?>

ULAK, ikincisi düzenlenecek "kablosuz haberleşme" alanındaki yarışmasını duyurdu

Ulak haberleşme'nin "kablosuz iletişim mühendisleri programı" kapsamında genç mühendis adaylarına yönelik düzenlediği yarışmaya başvurular, 20 şubat'ta sona erecek.

Teknoloji - 8 ay önce

Türkiye’nin yerli haberleşme altyapısını güçlendirmek için çalışmalarını sürdüren ULAK Haberleşme, "Kablosuz İletişim Mühendisleri Programı" kapsamında genç mühendis adaylarına yönelik düzenlediği yarışmaya başvurular, 20 Şubat’ta sona erecek.

ULAK Haberleşme, bu yıl ikincisini düzenlenecek Kablosuz Haberleşme Yarışması ile kablosuz iletişim teknolojilerinin gelişimini desteklemeyi ve ülkeye teknoloji alanında önemli kazanımlar sağlamayı hedefliyor.

Türkiye’de veya yurt dışında öğrenim gören üniversite ve enstitü öğrencileri (lisans, yüksek lisans ve doktora) katılabileceği yarışmada, takımlar en az 2, en fazla 6 kişiden oluşacak. Katılımcılar, zorlu şartlarda veri iletim performanslarını ve yazılım tabanlı iletişim sistemlerini test etmelerine olanağın tanınacağı yarışmada, öğrenciler yazılım tabanlı radyo cihazlarını kullanarak lisanssız spektrumda gerçekleştirilecek veri iletimi için mücadele edecek. Karıştırıcı (jammer) sinyallerin belirli periyot ve frekans aralığında dolaşacağı yarışmada, katılımcılar karıştırma etkisinden kaçarak verilerini iletecek.

Sistem Gereksinimi Tanımlama Dokümanı, Ön Tasarım Raporu ve Proje Detay Raporunun hazırlanacağı Kablosuz Haberleşme Yarışması için Teknofest’in yarışmalar kısmında yer alan "https://www.teknofest.org/tr/yarismalar/kablosuz-haberlesme-yarismasi/" link üzerinden yapılacak başvurular, 20 Şubat’ta sona erecek.

Ağustos-eylül aylarında yapılacak finalle, TEKNOFEST İstanbul kapsamında gerçekleştirilecek ve kazanan takımlar ilan edilecek. Final etabında birinci olacak ekibe 150 bin, ikinci ekibe 120 bin ve üçüncü ekibe 100 bin olmak üzere toplam 370 bin lira ödül verilecek. Ayrıca finalist takımlardan birine "En İyi Takım Ruhu" ödülü de verilecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 1 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-22 00:40 - Asayiş

Mersin’de tırın gizli bölmelerinde 43 kilo 720 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-23 15:08 - Asayiş

Bodrum FK, Enis Bardhi’yi kadrosuna kattı

2025-01-24 16:38 - Spor

Abdülkerim Bardakcı, 4. golünü kaydetti

2025-01-21 20:30 - Spor

BODRUM FK, ENİS BARDHİ'Yİ KADROSUNA KATTI

2025-01-24 16:51 - Spor

Muğla’daki barajların doluluk oranı yüzde 71

2025-01-20 10:32 - Gündem

MARMARİS’TEKİ 41 KUYULARIN GİZEMİ HALA ÇÖZÜLEMEDİ  

2025-01-20 14:38 - Marmaris

MARMARİS TARİHİNDE İLK KEZ SÖMESTİRDE BOŞ KALDI

2025-01-22 12:59 - Marmaris

Mersin’de 3. Nergis Şenliği düzenlendi

2025-01-20 09:59 - Kültür Sanat

Aksaz Üssü’ne 350 milyon Euro’luk yeni tesis

2025-01-22 14:51 - Marmaris

İlgili Haberler

Öğrencilerin işi "PrintHere" ile kolaylaşacak

16:33 - Teknoloji

İş dünyasında yeni zeka: Güven ve verimlilik bir arada

15:03 - Teknoloji

Türkiye’nin en büyük yapay zeka festivali başladı

13:38 - Teknoloji

Atalay: "Hem teknolojik hem de uydu, uzay alanına gençlerin ilgisini çekmeyi hedefliyoruz"

12:43 - Teknoloji

Büyükşehir ve TÜBİTAK iş birliğinde 7. Kayseri Bilim Festivali

11:46 - Teknoloji

Günün Manşetleri

İntihar önlenebilir bir halk sağlığı sorunu

14:23 - Sağlık

Kamyonetini 1 ton fındık karşılığında sattı

14:21 - Genel

3.885 Adet Hapla Yakalanan 2 Kişi Tutuklandı

14:13 - Asayiş

FETÖ Şüphelisi Doktor Polisin Takibiyle Yakalandı

14:10 - Asayiş

Eşini bayılıncaya kadar sokak ortasında dövdü

13:54 - Asayiş