?>

Türkiye’nin ilk Balina iskeleti sergisi yoğun ilgi görmeye devam ediyor

TÜRKİYE’NİN ULUSAL AKVARYUMU İSTANBUL AKVARYUM’UN, TÜRK DENİZ ARAŞTIRMALARI VAKFI (TÜDAV) İŞ BİRLİĞİYLE HAZIRLADIĞI "OKYANUSUN DEVLERİ" SERGİSİ, AÇILIŞININ ARDINDAN ZİYARETÇİLERDEN BÜYÜK İLGİ GÖRMEYE DEVAM EDİYOR. TÜRKİYE KIYILARINDA KARAYA VURDUKTAN SONRA BULUNAN VE YILLARCA ÖZENLE KORUNAN DEV KAŞALOT, UZUN BALİNA VE FOK İSKELETLERİ, İLK KEZ SERGİLENEN BU ÖZEL KOLEKSİYONLA AÇILIŞINDAN BU YANA BİNLERCE ZİYARETÇİYİ AĞIRLADI.

Genel - 2 ay önce

Türkiye’nin ulusal akvaryumu İstanbul Akvaryum’un, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) iş birliğiyle hazırladığı "Okyanusun Devleri" sergisi, açılışının ardından ziyaretçilerden büyük ilgi görmeye devam ediyor. Türkiye kıyılarında karaya vurduktan sonra bulunan ve yıllarca özenle korunan dev kaşalot, uzun balina ve fok iskeletleri, ilk kez sergilenen bu özel koleksiyonla açılışından bu yana binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Kirlenme, hayalet ağlar, gürültü, habitat kaybı, iklim değişikliği ve plastik atıklar, deniz memelileri için büyük tehdit oluşturuyor. Antalya Kumluca sahilinde kuyrukla birlikte 16 metre uzunluğunda kaşalot, Adana Yumurtalık sahilinde 10,5 metre uzunluğunda ve 3,26 ton ağırlığındaki uzun balina ve İzmir, Çeşme sahilinde kıyıya vurmuş şekilde bulunan Akdeniz foku, TÜDAV uzmanları tarafından müze materyali haline getirilmek amacıyla titizlikle İstanbul’a taşındı. Dev balinaların yüzlerce kemikten oluşan gövdesi ise aylarca uğraşılarak bir araya getirildi. İstanbul Akvaryum ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) iş birliğiyle açılışı yapılan "Okyanusun Devleri" sergisi hem kapsamlı koleksiyonu hem de eğitim odaklı kurgusuyla kısa sürede binlerce kişi tarafından ziyaret edildi.

Türkiye’de ilk kez sergilenen bu eşsiz deniz memelileri koleksiyonu, kapsamlı bilimsel içeriği ve eğitim odaklı kurgusuyla her yaş grubundan ziyaretçiye denizlerin en görkemli canlılarını yakından tanıma fırsatı sunarken, deniz ekosistemlerinin korunmasına yönelik de farkındalık oluşturuyor. Sergi, İstanbul Akvaryum içerisinde yer alan "Okyanusun Devleri" alanında, hafta içi 10.00-19.00, hafta sonu ise 10.00-20.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te örgütlü tefecilik operasyonu: 4 kişi tutuklandı

2025-10-24 22:39 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN '' OECD VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE, ENERJİ ENFLASYONUNDA ZİRVEDE''

2025-10-20 13:58 - Genel

Türkiye, gıda enflasyonunda Avrupa birincisi oldu

2025-10-21 14:59 - Ekonomi

Yapay zeka, estetik ve bakım dünyasına girdi

2025-10-22 15:17 - Magazin

İngiliz ve Alman turistler Kale’nin biber tatarı ve pidesine bayıldı

2025-10-19 08:27 - Magazin

İlham veren kadınlar, 2’nci Türkiye Kadın Zirvesi’nde buluştu

2025-10-21 09:22 - Magazin

İclal Aydın, "Ama Değil, Rağmen" ile 12 ilde turneye çıkıyor

2025-10-20 11:57 - Magazin

Başkan Arslan genç çiftin nikahını kıydı

2025-10-20 06:01 - Magazin

Muğla Büyükşehir’den Fethiye Ölüdeniz Yolunda 2. Etap Yatırımı

2025-10-24 15:08 - Ulaşım

185 YILDIR VATANDAŞIMIZA HİZMET VERİYORUZ

2025-10-23 14:34 - Marmaris

İlgili Haberler

Torununu görebilmek için yasal süreç başlatan Özer Aci: "Mahkemeye başvurdum"

10:34 - Genel

‘Folkart Mona’da örnek ilerleme

10:32 - Genel

Sürekli telefona bakmak yeni sendromun habercisi olabilir

10:26 - Genel

Cami, engelli buluşması gönülleri birleştirdi

10:26 - Genel

Başkan Büyükkılıç’tan Hal Kompleksi’ne sabah mesaisi

10:21 - Genel

Günün Manşetleri

Güllü’nün kızının yakalanmadan önceki görüntüleri ortaya çıktı

10:28 - Asayiş

Sürekli telefona bakmak yeni sendromun habercisi olabilir

10:26 - Genel

Beyaza bürünen Sarıkamış havadan görüntülendi

10:25 - Gündem

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı

10:08 - Spor

Eşini tehdit eden başçavuş, bina görevlisinin eşini öldürdü

10:07 - Asayiş