?>

UKABDER’den Kurban Bayramı’nda kardeşlik seferberliği

ULUSLARARASI KARDEŞLİK SEFERBERLİĞİ DERNEĞİ (UKABDER), KURBAN BAYRAMI ORGANİZASYONU KAPSAMINDA AFRİKA'NIN FARKLI BÖLGELERİNDE YÜZ BİNLERCE İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞTI.

İnsan - 2 saat önce

Uluslararası Kardeşlik Seferberliği Derneği (UKABDER), Kurban Bayramı organizasyonu kapsamında Afrika’nın farklı bölgelerinde yüz binlerce ihtiyaç sahibine ulaştı. Dernek ayrıca eğitimden temiz suya, yetim çalışmalarından kalkınma projelerine kadar birçok alanda önemli hizmetlere imza attı.

UKABDER tarafından yapılan açıklamada, Kurban Bayramı süresince gerçekleştirilen çalışmaların yoğun bir şekilde gerçekleştirildiği, bir kısmının ise kurban bağışçılarının hayrına kalıcı eserler olarak yükselmeye devam ettiği belirtildi. Yapılan yardımların sadece bugünün ihtiyaçlarını karşılamayı değil, geleceğin inşasına katkı sunmayı hedeflediği vurgulanan açıklamada, "Kurban organizasyonu kapsamında bu yıl toplam 5 bin büyükbaş hisse kesimi gerçekleştirildi. Her büyükbaş hayvanın 7 hisse olarak değerlendirildiği organizasyonda, her bir hisse ise en az 20 aileye ulaştırıldı. Ortalama 4 kişilik aile hesabıyla değerlendirildiğinde kurban etleri yaklaşık 400 bin ihtiyaç sahibine ulaştırılarak, bayram sevincinin binlerce kilometre uzaklıktaki mazlum coğrafyalara taşınmasına vesile oldu" denildi.

Birçok bölgede ailelerin yıl boyunca et tüketme imkanı bulamadığına dikkat çeken UKABDER yetkilileri, kurban organizasyonlarının sadece bir yardım faaliyeti değil, aynı zamanda ümmet bilincini ve kardeşlik duygularını güçlendiren önemli bir dayanışma hareketi olduğunu ifade etti. Bayram günlerinde gerçekleştirilen dağıtımlarda binlerce gönüllü ve yerel ekip görev alırken, kurban emanetleri titizlikle ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Kurban organizasyonlarıyla eş zamanlı olarak sürdürülen sosyal yardım faaliyetleri kapsamında da binlerce aileye erzak kolileri ulaştırıldı. Ekmek dağıtımları gerçekleştirilerek, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin temel gıda ihtiyaçlarına destek sağlandı. Dernek ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sayesinde on binlerce aileye doğrudan ulaşıldı. Yardım faaliyetlerinin yalnızca bayram günleriyle sınırlı kalmadığı, yıl boyunca sürdürülen insani yardım programlarıyla bölgedeki ihtiyaç sahiplerinin desteklenmeye devam edildiği ifade edildi. Bağışçıların hayrına yapılacak okulun ve oluşturulacak meyve bahçesinin temeli düzenlenen törenle atıldı

Kurban bağışçılarının hayrına gerçekleştirilen kalıcı eserler ise bu yılki organizasyonların dikkat çekici başlıkları arasında yer aldı. Afrika ülkelerinden Çad Cumhuriyeti’nde inşa edilecek olan okulun temeli düzenlenen törenle atıldı. Tamamlandığında yüzlerce öğrencinin eğitim göreceği okulun bölgedeki çocukların hem akademik hem de dini eğitim alabilecekleri önemli bir merkez olması hedefleniyor. Eğitim yatırımlarının toplumların geleceğini şekillendiren en önemli unsurlardan biri olduğuna dikkat çeken UKABDER yetkilileri, özellikle yoksul bölgelerde eğitim imkanlarının artırılmasının nesiller boyu sürecek bir kalkınma hamlesi anlamına geldiğini belirtti. Temeli atılan okulun tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki çocukların daha nitelikli eğitim şartlarına kavuşacağı ifade edildi.

