?>

Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nın son etabı Fethiye’de başladı

Muğla'nın fethiye ilçesinde türkiye süper enduro şampiyonası'nın 3. Ve son ayağı, magazin startı ve 1. Ayak yarışlarıyla başladı.

Spor - 2 yıl önce

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Türkiye Süper Enduro Şampiyonası’nın 3. ve son ayağı, magazin startı ve 1. ayak yarışlarıyla başladı.

Türkiye Motosiklet Federasyonu, Fethiye Belediyesi ve Fethiye Orman Spor Kulübü iş birliğinde düzenlenen şampiyona için Beşkaza Meydanı’ndaki magazin startı verildi. Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş ve İlçe Emniyet Müdürü Kayhan Dadaşoğlu’nun verdiği startla ilçe merkezinde tur atıldı. Magazin startının ardından Esenköy Mahallesi’ndeki Akdeniz Off-Road Park’ta 1 . ayak yarışları yapıldı. Isınma turlarının ardından 36 sporcu yarışın ilk etabında, 550 metre uzunluğundaki parkurda birbirinden zorlu yapay engelleri geçerek dereceye girmek için mücadele etti.

Fethiye’de ilk kez süper enduro yarışı düzenlendiğini söyleyen Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir, "Türkiye Motosiklet Federasyonu ve Fethiye Orman Spor Kulübü Derneği olarak ilk kez Fethiye’de Süper Enduro Şampiyonası düzenliyoruz. İzleyicilerimiz bugünlere kadar motocrossu gayet iyi biliyor. Enduro yarışları yapıyorduk ama artık Fethiye Enduro yarışlarının daha görsel olanını istemişlerdi bizden. Biz de onlara motocross yarışları gibi toplu start alabilecekleri bir yarış hazırladık. Çok heyecanlı bir yarış olacak. 36 sporcumuz var. Kıyasıya mücadele edecek. Bu şampiyona sezonun final yarışı. Yarın heyecan gün boyu doruklarda olacak. Tüm Fethiyeli motor severleri bekliyoruz. Bu şampiyonalarımızı bugüne kadar takip edenler bilecektir. Sarı Mehmet lakabı ile Mehmet Özyarım sporcumuzun anısına yapıyoruz. Kendisini maalesef 72 yaşında kaybettik. Yıllardır Fethiye Orman Spor Kulübü’nde yarışan bir sporcumuzdu. Onu da bu vesile ile anacağız. Tüm motorseverleri bekliyoruz" dedi.

Şampiyona, yarınki yarışların ardından ödül töreniyle sona erecek.

HABER KAYNAĞI : İHA

Haftanın Öne Çıkanları

‘Doğu’ya Kervan’ sergisi açılıyor

2023-10-04 16:06 - Kültür Sanat

Çetin’e Nizip ve Oğuzeli’nde coşkulu karşılama

2023-10-04 16:13 - Siyaset

TATLI KAVGASI, TATLIYA BAĞLANDI

2023-10-02 14:41 - Marmaris

O teyze için mahkeme karar verdi

2023-10-04 17:25 - Asayiş

Devrek Kampüsünde Oryantasyon Etkinlikleri düzenlendi

2023-10-05 00:14 - Eğitim

Eyyübiye Sera Kent tropikal meyvede başarıya ulaştı

2023-10-04 16:43 - Ekonomi

Tatvan’da "Mevlid-i Nebi" programı düzenlendi

2023-10-04 16:26 - Genel

Aşırı sıcaklar ve kuraklık ayçiçeğini vurdu

2023-10-04 17:51 - Gündem

Beşok, “Görüntüde biz favoriyiz ama hiçbir maç oynanmadan kazanılmaz”

2023-10-04 18:37 - Spor

Maltepe’de petshop’ta çıkan yangın çok sayıda kuşu telef etti

2023-10-05 00:54 - Asayiş

İlgili Haberler

Basketbolda Türkiye Kupası’nda mücadele edecek takımlar belli oldu

15:15 - Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Corendon Alanyaspor: 2 - Fatih Karagümrük: 2 (Maç sonucu)

15:09 - Spor

Futbolun efsane ismi Vali Akbıyık’a ‘Gerçek Kral Tanju Çolak’ kitabını hediye etti

15:08 - Spor

Manisa FK, Ümraniyespor galibiyeti sonrası yenileme çalışması yaptı

14:57 - Spor

Elazığlı antrenöre milli görev

14:58 - Spor

Günün Manşetleri

Başkan Mandalinci Basın Mensupları İle Bir Araya Geldi 

13:21 - Gündem

Kayserispor, Brno’yu 3-2 yendi

10:06 - Spor

Yaşlı kadının ocakta unuttuğu makarna itfaiyeyi alarma geçirdi

09:48 - Asayiş

Çukura düşen araçları durdurmaya çalıştı, başarısız oldu

09:46 - Asayiş

Babasını öldürdüğünü kabul etti,

09:27 - Asayiş