?>

Alanya’dan Türkiye’ye Ahşap Kovanlar

Antalya’nın Alanya ilçesinde baba mesleği marangozluğu sürdüren Mustafa Aslan, el emeği ile ürettiği arı kovanlarını Türkiye genelindeki arıcılara ulaştırıyor.

Ekonomi - 6 ay önce

Antalya’nın Alanya ilçesinde baba mesleği olan marangozluğu sürdüren Mustafa Aslan, el emeği ile ürettiği arı kovanlarını Türkiye’nin dört bir yanına gönderiyor. Yaklaşık 1990 yılından bu yana marangozluk mesleğini icra eden Aslan, yeğeni ile birlikte çalışarak çeyiz sandığından sandalyeye, tabureden arı kovanına kadar farklı ağaç işleri üretiyor. Ahşap işçiliğine olan ilgisiyle tanınan Aslan, Alanya’da bu mesleği yapan tek usta olarak biliniyor.

"El sanatları ile elde edilen ürünlerin kıymeti başka," diyen Aslan, marangozluğu, babasından devraldığı bir kültür olarak yaşattığını belirterek, "Ağaçtan ne olursa yaparız. Arı kovanı da yapıyoruz; Alanya içinden Konya, Muğla, Ordu, Erzincan, Erzurum, Diyarbakır gibi Türkiye’nin farklı şehirlerine kovanlarımızı gönderiyoruz. Yoğun talep olduğu için yetişmekte zorlanıyoruz,” dedi.

Yıllardır Aslan’dan ürün alan müşterilerden Nebi Çorba, “Mustafa usta Alanya’da bu işi yapan tek kişi, onun yaptığı kovanlar arılar için sağlıklı bir ortam sunuyor,” ifadelerini kullanarak geleneksel mesleği yaşatmanın önemine vurgu yaptı. Arıcılığa yeni başlayan Ersin Tekinoğlu ise, "Çocuklarıma sağlıklı bal yedirmek istiyorum, bu yüzden arıcılığa yöneldim ve en iyi kovanları yapacak kişi olarak Mustafa ustayı tavsiye ettiler,” şeklinde konuştu.

Mustafa Aslan, marangozluk mesleğinin zorluklarına rağmen mesleğini yaşatmaya devam ediyor ve ürettiği el emeği ürünlerle hem Alanya’nın kültürel zenginliğini Türkiye’ye taşıyor hem de geleneksel ahşap işçiliğini geleceğe aktarıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Erzurum’daki uyuşturucu operasyonunda 80 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 14:34 - Asayiş

Hakkari 92 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-06 20:13 - Asayiş

Oyuncu Aslı Turanlı, Can Yaman’a bardak fırlattığına dair çıkan haberlerle ilgili konuştu

2024-10-31 14:15 - Magazin

Van’da bir tırda 256 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 22:21 - Asayiş

Beşiktaş, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını tamamladı

2024-11-01 14:55 - Spor

Kütahya Müzesi, kuruluş ve kurtuluş temalı bir müze olacak

2024-11-01 22:49 - Kültür Sanat

67 Yaşında Arkeoloji Bölümünü Kazandı

2024-11-01 12:09 - Gündem

MUĞLA İLE BİRLİKTE 10 İLDE YAĞIŞLARDA YÜZDE 20 DÜŞÜŞ

2024-11-02 14:47 - Genel

BU CENNET GİBİ GÖLÜ MUĞLA İLE DENİZLİ PAYLAŞAMIYOR

2024-11-04 16:29 - Gezi

HASANBOĞULDU’YA AKIN: DOĞANIN GÜZELLİKLERİ BÜYÜLÜYOR

2024-11-01 13:19 - Gezi

İlgili Haberler

ORAN Kalkınma Ajansı bölgeye 6,9 milyar liralık yatırım kazandırdı

17:55 - Ekonomi

Mardin’de "Ajans ve Yatırımcı Buluşmaları Toplantısı" düzenlendi

17:22 - Ekonomi

ColendiBank müşteri kabulüne başladı

16:54 - Ekonomi

Renault 5 E-Tech Elektrikli Türkiye’de

16:37 - Ekonomi

Denizli OSB’den ‘Ben Değil O Yaptı’ eğitimi

16:28 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Uyuşturucu Satıcısı Adli Kontrolle Serbest Kaldı

17:02 - Asayiş

"05.05.2025" Evlilik Tarihi Türkiye Genelinde Yoğun İlgi Gördü

16:45 - Gündem

Tümörlerde Erken Tanı Hayat Kurtarıyor

15:42 - Sağlık

Türkiye'nin Kuş Göç Yolları Haritalanıyor

14:34 - Gündem

Gençler Kendilerini Ege'nin Serin Sularına Bıraktı

14:34 - İnsan