Kurban bağışçılarının destekleriyle hayata geçirilen bir diğer önemli proje ise meyve bahçesi oldu. Çad’da oluşturulacak meyve bahçesinin temeli de atıldı. Yüzlerce ağacın yer alacağı proje sayesinde hem bölge halkının gıda ihtiyacına katkı sağlanması hem de uzun yıllar boyunca devam edecek sürdürülebilir bir gelir kaynağı oluşturulması amaçlanıyor. UKABDER, yardım anlayışının yalnızca tüketilen yardımlarla sınırlı kalmadığını, insanların kendi ayakları üzerinde durabilecekleri projeler üretmeye büyük önem verildiğini vurguladı.

Derneğin eğitim alanındaki çalışmalarında bölgede yeni Kur’an kurslarının açılması için gerekli hazırlıklar başlatılırken, mevcut eğitim faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar da hız kazandı. Kur’an-ı Kerim eğitimi almak isteyen çocuklar ve gençler için oluşturulan programların önümüzdeki dönemde daha da genişletileceği belirtildi. Kız yetimhanesinde ise yeni bir dönem başladı

UKABDER’in geçtiğimiz aylarda tamamlayarak hizmete sunduğu kız yetimhanesinde ise yeni bir dönem başladı. Bölgede ailesini kaybetmiş veya korunmaya muhtaç durumda bulunan kız çocuklarının kabul edilmeye başlandığı yetimhanede ilk öğrenciler konaklamaya başladı. Güvenli barınma, eğitim, temel ihtiyaçların karşılanması ve manevi gelişim imkanlarının sunulduğu yetimhane, bölgedeki birçok yetim çocuk için yeni bir umut kapısı oldu. Yetimhane projesinin uzun yıllar boyunca yüzlerce kız çocuğunun hayatına dokunması hedeflenirken, çocukların yalnızca barınma ihtiyacının değil, eğitim ve sosyal gelişimlerinin de desteklenmesi amaçlanıyor. Dernek yetkilileri, yetim çalışmalarının UKABDER’in en fazla önem verdiği faaliyet alanlarından biri olduğunu belirterek, yetimlerin geleceğe güvenle hazırlanabilmesi için çalışmaların artarak devam edeceğini ifade etti. Su kuyuları özellikle kadınlar ve çocuklar için büyük kolaylık sağladı

Temiz su çalışmaları da bayram programlarının önemli başlıklarından olurken, uzun yıllardır su sıkıntısı yaşayan binlerce kişinin yaşam alanı olan Çad’ın Bokoro şehrinde Bokoro Şehri Depolu Su Kuyusu hizmete açıldı ve farklı bölgelerde de yeni su kuyularının açılışı gerçekleştirildi. Temiz suya ulaşabilmek için kilometrelerce yürümek zorunda kalan yöre halkı, açılan su kuyuları sayesinde güvenli ve temiz içme suyuna kavuştu. Su kuyularının özellikle kadınlar ve çocuklar için büyük kolaylık sağladığı belirtilirken, temiz suya erişimin sağlık, eğitim ve yaşam kalitesi üzerinde doğrudan etkili olduğu vurgulandı. UKABDER, önümüzdeki süreçte yeni su kuyuları açarak daha fazla bölgeyi temiz suyla buluşturmayı hedefliyor. Toplu nikah ve sünnet organizasyonu sevindirdi

Sosyal dayanışma projeleri kapsamında gerçekleştirilen toplu nikah organizasyonu ise bölge halkı tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. UKABDER’in destekleriyle 30 çiftin nikahı kıyılırken, yeni yuva kuran ailelere ev eşyaları temin edildi. Bununla birlikte çiftlerin hayatlarını sürdürebilmeleri ve ekonomik olarak ayakta kalabilmeleri için nakdi destek de sağlandı. Böylece sadece bir düğün organizasyonu değil, aynı zamanda yeni kurulan ailelerin geleceğine yönelik kapsamlı bir destek programı hayata geçirilmiş oldu.

