?>

Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne 1 milyondan fazla ziyaretçi bekleniyor

9. Uluslararası adana lezzet festivali bu sene 10-12 ekim tarihlerinde merkez park’ta "kuşaktan kuşağa" temasıyla gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl 500 bin şiş et ve 400 bin şişe şalgam tüketilen festivali 800 bin kişi ziyaret etti. Bu sene ise rakamın 1 milyon kişiden fazla olması bekleniyor. (arşiv fotoğraf)

Kültür Sanat - 4 ay önce

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, bu sene 9’uncusu düzenlenecek Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne 1 milyondan fazla ziyaretçi beklediklerini söyledi.

9. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, Merkez Park’ta 10-12 Ekim tarihleri arasında "Kuşaktan Kuşağa" temasıyla gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıl 500 bin şiş et ve 400 bin şişe şalgam tüketilen festivali 800 bin kişi ziyaret etti. Bu sene ise rakamın 1 milyon kişiden fazla olması bekleniyor. ‘Gastronomi şehri’ unvanı için adaylığı Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu tarafından kabul edilen Adana’nın 30 Ekim’de Semerkant’ta yapılacak toplantı ile bu unvanı alması da bekleniyor. "Yoğun bir çalışma var"

Festivale ilişkin İhlas Haber Ajansı’na konuşan Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, hazırlıkların hızlı bir biçimde devam ettiğini söyledi. Vali Köşger, "Hazırlıklar son hızla devam ediyor. Lezzet Festivali’ne katılacak firmalarımızın stant belirleme kuraları çekildi. Merkez Park’ta ise stant kurulum çalışmaları devam ediyor. Yoğun bir çalışma var ve hazırlığı en üst şekilde yapmaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı. "Adana, gastronomi için önemli bir destinasyon olacak"

Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne 1 milyondan fazla katılımcı beklediklerini aktaran Vali Köşger, "Geçen sene festival öncesi TEKNOFEST ve Adana ile alakalı önemli etkinlikler vardı. 800 bin kişi ziyaret etti ve bu sene katılımın 1 milyondan fazla olmasını bekliyoruz. Dünyadaki en önemli gastronomi şehirlerinden birisi Adana. Bu sene inşallah 30 Ekim’de Semerkant’ta yapılacak toplantı ile Adana’nın ‘gastronomi şehri’ olduğu tescil edilecek. Bu unvanı da aldıktan sonra Adana’nın gastronomi için önemli destinasyonlardan birisi olacağını düşünüyoruz. Önemli olan yılın her gününde çevre şehirlerden ve dünyanın dört bir tarafından gastroturizm amacıyla gelenlerin şehri ziyaret etmesi amaçlanmakta. Bu unvan ile turizmin tüm yıla yayılacağını ve yıllar boyunca devam edeceğini umut ediyoruz" diye konuştu. "Festival yaklaşınca yer bulma sıkıntısı yaşanıyor"

Festival kapsamında otel rezervasyonlarının şimdiden yapıldığına değinene Köşger, şunları söyledi:

"Gelmeyi düşünen vatandaşlarımızın çok geç kalmadan rezervasyonlarını yaptırmalarını tavsiye ediyorum. Festival yaklaşınca yer bulma sıkıntısı yaşanıyor. O günler yaklaşınca kamu kurumlarının misafirhaneleri dahi doluyor."

Festivale bu sene uluslararası Michelin yıldızlı şeflerin de katılım sağlayacağını anlatan Köşger, "Bu sene şef ve katılımcı sayısında çok farklılıklar ve değişik etkinlikler var. Çocukların eğlenmesiyle ilgili de etkinlikler olacak. Adana’nın tanıtımıyla ilgili programlar yapılacak. Vatandaşlarımızın sadece yemek için değil, Adana’nın tanıtımı için de festivale katılmasını bekliyoruz. Gün boyu eğlenecekleri etkinlikler olacak. Her yaştan vatandaşlarımızı bekliyoruz" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Muğla siyasetinde dikkat çeken isim: Ayşegül Mungan

2025-09-21 13:06 - Siyaset

Menteşe'de Yol ve Altyapı Yenileme Başladı

2025-09-19 14:43 - Ulaşım

Çamdibi Mahallesi'nde Hizmet Krizi

2025-09-17 14:38 - Marmaris

Menteşe’de İkinci Kent Lokantası Hizmete Girdi

2025-09-22 15:14 - Genel

Marmaris'te 19 Eylül Gaziler Günü coşkuyla kutlandı

2025-09-19 13:04 - Genel

Kahramanmaraş’ta özel birey için temsili düğün

2025-09-22 10:12 - Magazin

Büyükşehir Tıbbi Atık Tesisiyle Geleceğe Nefes Oluyor

2025-09-18 14:46 - ÇEVRE

Harita uygulamalarında ’Osimhen Bankı’ kaydedildi

2025-09-23 10:04 - Magazin

Büyükşehirden Araçsız Koylara Denizden Müdahale

2025-09-17 15:32 - ÇEVRE

Muğla Büyükşehir Belediyesi İstanbul Turizm Fuarı'nda

2025-09-23 15:40 - Turizm

İlgili Haberler

Aliağa’da sinema keyfi yeniden başlıyor

12:56 - Kültür Sanat

Alan Başkanı Aslanbay, Eretna Beyliği’ne ait olduğu değerlendirilen tarihi ibadethaneyi inceledi

12:37 - Kültür Sanat

Kapadokya Gastronomi, Gıda ve Turizm Çalışmaları Dergisi’nin ilk sayısı yayımlandı

12:39 - Kültür Sanat

Vali Aktaş’tan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü mesajı

12:22 - Kültür Sanat

Kartepe’de tiyatro heyecanı: "Anlat bakalım" sahnede

11:19 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Galatasaray - Fenerbahçe finalinin VAR’ı Ömer Faruk Turtay oldu

12:08 - Spor

Ders saatinde öğrencileri evine götüren öğretmene adli kontrol

11:43 - Asayiş

Uzmanından kadınlara hayati hatırlatma

11:42 - Genel

Fenerbahçe’de Bonzie Colson sakatlandı

11:32 - Spor

Beze emdirilmiş uyuşturucu madde ele geçirildi: 4 gözaltı

10:21 - Asayiş