?>

Uludağ’ın eteklerinde ahududu ve böğürtlen için sulama projesi

KESTEL BELEDİYE BAŞKANI FERHAT EROL, ULUDAĞ'IN ETEKLERİNDEKİ ALAÇAM MAHALLESİ’NDE PLANLANAN SULAMA REGÜLATÖRÜ PROJESİ KAPSAMINDA SAHA İNCELEMELERİNDE BULUNDU. PROJE ALANINDA YETKİLİLERDEN BİLGİ ALAN BAŞKAN EROL, "ÇİFTÇİLERİN ÜRETİM SÜREÇLERİNİ KOLAYLAŞTIRACAK HER ÇALIŞMANIN YANINDAYIZ" DEDİ. SULAMA PROJESİNİN KESTEL'DEKİ BÖĞÜRTLEN, AHUDUDU BAŞTA OLMAK ÜZERE MEYVE SEBZE ÜRETİMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAĞI BELİRTİLDİ.

Ekonomi - 1 ay önce

Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, Uludağ’ın eteklerindeki Alaçam Mahallesi’nde planlanan sulama regülatörü projesi kapsamında saha incelemelerinde bulundu. Proje alanında yetkililerden bilgi alan Başkan Erol, "Çiftçilerin üretim süreçlerini kolaylaştıracak her çalışmanın yanındayız" dedi. Sulama projesinin Kestel’deki böğürtlen, ahududu başta olmak üzere meyve sebze üretimine büyük katkı sağlayacağı belirtildi.

Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, kırsal mahallelerde yaşam kalitesini artırmaya ve üretimi desteklemeye yönelik çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Erol, Alaçam Mahallesi’nde planlanan sulama regülatörü projesinin hayata geçirileceği alanda incelemelerde bulundu.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ile Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirilen incelemelerde, proje alanında teknik değerlendirmeler yapılarak süreç hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Başkan Erol, proje alanında yürütülen incelemeler sırasında yetkililerden planlanan sulama regülatörü projesine ilişkin kapsamlı bilgi aldı.

Bölgenin sulama ihtiyacı, tarımsal üretime sağlayacağı katkılar ve yatırım sürecinin detayları üzerine değerlendirmelerde bulunan Başkan Erol, kırsal mahallelerde üretimi destekleyecek çalışmaların önemine dikkat çekti.

"Üreticimizin Yanındayız"

İncelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Kestel Belediye Başkanı Ferhat Erol, tarımsal üretimin ilçe ekonomisi ve kırsal kalkınma açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.

Alaçam Mahallesi’nde planlanan sulama regülatörü projesinin bölgedeki üreticiler için önemli bir kazanım olacağını belirten Başkan Erol, yatırımın hayata geçirilmesiyle birlikte su kaynaklarının daha verimli kullanılacağını ve tarımsal üretimin daha güçlü bir altyapıya kavuşacağını söyledi.

Kırsal mahallelerin ihtiyaçlarını yakından takip ettiklerini vurgulayan Başkan Erol, çiftçilerin üretim süreçlerini kolaylaştıracak her çalışmanın yanında olduklarını ifade ederek, ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Müdürlüğü basın sorumlusu Mehtap Aslan’ın mutlu günü

2026-06-09 23:13 - Magazin

​BAŞKAN FEVZİ TOPUZ’DAN YOĞUN SAHA ZİYARETLERİ

2026-06-05 17:52 - Genel

Hisarönü–Marmaris yolunda çalışmalar sürüyor

2026-06-05 12:45 - Marmaris

Marmaris'te Bisiklet Yarışı Nedeniyle Yollar Kapanıyor

2026-06-05 11:06 - Marmaris

MARMARİS KUMLUBÜK’TE DOĞA KATLİAMI

2026-06-10 16:09 - ÇEVRE

Melike Şahin, 12 Haziran’da İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak

2026-06-10 15:19 - Magazin

Marmaris’te L’Etape by Tour de France heyecanı başladı

2026-06-05 15:08 - Marmaris

Tapu sokağı’nda turist taşkınlığı

2026-06-06 20:50 - Marmaris

İmdat Avcı’dan Koylar’da örnek çevre temizliği

2026-06-06 20:37 - ÇEVRE

Hisarcık MYO bahar yarıyılı sonu motivasyon konseri düzenlendi

2026-06-10 13:19 - Magazin

İlgili Haberler

TOBB’da 73 oda ve borsaya sertifika verildi

17:21 - Ekonomi

Bodrum’a iki gemi birden geldi

16:37 - Ekonomi

Borsa Başkanı Çondur: "Oda ve borsalar arasındaki dayanışma ekonomiye güç katacak"

16:25 - Ekonomi

Manisa ulaşım filosuna 14 yeni araç

16:18 - Ekonomi

Malatya TSO’da pandemiye ve depremlere rağmen 8 yılda 317 eğitim programı düzenledi

15:45 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Corendon Alanyaspor, Erzurum kampına başladı

14:41 - Spor

Otobüs seyir halinde alev aldı.

13:52 - Genel

KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman, BM Temsilcisi Cuellar ile görüştü

13:38 - Siyaset

Atlar şehir merkezinde otlanırken görüntülendi

12:43 - Gündem

Ters yönde giden tır sürücüsüne 90 bin lira ceza

12:32 - Asayiş