIK BAŞINDA

2024-03-18 19:00 - Ulusal

VENÜS'ÜN GİZEMLERİ: CEHENNEMİ ANDIRAN YÜZEY VE JEOLOJİK AKTİVİTE

2024-03-18 18:45 - Dünya

Öğrencilere orman bilinci aşılanıyor

2024-03-19 11:33 - Gündem

BARIŞ VE İSTİKRAR İÇİN ULUSLARARASI İTTİFAK ÇAĞRISI

2024-03-18 18:58 - Dünya

Marmaris rallisinde çevre için start aldılar

2024-03-24 11:35 - Gündem

2024'ÜN İLK AY TUTULMASI 25 MART'TA: TÜRKİYE'DEN GÖZLEMLENEMEYECEK

2024-03-22 16:05 - Dünya

İlgili Haberler

"Casper Nirvana 23.8’’ monitör ofislerde konforlu ve kesintisiz çalışmayı destekliyor

13:23 - Teknoloji

Yıldız Holding’den dünyanın ilk Yapay Zeka Sanatları Müzesi’ne yatırım

13:08 - Teknoloji

Canik’te gençler yapay zekayla tanışıyor

12:45 - Teknoloji

Kene popülasyonundaki artıştan etkilendiler, yapay zeka destekli tarım aracı geliştirdiler

11:34 - Teknoloji

Türkiye’nin ilk yerli tren sürüş simülatörü KBÜ’de geliştirilecek

11:25 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Sivasspor’da çifte sakatlık!

17:41 - Spor

Polis uygulamalarında silah ve uyuşturucu ele geçirildi

17:27 - Asayiş

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Türkiye’ye döndü

17:06 - Spor

Corendon Alanyaspor, Erzurum kampına başladı

14:41 - Spor

Otobüs seyir halinde alev aldı.

13:52 - Genel