?>

Türkiye’nin mega projesi genç mühendis adaylarına ilham verdi

Manisa celal bayar üniversitesi (mcbü) mühendislik ve doğa bilimleri fakültesi inşaat mühendisliği bölümü öğrencileri, dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü olan 1915 çanakkale köprüsü’ne teknik bir gezi düzenledi.

Teknoloji - 6 ay önce

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü olan 1915 Çanakkale Köprüsü’ne teknik bir gezi düzenledi. Öğretim elemanları eşliğinde gerçekleştirilen ziyaret, öğrencilerin mesleki gelişimlerine katkı sunmayı ve mühendislik eğitimini sahada pekiştirmeyi amaçladı.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün proje süreci, yapım aşamaları, şantiye yönetimi ve uygulanan ileri mühendislik çözümleri hakkında yerinde bilgi alan öğrenciler, devasa yapının mühendislik detaylarını gözlemleme fırsatı buldu. Uluslararası düzeyde büyük bir mühendislik başarısı olarak kabul edilen köprüde yapılan teknik sunumlarda, alanında uzman yetkililer tarafından projede karşılaşılan zorluklar ve geliştirilen çözüm yolları detaylı şekilde aktarıldı.

Öğrenciler, 2023 metrelik orta açıklığıyla dünyanın en uzun orta açıklıklı asma köprüsü unvanını taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün, 318 metre yüksekliğindeki kuleleri, toplam 4608 metrelik uzunluğu ve iki yönlü üçer şeritli taşıma kapasitesiyle ilgili teknik bilgiler edindi. Ayrıca rüzgâr ve deprem yükleri gibi faktörler göz önünde bulundurularak geliştirilen yapısal tasarım çözümleri hakkında da bilgilendirildiler.

Gerçekleştirilen teknik gezinin, öğrencilerin teorik bilgilerini pratikte pekiştirmeleri ve büyük ölçekli altyapı projeleri hakkında farkındalık kazanmaları açısından son derece verimli geçtiği ifade edildi.

Teknik gezinin sonunda MCBÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri ve öğretim elemanları, desteklerinden dolayı Karayolları Genel Müdürlüğü yetkililerine, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’a, organizasyonda görev alan akademik ve idari personele ve ulaşım desteği sağlayan Turgutlu Ticaret Odası’na teşekkür etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Antalya’ya dolu yağdı: Alacabel beyaza büründü

2025-05-29 18:50 - Asayiş

Hınıs’ta ’Beraber bir dondurma yemeyelim mi?’ etkinliği

2025-05-29 18:17 - İnsan

Ankara’daki hobi bahçelerinin durumu ele alındı

2025-05-29 17:49 - Siyaset

Fiba Commercial Properties, yeni projelerini yatırımcılara tanıttı

2025-05-29 15:28 - Ekonomi

Bakan Uraloğlu: "‘Geldik ama evde yoktunuz’ dönemi sona erdi"

2025-05-29 13:24 - Genel

Karapınar’da otomobil refüje çarptı: 1 yaralı

2025-05-29 18:09 - Asayiş

CHP’li Özcan’dan Yargı Eleştirisi

2025-05-29 14:55 - Siyaset

Menteşe Belediyesi'nden Ata Tohumu Desteği

2025-05-29 13:38 - Genel

Boşandığı eşini bıçaklayan şahıs tutuklandı

2025-05-29 18:10 - Asayiş

İzmir’de karısı tarafından tabancayla vurulan adam öldü

2025-05-29 16:45 - Asayiş

İlgili Haberler

Prof. Dr. Cihat Yaşaroğlu yapay zekayı anlattı

14:11 - Teknoloji

Merkezefendi Belediyesi teknoloji tutkunlarını "DEVFEST Denizli 2025’’de buluşturacak

11:46 - Teknoloji

Diş tedavisinde umut olan çalışmasıyla bazı çevrelerin hedefi oldu

11:28 - Teknoloji

Kastamonu’da tamamamlanan 13 projenin açılışını Bakan Kacır yaptı

18:58 - Teknoloji

Malatya’da kaçakçılık operasyonları

18:33 - Teknoloji

Günün Manşetleri

’Dijital Farkındalık ve Siber Güvenlik’ eğitimi gerçekleştirildi

16:47 - Eğitim

Jandarmadan 3 ilçede 3 ayrı kaçakçılık operasyonu: 3 gözaltı

16:46 - Asayiş

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0

16:41 - Spor

Sivasspor, Boluspor maçına hazır

16:38 - Spor

Trump: "Venezuela ve çevresindeki hava sahasının tamamen kapatılacak"

16:36 - Siyaset