?>

Uludağ’ın zümrüt yeşili ormanları Jandarma’ya emanet

JÖH, JAK VE JANDARMA TRAFİK VE JANDARMA ASAYİŞ TİMLERİ HAVADAN VE KARADAN ULUDAĞ'IN ZÜMRÜT YEŞİLİ ORMANLARINDA KONTROL ETMEDİK YER BIRAKMADI.

Asayiş - 1 ay önce

Bursa’da geçtiğimiz yıl Gürsu-Kestel ve Harmancık-Orhaneli yangınlarıyla herkesin ciğerleri yanarken, bir daha böyle olumsuzluklar yaşanmaması için Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri teyakkuza geçti. JÖH, JAK ve Jandarma Trafik ve Jandarma Asayiş Timleri havadan ve karadan Uludağ’ın zümrüt yeşili ormanlarında kontrol etmedik yer bırakmadı.

Orman yangınlarında en çok etkilenen iller arasında olan Bursa’nın can damarı Uludağ, Bursa İl Jandarma Komutanlığı’nın ekipleri tarafından, 24 saat aralıksız gözetim altında tutuluyor. Jandarma Özel Harekat Timleri, Jandarma Arama Kurtarma Timleri ve Jandarma Asayiş Timleri kuş uçurtmadı. Jandarmanın kahraman askerleri, orman yangınlarına karşı da tam teçhizatlı yeşil vatanı korumak için gözünü kırpmıyor. Gece görüşlü termal kameralarından dronlara, dürbünlerden arazi araçlarına kadar bir çok teknolojiyi de kullanan ekipler, Bursa’nın gözde turizm merkezlerinden Uludağ’a gelenleri ise kimlik kontrollerini yaptıktan sonra zirveye çıkma sebebine kadar inceliyor.

Türkiye genelinde, özellikle geçtiğimiz yıl yaz aylarında yaşanan orman yangınlarını göz önünde bulundurup bu yıl karşı önlemlerini artıran Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Uludağ’ın dört bir yanında hem havadan hem karadan kontrol sağlıyor. Ekipler, muhtemel riskleri en aza indirmek için gece gündüz görev icra ediyor. Özellikle hafta sonu ve tatil dönemlerinde ziyaretçi yoğunluğu artan Uludağ’da alınan bu tedbirler, doğayı koruma adına büyük önem taşıyor.

Yetkililer, vatandaşların daha duyarlı olmalarını isteyerek, herhangi bir duman veya şüpheli durum fark ettiklerinde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunulmasını talep etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Sağlık Müdürlüğü basın sorumlusu Mehtap Aslan’ın mutlu günü

2026-06-09 23:13 - Magazin

Zeytinburnu’nda LGS öncesi inşaatlarda çalışma yasağı uyarısı

2026-06-12 16:06 - Genel

MARMARİS KUMLUBÜK’TE DOĞA KATLİAMI

2026-06-10 16:09 - ÇEVRE

Melike Şahin, 12 Haziran’da İstanbul’da müzikseverlerle buluşacak

2026-06-10 15:19 - Magazin

Tapu sokağı’nda turist taşkınlığı

2026-06-06 20:50 - Marmaris

İmdat Avcı’dan Koylar’da örnek çevre temizliği

2026-06-06 20:37 - ÇEVRE

A millilere özel koruma: Bir an olsun ayrılmıyorlar

2026-06-13 01:02 - Spor

Hisarcık MYO bahar yarıyılı sonu motivasyon konseri düzenlendi

2026-06-10 13:19 - Magazin

Kestel Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’ndan unutulmaz konser

2026-06-10 15:02 - Magazin

Çorum’da hafif ticari araç istinat duvarından yan yola uçtu: 2 yaralı

2026-06-09 00:05 - Asayiş

İlgili Haberler

Motosiklet kazası sanıldı, cinayet çıktı: 30 yaşındaki genç hayatını kaybetti

14:05 - Asayiş

Tarım arazisine kaçak foseptik deşarjı suçüstü yakalandı

14:05 - Asayiş

Osmaniye’de kümes yangınında 7 güvercin telef oldu, kuşların sahibi yaralandı

13:52 - Asayiş

Motosiklet hırsızlığı güvenlik kamerasında

13:49 - Asayiş

Bafra’daki gıda zehirlenmesi sonrası sendikalardan ortak açıklama

13:50 - Asayiş

Günün Manşetleri

Sivasspor’da çifte sakatlık!

17:41 - Spor

Polis uygulamalarında silah ve uyuşturucu ele geçirildi

17:27 - Asayiş

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Türkiye’ye döndü

17:06 - Spor

Corendon Alanyaspor, Erzurum kampına başladı

14:41 - Spor

Otobüs seyir halinde alev aldı.

13:52 - Genel