?>

Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanlığı yeni hizmet binası açıldı

ülkü ocakları bursa il başkanlığı yeni binasında hizmete girdi. Açılış töreninde konuşan mhp genel sekreteri ismet büyükataman, kuruculuğunu yaptığı bursa ülkü ocakları için "fikriyle yol açan, geleneğiyle iz bırakan, sadakatiyle güven veren bir irade ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.

Siyaset - 7 ay önce

Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanlığı yeni binasında hizmete girdi. Açılış töreninde konuşan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, kuruculuğunu yaptığı Bursa Ülkü Ocakları için "Fikriyle yol açan, geleneğiyle iz bırakan, sadakatiyle güven veren bir irade ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.

Ülkü Ocakları Bursa İl Başkanlığı, Çekirge Mahallesi’ndeki yeni hizmet binasına taşındı. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda yapılan açılışa; MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Bursa Vali Yardımcısı Salih Altun, siyasi parti il başkanları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. "Ülkü Ocakları bağımsızlık meşalesinin yılmayacak taşıyıcısıdır"

Ülkü Ocakları’nın Türk milleti için bağımsızlık meşalesi olduğunu kaydeden MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, "Bugün burada, Türk gençliğinin fikriyle, vicdanıyla, ahlakıyla ve iradesiyle donanacağı kutlu bir ocağın kapısını aralıyoruz. Bugün aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadele’yi başlattığı 19 Mayıs 1919’un yıl dönümü, Türk gençliğine emanet edilen bağımsızlık meşalesinin yakıldığı gündür. Ülkü Ocakları işte bu bağımsızlık meşalesinin yılmayacak taşıyıcısıdır. Ülkü Ocakları, dava bilinciyle yetişecek gençlerimizin yuvası, milletimizin yarınlarına atılan en sağlam adımıdır. Ülkü Ocakları, milli ve manevi değerlere bağlı, şuurlu bir gençlik yetiştirmenin mücadelesini veren bir irfan ve iman mektebidir. Ülkücü hareket geçmişten bugüne; canıyla, kanıyla, aklıyla ve kalbiyle Türk milletine hizmet etmiş ve bu uğurda büyük mücadeleler vermiştir. Ülkemizin en zor dönemlerinde, sokakların anarşiyle kuşatıldığı karanlık yıllarda, Ülkücüler milletimizi ve devletimizi korumak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır. Zindanlar, tabutluklar, tehditler ve saldırılar, ülkü erlerinin imanını sarsmamış, aksine dava azmini bilemiştir. İşte bu adanmışlığın, iradenin, mücadelenin ve imanlı duruşun kaynağı Ülkü Ocakları’dır. Bursa Ülkü Ocakları ise, dava arkadaşlarımızın büyük emekleri ve fedakârlıkları ile Ülkücü hareketin tarihinde müstesna bir yere sahip olmayı başarmıştır. Kurucusu olmanın şerefini her zaman yaşadığım Bursa Ülkü Ocakları, fikriyle yol açan, geleneğiyle iz bırakan, sadakatiyle güven veren bir irade ortaya koymuştur. Hepimizin yetiştiği bu kutsal ocak, sahip olduğu köklü gelenek, yetiştirdiği dava ve fikir adamları ile Ülkücü hareketin şanlı sayfalarına adını kıvançla yazdırmıştır" ifadelerini kullandı. "Ülkü Ocakları bizim göz bebeğimizdir"

Çağın getirdiği tehditlere karşı çarenin Ülkü Ocakları olduğuna değinen Büyükataman, "Ülkü Ocakları’nın bugün Türk gençliği için taşıdığı anlam, dün olduğundan çok daha hayati bir noktadadır. Bir yandan kimliksizleştirme çabaları, öte yandan inançsızlık, ahlaki yozlaşma ve kültürel yabancılaşma; gençlerimizi dört bir taraftan kuşatmaya çalışmaktadır. İşte bu çağın hastalıklarına karşı yegâne çare yine Ülkü Ocaklarıdır. Ülkü Ocakları bizim gözbebeğimiz, Türk gençliğinin güvenli limanı, sağlam inancı, sarsılmaz ahlakı ve mücadele azmidir. Ülkü Ocakları’nda yetişen her genç, geleceğin lider ülke Türkiye’sinin temel taşıdır. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de ifade ettiği gibi; ‘Ülkü Ocakları sözü sağlam, özü sağlam olan Türk gençliğinin yarım asırlık yadigârıdır.’ Bugün açılışını yaptığımız bu hizmet binasının, kutlu mirasımıza uygun şekilde, nice Türk gencine rehberlik edeceğine yürekten inanıyor, Türk ve Türkiye Yüzyılı’nda Ülkü Ocaklı her gencin bir yıldız gibi parlayacağından şüphe etmiyorum. Bu vesileyle, kutlu ocağımıza geçmişten bugüne emek veren tüm dava arkadaşlarıma teşekkür ediyor; Bursa Ülkü Ocakları’nın yeni hizmet binasının Türk gençliğine, şehrimize ve aziz milletimize hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Meteoroloji'den Muğla İçin Fırtına Uyarısı

2025-05-16 08:07 - Gündem

Trendyol Süper Lig: Bodrum FK: 1 - Trabzonspor: 1 (Maç sonucu)

2025-05-18 21:28 - Spor

Başkan Aras'tan Marmaris'e Destek Sözü

2025-05-13 09:23 - Marmaris

Muğla'ya Yeni Yol Müjdeleri

2025-05-15 11:14 - Ulaşım

Soma’nın Gözyaşları Şelalesi açıldı

2025-05-14 19:11 - Gündem

MUĞLA'DA YAŞLI NÜFUS ALARM VERİYOR

2025-05-16 13:42 - İnsan

Tabureden düştü, ekipleri harekete geçirdi

2025-05-15 19:48 - Asayiş

Galatasaray taraftarları Ardahan’da şampiyonluğu kutluyor

2025-05-18 21:51 - Spor

Edin Dzeko, bu sezonki 21. golünü kaydetti

2025-05-18 21:22 - Spor

Burak Kapacak, bu sezon ilk kez oynadı

2025-05-18 21:44 - Spor

İlgili Haberler

Kozan’da yeni muhtar 2 oy farkla seçildi

20:50 - Siyaset

İranlı bilgisayar korsanları, Netanyahu’nun Özel Kalem Müdürü Braverman’ın telefonuna sızdı

17:25 - Siyaset

İran Dışişleri Bakanı Arakçi’den Yemen için birlik çağrısı

17:28 - Siyaset

Bakan Yumaklı: ’’Silvan Projesi tamamlandığında 305 bin kişiye istihdam sağlamış olacak’’

16:02 - Siyaset

Adana’da bir mahallede seçim heyecanı

14:12 - Siyaset

Günün Manşetleri

Köyceğiz Tazelenme Kampüsü’nde Prof. Dr. Tuna’dan konferans

12:02 - Eğitim

2 kişinin ölümüne sebep olan zanlılar tutuklandı

16:11 - Asayiş

9 dil biliyor, gören şaşırıyor

15:48 - Kültür Sanat

Yaşlılara kış uyarısı: Gizli susuzluğa ve enfeksiyonlara dikkat

15:00 - Sağlık

Sağlık Hizmetleri Bürosu’ndan Yarımada Genelinde Sağlık Desteği

14:52 - Sağlık