?>

Türkiye, Rusya-Ukrayna arasında Karadeniz’de sağlanan ateşkeste gözlemci olabilir

Ukrayna devlet başkanı vladimir zelenskiy, karadeniz’de seyrüsefer güvenliğinin sağlanması için rusya ile yapılan ateşkeste türkiye’nin gözlemci olabileceğini açıkladı.

Siyaset - 3 ay önce

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Karadeniz’de seyrüsefer güvenliğinin sağlanması için Rusya ile yapılan ateşkeste Türkiye’nin gözlemci olabileceğini açıkladı.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Suudi Arabistan’da ABD heyetinin Rusya ve Ukrayna ile yaptığı ayrı ayrı görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenledi. Zelenskiy, görüşmeler sonrası Karadeniz’de seyrüsefer güvenliğinin sağlanması ve enerji altyapısına yönelik saldırıların durdurulması konusunda varılan anlaşmanın derhal yürürlüğe girdiğini belirterek, Rusya’nın anlaşmaları manipüle etmeye ve çarpıtmaya başladığını ifade etti.

Rusya’nın anlaşmaları ihlal etmesi durumunda ABD Başkanı Donald Trump’tan silah desteği ve Rusya’ya yaptırım talep edeceğini belirten Zelenskiy, "ABD tarafı, bu anlaşmaların kendi açıklamalarından sonra yürürlüğe girdiğini düşünüyor. Ancak Rusya’nın bu düzenlemelere uyacağına güvenmiyorum" dedi.

Zelenskiy, Ukrayna’nın anlaşmaları uygulamak için her şeyi yapacağını, ancak Rusya’nın saldırıları sürdürmesi halinde "güçlü bir yanıt" alacağını belirtti. Zelenskiy, görüşmeler sırasında ABD’li yetkililere enerji altyapısına yönelik saldırılara ilişkin anlaşma kapsamında hedef alınmaması gereken tesislerin bir listesini sunduklarını aktardı.

ABD’nin Rusya’nın tarım ve gübre ihracatı için küresel pazara erişimini yeniden sağlamaya yardım edeceğine dair maddeyi ABD tarafından Ukrayna’ya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya ekletmediklerini ifade eden Zelenskiy, "Bunun, yaptırımların ve pozisyonumuzun zayıflatılması anlamına geldiğine inanıyoruz" dedi. Türkiye, Karadeniz’deki ateşkeste gözlemci olabilir

Zelenskiy, "ABD tarafı bu sürecin başarısız olmaması için pek çok detaya girmek istemedi. Ancak her durumda detayların cevaplarını anlamak zorundayız" ifadelerini kullandı. Karadeniz’de ateşkesi gözlemlemek için Türkiye’nin, enerji altyapısına ilişkin ateşkes için ise Orta Doğu ülkelerinin dahil olabileceğini belirten Zelenskiy, ancak bu konuların henüz bu ülkelerle görüşülmediğini vurguladı.

Zelenskiy, ayrıca ABD’nin Ukrayna’ya değerli madenler konusunda genişletilmiş anlaşma taslağı sunduğunu açıklayarak, yeni taslağı henüz detaylı inceleme fırsatı bulamadığını ancak ABD’nin Ukrayna’nın nükleer enerji sektörüne daha fazla dahil olma önerisinin bu taslakta yer almadığını belirtti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris'te Tefecilik Operasyonu: Esnaf Odası Başkanı Gözaltında

2025-03-25 12:30 - Asayiş

Bakan Uraloğlu'ndan İstanbul Havalimanı Metrosu Müjdesi

2025-03-19 12:54 - Ulaşım

ERGUN'DAN DEMOKRASİ VE HUKUK ELEŞTİRİSİ

2025-03-24 12:39 - Siyaset

MARMARİS BELEDİYE BAŞKANI ACAR ÜNLÜ, DESTEK SIRASINDA BİBER GAZINA MARUZ KALDI

2025-03-19 16:04 - Marmaris

Başkan Ünlü: "Mağduriyetimizle ilgili şikayetçi olduk"

2025-03-20 10:03 - Siyaset

MARMARİS'TE BİNLERCE KİŞİ İMAMOĞLU İÇİN YÜRÜDÜ

2025-03-19 15:29 - Marmaris

İmamoğlu’nun kasası Adem Soytekin’e savcıdan "çakar" kıyağı

2025-03-22 15:57 - Asayiş

Marmaris'te Dar Sokaklar Araç İşgalinde

2025-03-25 16:15 - Marmaris

MFÖ hayranlarına sürpriz albüm

2025-03-20 16:44 - Magazin

Bodrum’da kan donduran cinayet

2025-03-21 00:55 - Asayiş

İlgili Haberler

Kilis Muhtarlar Derneği Başkanlık seçimi yapıldı

20:30 - Siyaset

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yurdakul: "Türkiye olarak küresel rekabette yerimizi almalıyız"

17:52 - Siyaset

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat abisi tarafından öldürüldü

17:48 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ve Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Munir’i kabul etti

17:13 - Siyaset

Başkan Özlü "Sanayiciler artık Düzce’yi öğrendi"

17:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

Lösemili Çocuklara Moral Etkinliği

15:19 - Genel

Anne ve Oğul Aynı Okulda Sınavda

14:57 - İnsan

Jandarmadan Uyuşturucuya Geçit Yok

14:54 - Asayiş

Taksilerde "Panik Butonlu" Güvenlik Dönemi Başladı

14:19 - Asayiş

Fabrikadaki Sızıntı Can Aldı

14:03 - Asayiş