?>

Ülkesine dönen Suriyeli İlyas: "Başka ülkeler hiçbir şey yapmadı, Türkiye her şeyi yaptı"

Hatay'ın reyhanlı ilçesinde bulunan cilvegözü sınır kapısı'nda 11 yıl sonra suriye dönen samir amra, 11 yıl sonra ülkesine dönüp mesleği olan dönerci dükkanı açma hayalini olduğunu belirtti.

İnsan - 5 ay önce

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan 11 yıl sonra Suriye’ye dönen Samir Amra, Humus’ta hayalindeki dönerci dükkanını açmayı istediğini söyledi.

Yeni dönemle birlikte Suriyelilerin Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Gümrük Kapısı’ndan ülkelerine geçişleri devam ediyor. Türkiye’de uzun yıllar yaşayan insanların hayalleriyse memleketlerine dönüp sıcak bir yuva ve iş sahibi olmak. “11 yıl sonra ailemi görmem bana yetecek, ülkemizi yeniden inşa edeceğiz”

Türkiye’de 11 yıl yaşayan Suriyeli Samir Amra da dönerci dükkanı açma hayaliyle ülkesine dönüyor. Ailesini görecek olmanın mutluluğunu yaşayan Amra, “14 yıl sonra savaş bitince ülkeme dönüyorum. Beşar Esad dönemi bitti. Türkiye’den Allah razı olsun. Bizde ve sizde iyi veya kötü insanlar var ama savaş bitti ülkemize dönüyoruz. 2013 yılında Türkiye’ye geldim ve 11 yıl sonra dönüyorum. 11 yıl sonra ailemi görmem bana yetecek, ülkemizi yeniden inşa edeceğiz. Ülkemiz yıkıldı ama biz yeniden inşa edeceğiz. Bir yıl sonra Suriye bin kat daha güzel olacak göreceksiniz. Humus’a gidiyorum. Mesleğim dönercilik Humus’a gidip durumlara göre dönerci dükkanı açmayı düşünüyorum” dedi. “Türkiye bizim yanımızda olduğunda Suriye daha iyi olacak”

Suriye’de Esad’ın yıkılmasıyla birlikte savaşın sona ermesinin mutluluğunu yaşayan İlyas Hüseyin, “Allah’ıma bin şükür Esad düştü ve gitti. Ben ve ailem herkes gibi Suriye gideceğiz. Türkiye bizim için her şeyi yaptı. Onlardan Allah razı olsun. Yemin ediyorum ki Türkiye’den çok memnun oldum. Başka ülkeler hiçbir şey yapmadı sadece Türkiye her şeyi yaptı. Türkiye, Suriye’yi bırakmayacak ve yanında olacak. Suriye’de yeni hükümet gelecek. Suriye ile Türkiye her zaman kardeş olacak. Türkiye bizim yanımızda olduğunda Suriye daha iyi olacak. 10 yıl sonra İdlib’e gidiyorum. Çok mutluyum. Benim vatanımda Esad gitti ve savaş bitti. Bu yüzden çok mutluyum” ifadelerini kullandı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

Samsun’da 600 gram kokain ve 100 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-10 14:27 - Asayiş

Abdülkerim Bardakcı: "Hedeflere bir bir ulaşacağız"

2024-12-11 14:05 - Spor

11 ARALIK ULUSLARARASI DAĞ GÜNÜ KUTLANIYOR

2024-12-11 14:34 - Gezi

Ali Acar’ın Damadı Anıl Şen Hayatını Kaybetti

2024-12-13 11:48 - Marmaris

Galatasaray ve Malmö Karşı Karşıya!

2024-12-11 09:34 - Spor

MARMARİS'İN BİRBİRİNDEN İLGİNÇ VE GÜZEL KALE SOKAKLARI

2024-12-12 16:09 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Marmaris’te Eğitim İçin Özel Bir Etkinlik

2024-12-10 10:44 - Marmaris

İlgili Haberler

Eskişehir Uluslararası Film Festivali sinemaseverlerle buluştu

21:10 - İnsan

İl Hayvanları Koruma Kurulu Toplantısı’nda belediyelere ’ivedi olun’ uyarısı

20:57 - İnsan

Çorum’da yüzlerce üniversite öğrencisinden şehitlere vefa yürüyüşü

19:19 - İnsan

Adıyaman’ın yöresel tatları için coğrafi işaret ve markalaşma atağı başladı

17:59 - İnsan

Doç. Dr. Polat’a ’Yılın Akademik Altın Kalem Ödülü’ verildi

17:28 - İnsan

Günün Manşetleri

E-ticaret Verilerinin Satışı Ulusal Risk Taşıyor

15:06 - Ekonomi

Baba-Oğul Cinayetinde 7 Şüpheli Adliyede

15:06 - Asayiş

Fenerbahçe'de Hatayspor Maçı Hazırlıkları Sürüyor

14:45 - Spor

45 Yıllık Mutluluğun Sırrı

14:35 - İnsan

Türkiye E-İhracatta Rekor Kırıyor

14:30 - Ekonomi