?>

Türkiye savunma ve havacılık ihracatında tarihi rekor

SAVUNMA VE HAVACILIK İHRACATINDA OCAK-KASIM DÖNEMİ TOPLAM İHRACAT, GEÇEN YILIN AYNI DÖNEMİNDEKİ 5,733 MİLYAR DOLAR SEVİYESİNDEN YÜZDE 30 ARTIŞLA 7 MİLYAR 445 MİLYON DOLARA ULAŞTI.

Ekonomi - 2 saat önce

Türk savunma ve havacılık ihracatı, ocak-kasım döneminde yüzde 30’luk rekor artışla 5 milyar 733 milyon dolardan 7 milyar 445 milyon dolara ulaştı.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, savunma ve havacılık ihracatında tarihi bir rekor kırıldığını duyurdu. Ocak-kasım dönemi toplam ihracatının geçen yılın aynı dönemindeki ihracat seviyesinden yüzde 30 daha fazla olduğunu açıklayan Görgün, savunma ve havacılık ihracatında yükselişin kararlılıkla sürdüğünü belirtti. Görgün, "Her ay yeni bir başarı hikâyesi yazıyoruz. Ocak-kasım dönemi toplam ihracatımız, geçen yılın aynı dönemindeki 5,733 milyar dolar seviyesinden yüzde 30 artışla 7 milyar 445 milyon dolara ulaşmıştır. Kasım ayı ihracatımız, geçen yılın aynı döneminde 613,7 milyon dolar seviyesindeyken, yüzde 22 artışla 747 milyon dolara yükselmiştir. Bu ivmeyle birlikte sektörümüz, yalnızca kasım ayındaki artışla değil; yılın geneline ilişkin performansıyla da tarihi bir eşiği aşarak yeni bir rekora imza atmıştır. Yalnızca 11 ayda gerçekleşen ihracat rakamlarımız tüm zamanların yıllık istatistiklerini geride bırakmıştır. Bu performansla sektörümüz yüksek katma değerli ürünlerde istikrarlı büyümesini güçlendirmiş, ihracat hacmini genişletmiş, küresel pazarlardaki rekabet gücünü daha da pekiştirmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın liderliğinde yürüttüğümüz uluslararası iş birliği faaliyetleri; firmalarımızın yalnızca belirli bir coğrafyaya değil, dünyanın hemen her bölgesine ihracat yapabilmesinin önünü açmıştır" dedi.

SSB olarak hedeflerinden bahseden Görgün, "İhracat yapan firma sayısını artırmak, KOBİ’lerimizi küresel tedarik zincirlerine entegre etmek, sürdürülebilir ve yüksek katma değerli bir ihracat modeli oluşturmaktır. Bu başarıya katkı sunan tüm şirketlerimizi ve ekosistemimizin tüm paydaşlarını gönülden tebrik ediyorum. Türkiye, savunma sanayiinde üreten, geliştiren ve ihraç eden güçlü bir ekosistemle yoluna kararlılıkla devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da bazanın altında 1 kilo 727 gram metamfetamin ele geçti

2025-12-03 14:41 - Asayiş

METİN ERGUN'DAN HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİ: AÇLIK SINIRI REKOR KIRDI

2025-11-29 15:46 - Genel

Marmaris’e Doğal gaz geliyor 

2025-11-28 14:38 - Marmaris

7 defa ölümden döndü, hayat mücadelesinden vazgeçmedi

2025-11-30 14:04 - İnsan

Fenerbahçe, Galatasaray maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-11-30 19:24 - Spor

Ömer Faruk Ege Hayatını Kaybetti

2025-12-02 18:01 - Marmaris

MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE PALYATİF BAKIM SERVİSİ YENİDEN HİZMETE AÇILDI

2025-11-28 15:51 - Marmaris

Engelli ve Aileleri Birliği Derneği’nden 3 Aralık Çağrısı

2025-12-03 13:01 - Marmaris

Alkollü müşteri, akaryakıt istasyonu çalışanını böyle darbetti

2025-11-28 00:47 - Asayiş

Neslinur Topal’ın ölümünde detaylı otopsi incelemesi Yapıldı

2025-11-27 16:35 - Asayiş

İlgili Haberler

Başkan Güngör ’den Ankara’da Manavgat OSB ile ilgili yoğun temaslar

17:05 - Ekonomi

Gaziantep, kasım ayında 837 milyon 860 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi

15:51 - Ekonomi

Başkan Ünverdi kasım ayı ihracat rakamlarını değerlendirdi

15:52 - Ekonomi

Denizli’den Kasım ayında 373 milyon dolarlık ihracat

15:46 - Ekonomi

Bakan Bayraktar: "Türkiye’de madenciliğin yüzyılında hep birlikte başaracağız"

15:31 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Muğla’da Engelsiz Yaşam Platformu toplantısı

15:41 - İnsan

Engelsiz Tatil Yaşam Merkezi ücretsiz hizmet verecek

15:25 - İnsan

Başkan Aras 19.Uluslararası Turizm Ticaret Fuarı’na Katıldı

15:06 - Turizm

Engeller Muğla’da sevgi ve hizmetlerle aşılıyor

15:32 - Genel

Milas’ta Yeni Hastane Yolu Hızla İlerliyor

14:59 - Genel