?>

Türkiye Yüzyılı Eğitim Modeli sahada hayat buluyor

İSTANBUL İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAZIRLANAN "TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ (TYMM)" ÖĞRETİM MATERYALLERİ, CUMARTESİ ATÖLYELERİ KAPSAMINDA ÖĞRETMENLERE TANITILDI. ATÖLYELERDE ÖĞRETMENLER, YENİ MODELİN FELSEFESİNİ YANSITAN MATERYALLERİ BİREBİR DENEYİMLEDİ, SINIF İÇİ UYGULAMALAR VE ÖĞRENME YÖNTEMLERİ ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU.

Genel - 2 ay önce

. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli (TYMM)" öğretim materyalleri, Cumartesi Atölyeleri kapsamında öğretmenlere tanıtıldı. Atölyelerde öğretmenler, yeni modelin felsefesini yansıtan materyalleri birebir deneyimledi, sınıf içi uygulamalar ve öğrenme yöntemleri üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Fatih Cağaloğlu Hüsameddin Yivlik Geleneksel Türk Sanatları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, bu hafta sonu anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli (TYMM)" öğretim materyalleri, Cumartesi Atölyeleri kapsamında öğretmenlere tanıtıldı. Programa, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, eğitim yöneticileri, alan uzmanları ve farklı branşlardan çok sayıda öğretmen katıldı. Atölyelerde öğretmenler, yeni modelin felsefesini yansıtan materyalleri birebir deneyimledi, sınıf içi uygulamalar ve öğrenme yöntemleri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Modelin ruhu, köklerden geleceğe uzanan bir anlayış

Cumartesi Atölyeleri, öğretmenlerin mesleki gelişimini destekleyen, yenilikçi materyalleri tanıtan ve uygulamalı öğrenme deneyimleri sunan özel bir platform olarak dikkat çekiyor.

Yeni modelin ders içerikleri, Türk-İslam düşüncesinden, kültürel mirastan ve pedagojiden beslenen bir yapı üzerine kuruldu. Program kapsamında tanıtılan materyaller, disiplinler arası bağlantıları güçlendiren, öğrencilerin sorgulama, üretme ve değer inşası becerilerini geliştirmeyi hedefleyen modüller içeriyor.

Atölyelerde yeni öğrenme kültürü

Öğretmenler, farklı branşlara yönelik geliştirilen TYMM materyalleriyle, öğrencilerin etkileşimli öğrenme ortamlarında aktif rol alabilecekleri yeni yöntemleri deneyimledi.

Katılımcılar, modelin özellikle "yaşamla bağlantılı öğrenme" yaklaşımı sayesinde, öğrencilerin derin öğrenme ve anlam kurma becerilerini güçlendireceğini ifade etti. Program, öğretmenlerin öneri ve katkılarını paylaşmasının ardından, atölye alanlarında yapılan uygulama gezisiyle sona erdi. Yeni modelin öncü kenti İstanbul

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"nin il genelinde en yaygın ve etkili biçimde uygulanabilmesi amacıyla Cumartesi Atölyeleri, öğretmen akademileri ve saha destek programlarını yıl boyunca sürdürecek. Yeni modelde, Türkiye’nin eğitim yolculuğunda İstanbul’u model geliştiren, deneyim üreten ve dönüşümü yöneten şehir konumunda güçlendirmek amaçlandı. "Her öğretmen öncü bir rehber, her sınıf bir atölyedir"

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin yeni bir eğitim paradigması olduğunu vurgulayan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, kökleri medeniyetimize dayanan bir eğitim anlayışının sahadaki karşılığıdır. Bu modelle, öğrencilerimizi değer, estetik, erdemli ve yetkin olma bilinciyle yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Bugün burada tanıttığımız materyaller, öğretmenlerimizin bu vizyonu sınıf ortamında yaşatabilmeleri için geliştirildi. İstanbul, her zaman olduğu gibi bu değişimin öncüsü olacak. Her öğretmenimiz öncü bir rehber, her sınıfımız bir öğrenme atölyesidir. Eğitimin kalbi, öğretmenlerin ürettiği yenilikte atıyor" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Polis memuru kalbine yenik düştü

2025-11-05 00:09 - Asayiş

MİLLETVEKİLİ ERGUN “KAĞIT ÜSTÜNDE İŞSİZLİK DÜŞÜYOR SOKAKTA GERÇEK İŞSİZLİK YÜKSELİYOR”

2025-11-03 12:11 - Genel

’Şehzade Mustafa’ya sette doğum günü sürprizi

2025-11-09 11:47 - Magazin

Ünlü sanatçı Ümit Besen, engelli hayranını mutlu etti

2025-11-04 13:25 - Magazin

İmparator 50 yıl sonra Kayseri’de sahne aldı

2025-11-09 01:19 - Magazin

Cumhuriyet Balosu Sonrası ADD’ye Üye Akını

2025-11-06 15:16 - Marmaris

PROF. DR. METİN ERGUN’DAN YENİ YIL ZAMLARINA TEPKİ: “VATANDAŞIN CEBİNE BİR DARBE DAHA”

2025-11-05 11:15 - Ekonomi

Belediye Çalışanı İş Kazasında Hayatını Kaybetti

2025-11-06 18:28 - Asayiş

UEFA Avrupa Ligi: Viktoria Plzen: 0 - Fenerbahçe: 0

2025-11-07 01:00 - Spor

BACAĞI KIRILDI HAYATININ SONU OLDU

2025-11-07 14:20 - Marmaris

İlgili Haberler

Kayseri’de gece saatlerinde başlayan kar yağışı kenti beyaza bürüdü

03:41 - Genel

Oylat Kaplıcaları yolu kar nedeniyle kapandı

19:21 - Genel

Genç yazılımcılardan Nilüfer’e dijital çözümler

18:45 - Genel

BAL-GÖÇ Genel Kurulu’nda usulsüzlük iddiaları

17:53 - Genel

Zigana Gümüşkayak’ta hafta sonu yoğunluğu yaşandı

17:04 - Genel

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık