?>

Türkiye’nin ormanları bozkırda yeşeriyor

Yozgat’ın akdağmadeni ilçesinde bulunan orman fidanlık şefliğinde 300 dekar alanda üretilen 3 milyon fidan, bir bebek hassasiyetiyle yetiştirilerek türkiye’nin birçok bölgesine toprakla buluşturulmak üzere gönderiliyor.

Gündem - 9 ay önce

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde bulunan Orman Fidanlık Şefliği’nde 300 dekar alanda üretilen 3 milyon fidan, bir bebek hassasiyetiyle yetiştirilerek Türkiye’nin birçok bölgesine toprakla buluşturulmak üzere gönderiliyor.

Akdağmadeni ilçesine bağlı Yukarıculhalı köyünde 1990 yılında kurulan ve yılda 3 milyon fidanın üretildiği Türkiye’nin 4. büyük fidanlığı olan fidan üretim şefliğinde, 20 farklı türde fidan yetiştiriliyor. Akdağmadeni Orman Fidanlık Şefliği’nde istihdam edilen kadınlar tarafından yetiştirilen fidanlar, başta İç Anadolu Bölgesi olmak üzere birçok bölgede bozkır alanların yeşillendirilmesinde kullanılıyor. İlçede bölge halkına istihdam alanı da sağlayan tesiste çalışan kadınlar, tohum ekmeden çapalamaya, tüp hazırlamadan yabancı ot temizliğine birçok işi büyük bir titizlikle yapıyor. Günlük yevmiyeyle çalışan kadınlar, adeta bir bebek hassasiyetiyle yetiştirdikleri fidanlarla ülkenin yeşillendirilmesine katkı sağlıyor. “Fidanları bebek gibi yetiştiriyoruz”

Fidanlıkta çalışan işçilerden Memnune Oğuz, bebek hassasiyetiyle fidanları büyüttüklerini söyleyerek, “Burada 10 yıldır çalışıyorum, arkadaşlarımızla birlikte karaçam, sarıçam gibi çeşitli fidanlar üretiyoruz. Fidanların tohumunu da kendimiz toplayıp üretim yapıyoruz. Bebek misali bunlara bakıyoruz. Otunu alıyoruz, sulamasını yapıyoruz. Ekmeğimizi buradan kazanıyoruz, ailemize çok büyük katkılarımız oluyor. Çocuklarımızı okutuyoruz, evlendiriyoruz. Ürettiğimiz fidanlar ülkenin birçok bölgesine dağıtılıyor, bu da bizi çok mutlu ediyor” dedi. “Evimize ekmek götürüyoruz”

15 yıldır tesiste çalıştığını söyleyen 60 yaşındaki Zühre Taşkıran ise, “Burada fidanları yetiştiriyoruz, fidanların otunu alıyoruz, suluyoruz, yeni doğan bebek gibi ilgileniyoruz. Geçimimizi buradan sağlıyoruz, evimize ekmeğimizi götürüyoruz” şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MUĞLA’NIN BAŞI SAĞ OLSUN ÇEVRE DOSTU OĞUZ ALTINBAŞ'I KAYBETTİK

2024-09-14 13:25 - Gündem

MUĞLA’DA GÖL VE DAĞ ARASINDAKİ GİZEMLİ KÖY

2024-09-16 12:14 - Gezi

Mudanya’da "Avrupa Haraketlilik Haftası" heyecanı

2024-09-17 20:12 - Genel

TARİH VE MİLLİ MÜCADELESİYLE KARADENİZ’İN İNCİSİ SAMSUN

2024-09-14 14:41 - Gezi

Galatasaray’da Victor Osimhen ilk antrenmanına çıktı

2024-09-13 00:33 - Spor

Erzurum - Artvin sınırında modern bir cazibe merkezi: Sonsuz havuz

2024-09-18 09:19 - İnsan

Muğla’da şaşırtan “tıraş” fiyatları

2024-09-12 17:08 - Marmaris

Fenerbahçe, Süper Lig’de Kasımpaşa’ya konuk olacak

2024-09-14 09:35 - Spor

200 YILLIK 3 BİN PARÇALI YÖRÜK ÜZESİ

2024-09-11 10:52 - Kültür Sanat

Edirne’de Trakyalı çiftçi Bakan Yumaklı ile pazarlık yaptı

2024-09-17 19:28 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yozgat genelindeki hayvan pazarları tedbir amaçlı kapatıldı

23:05 - Gündem

Antalya’da "100 Rüzgar Çanı" projesi başladı

21:34 - Gündem

Vali Akkoyun, Mardin Çocuk Evleri Sitesi inşaatında incelemelerde bulundu

20:48 - Gündem

Hedef ‘1 milyon samuray arısı’

19:45 - Gündem

İskenderun’da aracın kaputuna giren kediyi itfaiye kurtardı

19:38 - Gündem

Günün Manşetleri

Yemek Ateşi Felakete Neden Oldu

15:57 - Asayiş

Tıbbi Malzeme Skandalına Açıklama

15:36 - Sağlık

Kafasından bıçaklanan genç hayatını kaybetti

15:32 - Asayiş

Sürücünün Uyuklaması Aileyi Hastanelik Etti

15:27 - Asayiş

Evinde Ölü Bulunan Kadının Eşi İçin Aramalar Sona Erdi

15:22 - Asayiş