Kurban Bayramı etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen bir diğer anlamlı çalışma ise sünnet organizasyonu oldu. Maddi imkansızlıklar nedeniyle sünnet ettirilemeyen 100 ihtiyaç sahibi çocuk için toplu sünnet programı düzenlendi. Ailelerin ve çocukların büyük sevinç yaşadığı organizasyonda çocuklara kıyafetler ve çeşitli hediyeler verildi. "Kardeşlik köprüleri kurmaya ve mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz"

UKABDER yetkilileri, kurban bağışlarının sadece bayram günlerinde dağıtılan etlerden ibaret olmadığını, yapılan her bağışın eğitim, temiz su, yetim destekleri, tarımsal kalkınma projeleri ve sosyal yardımlar aracılığıyla kalıcı iyiliklere dönüştüğünü ifade etti. Dernek, kurban emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıran tüm bağışçılara teşekkür ederek, dünyanın farklı coğrafyalarında kardeşlik köprüleri kurmaya ve mazlumların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Kurban Bayramı süresince gerçekleştirilen çalışmaların ardından Çad’da temeli atılan İmam Hatip Okulu’nun, meyve bahçesi projesinin, su kuyularının ve yetim çalışmalarının önümüzdeki dönemde de hız kesmeden devam edeceği bildirildi. UKABDER, hayırseverlerin destekleriyle yeni projeler üretmeye ve ihtiyaç sahibi coğrafyalarda kalıcı eserler bırakmaya devam etmeyi hedefliyor.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Malatya’da ambulans helikopter 66 yaşındaki hasta için havalandı

2026-06-04 16:24 - Sağlık

Kendisine emanet edilen altınlarla kaçtığı iddia edilen kuyumcudan günlerdir haber alınamıyor

2026-06-04 16:23 - Asayiş

Hisarönü–Marmaris yolunda çalışmalar sürüyor

2026-06-05 12:45 - Marmaris

Marmaris'te Bisiklet Yarışı Nedeniyle Yollar Kapanıyor

2026-06-05 11:06 - Marmaris

Marmaris’te L’Etape by Tour de France heyecanı başladı

2026-06-05 15:08 - Marmaris

Tapu sokağı’nda turist taşkınlığı

2026-06-06 20:50 - Marmaris

​BAŞKAN FEVZİ TOPUZ’DAN YOĞUN SAHA ZİYARETLERİ

2026-06-05 17:52 - Genel

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “İÇ PAZAR TURİZMİN LOKOMOTİFİ OLACAK”

2026-06-04 16:54 - Marmaris

Ege Bölgesi Kütahyalılar Federasyonu’ndan Birlik ve Beraberlik Gecesi

2026-06-06 11:24 - İnsan

Sağlık Müdürlüğü basın sorumlusu Mehtap Aslan’ın mutlu günü

2026-06-09 23:13 - Magazin

İlgili Haberler

BEUN’da geleceğin yöneticileri mezuniyet coşkusu yaşadı

13:11 - İnsan

ATSO’DAN "Üreten Adıyaman" fotoğraf yarışması

12:44 - İnsan

Afrikalı yetimlerin yüzü Kalbi Selim’le güldü

12:42 - İnsan

Ali Dağı Orman Ve Zeytinlikleri Koruma Derneği ilk olağan genel kurulunu gerçekleştirdi

12:43 - İnsan

Meslek liselilerden anlamlı sosyal sorumluluk çalışması

12:41 - İnsan

Günün Manşetleri

Doğal gaz kutusuna yuva yapan arılar tedirgin etti

10:57 - Genel

Ders çalıştıkça kazan, kafede harca

10:54 - Eğitim

"Güneş koruyucu yüzme sonrası iki saatte bir yenilenmeli"

10:50 - Sağlık

Kamyon kavşağa girerken devrildi, tomruklar yola savruldu

10:36 - Asayiş

Kocasını öldüren kadının mahkemede anlattıkları kan dondurdu

10:29 - Asayiş