?>

UEDAŞ’tan güvenli ve kesintisiz enerji için planlı kesinti çalışmaları

UEDAŞ, ELEKTRİK HATLARI, TRAFOLAR VE AYDINLATMA SİSTEMLERİNİN KESİNTİSİZ HİZMET VEREBİLMESİ İÇİN DÜZENLİ BAKIM VE İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR. BU ÇERÇEVEDE, OLASI ARIZALARIN ÖNÜNE GEÇMEK, CAN VE MAL GÜVENLİĞİNİ KORUMAK VE ENERJİ ARZ GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK HEDEFİYLE PLANLI KESİNTİLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR.

Genel - 8 ay önce

UEDAŞ, elektrik hatları, trafolar ve aydınlatma sistemlerinin kesintisiz hizmet verebilmesi için düzenli bakım ve iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede, arızaların önüne geçmek, can ve mal güvenliğini korumak ve enerji arz güvenliğini sağlamak hedefiyle planlı kesintiler gerçekleştiriliyor.

Güney Marmara’da 5 milyonun üzerinde nüfusa elektrik dağıtım hizmeti veren UEDAŞ, abonelere daha sağlıklı ve kesintisiz enerji arzını korumak için elektrik şebekesi iyileştirme ve yenileme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şebekelerin düzenli olarak kontrol edilmesi, enerji altyapısının uzun ömürlü ve verimli çalışmasına katkı sağlıyor. Planlı kesintilerle ilgili bilgilendirmeler, 48 saat öncesinde UEDAŞ’ın resmi web sitesi üzerinden ve SMS yoluyla abonelere iletiliyor. Bu bilgilendirmelerde kesintiden etkilenecek bölge, tarih ve saat aralıkları açıkça paylaşılıyor.

UEDAŞ Genel Müdürü Cihangir Gençoğlu, planlı kesintilerin enerji arz güvenliği açısından önemine dikkat çekerek, "Enerji altyapısında sürdürülebilirlik ve güvenlik, düzenli bakım ve yeni yatırım çalışmalarıyla mümkündür. Planlı kesintiler, kısa süreli rahatsızlıklar gibi görünse de uzun vadede daha güçlü, güvenli ve verimli bir enerji altyapısının temelini oluşturur. Bugünün kısa kesintisi, yarının kesintisiz enerjisidir. Planlı kesintiler sayesinde, sistemsel riskler kontrol altına alınarak daha büyük arızaların önüne geçiliyor. Bu çalışmalar, enerji altyapısının geleceğe hazırlanması ve abonelere kesintisiz enerji sunulması açısından kritik bir rol oynuyor" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Beykoz’da trafik kazası geçiren Özgü Namal hastaneden taburcu oldu

2025-11-12 14:51 - Magazin

Karagöz Festivali dünyayı Bursa’da buluşturuyor

2025-11-13 10:41 - Magazin

Tavşanlılı yönetmen Ömer Faruk Çetin "Muzaffer" adlı film ile en iyi belgesel film ödülü aldı

2025-11-17 10:45 - Magazin

Marmaris’te “Kuvayi Milliye Destanı” Sahne Alıyor

2025-11-12 13:21 - Marmaris

Mehmet Oktay'dan CHP Genel Başkanı'na Sinpaş Yanıtı

2025-11-13 13:53 - Marmaris

Alpargün Apartmanı davasında müteahhit, ’Olursa olsun’ diyerek hakaret etmiş

2025-11-14 14:19 - Asayiş

Bodrum Belediyesi’nden Çevreyi Kirletenlere 19 Milyon Lira Ceza

2025-11-13 15:30 - ÇEVRE

Denizden cesedi bulunan kız çocuğunun kimliği belirlendi aile gözyaşlarına boğuldu

2025-11-11 17:08 - Asayiş

Mehmet Oktay’dan Suç Duyurusu

2025-11-13 16:45 - Marmaris

Marmaris’te 3 Bin Fidan Toprakla Buluştu

2025-11-11 15:09 - Marmaris

İlgili Haberler

Muğla’da tarım ve orman zirvesi

22:23 - Genel

Devlet ve hükümet başkanları ile eşleri onuruna Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde resepsiyon verildi

20:39 - Genel

Muğla Akyaka bu defa fahiş WC ücreti ile gündeme geldi

18:20 - Genel

Gebze’de yeni imar yolları açılıyor: Hedef 400 kilometre

17:13 - Genel

Büyükşehir, Nilüfer’de yeni yollar açıyor

17:06 - Genel

Günün Manşetleri

ANALİG Yıldızlar Futbol Müsabakaları başladı

15:29 - Spor

Ağzından düşürdüğü sigara sebebi ile bahçeyi alevler sardı

15:02 - Asayiş

Ölümün kıyısından dönen eşinin mücadelesini kitaplaştırdı

14:44 - İnsan

Kene tutunması sonrası 7. ölüm

13:43 - Sağlık

Kayıp olarak aranan 9 yaşındaki Hüseyin’in cansız bedeni kanalda bulundu

13:23 - Asayiş