?>

Türkiye’ye yüksek lisans eğitimi için gelen Azerbaycanlı kadın, ev kiralamak isterken dolandırıldı

SAİDA KARİMOVA

Asayiş - 3 ay önce

Türkiye’ye yüksek lisans eğitimi için gelen Azerbaycanlı kadın, ev kiralamak isterken şok yaşadı. İnternetten bulduğu evin 6 aylık kirası için 8 bin dolar ödeyen kadın, bavullarıyla dışarıda kaldı.

Olay, 1 Ekim’de Beşiktaş Ortaköy Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yüksek lisans eğitimi için Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelen Mimarlık öğrencisi Saida Karimova (24) ev kiralamak istedi. 23 Ağustos’ta internetten bulduğu bir emlak ilanı üzerinden emlakçı Mustafa Boğaçhan K. ile iletişime geçti. Anlaşmanın ardından 8 bin dolar gönderdi. Yaklaşık iki ay sonra eve geldiğinde kimseyi bulamadı. Çevresindekilere sorduğunda ise böyle bir evin olmadığını öğrendi. Genç kadın karakola giderek şikayette bulundu. Polis, olayla ilgili incelemelerini sürdürüyor. "Polisi arayacağımı söyleyince bizi otele yerleştirdi"

Azerbaycan’dan Türkiye’ye yüksek lisans yapmak için geldiğini ve ev kiralamak isterken dolandırıldığını anlatan Saida Karimova, "Bakü‘de yaşıyorum yüksek lisans yapmak için buraya geldim. Bahçeşehir Üniversitesi’nde master yapıyorum. 6 aylık bir dönemim kalmıştı onun için Beşiktaş’tan ev tutmak istedim. Ben bir emlak sitesinden bir ev gördüm ve evi kiralamak istedim. Bir senelik vermediklerini söylediler. Başka bir evi 6 aylığına vereceklerini söyleyip fotoğraflarını attılar. Whatsapp üzerinden konuşmaya başladık. Evi beğendim ve Ağustos ayında tuttum. Bana ev sahibinin IBAN’ını yolladı ve ben de altı aylık kira bedelini yolladım. 1 Ekim tarihinde geldiğimizde ev sahibi ile gecikeceklerini bizim de bir kafede beklememizi söylediler. 4 saat boyunca onları bekledik. Gelen giden olmadı. 4 saatin sonunda polisi arayacağımı söylediğimde adam gelip bizi bir otele yerleştirdi. Ev sahibine ulaşamadığını söyledi" ifadelerini kullandı. "Ev sahibine ulaşamadığını söyleyerek bizi oyaladı"

Parayı istediğinde dolandırıcının bahaneler ürettiğini söyleyen Karimova, "Sonraki günlerde de bizi bu şekildeki oyalamaya çalıştı. Ev sahibi güya Bodrum’dan geliyormuş sonra da telefonları açmıyormuş. Sabah bana eve yıkım kararı çıktığını ve bu yüzden ev sahibinin bize evi vermeyeceğini söyledi. Bu esnada da biz otelde kalıyorduk. En son artık bana yeni ev tutacağını söyledi. Paranın da kendisinde olduğunu ve borcun kendisinin olduğunu söyledi. Birkaç gün sonra ben parayı nakit olarak geri istediğimde bahanelerle ertelemeye başladı. Hep iletişim halinde kaldık. Sürekli telefonlarımı açıyordu. Neredeyse 12-13 gündür bu durum devam ediyor" diye konuştu. Kimliğini yollayarak güven kazanmaya çalışmış

Komşuların ve esnafın böyle bir evi tanımadıklarını söyleyen Karimova, "En son artık kimliğinin fotoğrafını yolladı, ’ben dolandırıcı olsam bunu yapmam’ dedi. Ben orada o adamın soyadını gördüğümde IBAN’ına ev sahibi adı altında para yolladığımız şahsın bunun akrabası olduğunu anladım çünkü aynı soyadına sahipler. Önce paranın ev sahibinde olduğunu sonra paranın kendisinde olduğunu söylüyor. Şimdi de parasının olmadığını altınlarını satarak borcunu ödeyeceğini söyleyerek uzatmaya devam ediyor. Biz de birkaç gün önce polise suç duyurusunda bulunduk. Ben şuan bir apart tuttum ve bir aylığına orada kalıyorum" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti Marmaris ilçe teşkilatında yeni yönetim hazırlığı

2025-10-07 18:00 - Marmaris

Muğla’da "Bu kadarı olmaz" dedirten görüntüler: Fayton çeken ata alkol içirdiler

2025-10-06 16:28 - Asayiş

Marmaris sosyal yardımlaşma vakfında zimmet iddiası: üç kişi tutuklandı

2025-10-10 17:28 - Marmaris

Ölüdeniz Yolu Projesinde Dev Adım

2025-10-09 14:43 - Ulaşım

MUTTAŞ İle Muğla Havalimanları’na Kaliteli Hizmet

2025-10-07 12:03 - Ulaşım

Ertelenen Aleyna Tilki konseri 10 Ekim’de yapılacak

2025-10-07 10:03 - Magazin

GÖKOVA'NIN KALBİNE YAPILACAK TESİS TEPKİ ÇEKİYOR

2025-10-06 15:12 - Marmaris

İbrahim Tatlıses, Neşet Ertaş’ın mezarını ziyaret etti

2025-10-11 16:08 - Magazin

Buket Cançekenoğlu Marmaris Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün başına geçti

2025-10-07 13:57 - Marmaris

Bursalı modacıdan İnegöl’e yeni şube

2025-10-13 13:29 - Magazin

İlgili Haberler

İskenderun’da otomobil yangını

08:54 - Asayiş

Defineciler 300 yıllık tarihi hamamı talan etti

08:55 - Asayiş

TAG Otoyolu’nda bebek bezi yüklü tır alev alev yandı

08:54 - Asayiş

Makas atan sürücü can aldı: Kurye hayatını kaybetti

05:49 - Asayiş

Ankara’da tıra çarpan aracın sürücüsü hayatını kaybetti

05:01 - Asayiş

Günün Manşetleri

Kavgayı ayıran akrabasını tüfekle vurdu

16:31 - Asayiş

Otogarda can pazarı: Korku dolu anlar kamerada

16:13 - Gündem

Fırtına sonrası hasar büyük oldu

16:12 - Genel

Eskişehir’de 14 yaşındaki kız kayıplara karıştı

15:44 - Asayiş

Antikacılar; yeni yılda da kendi yerinde, kendi gününde

15:39 - Genel