?>

Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu bu hafta koşulacak

Mersin büyükşehir belediyesi gençlik ve spor hizmetleri dairesi başkanlığı tarafından düzenlenen ‘uluslararası kilikya ultra maratonu’nun 3. €?sü, bu yıl 28-29 eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Spor - 1 yıl önce

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu’nun 3.’sü, bu yıl 28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Tarih, doğa ve sporun bir araya geleceği 3.Kilikya Ultra Maratonu ile Mersin’in kültürel ve doğal mirası tanıtılırken, saklı kalan tarihin eşsiz dokusunun keyfini sporcular ile birlikte izleyiciler de çıkaracak. Türkiye’de en önemli ultra maratonlardan birisi olan Kilikya Ultra Maratonu’na yüzlerce sporcu kayıt yaptırdı. Maraton 4 farklı kategoride gerçekleştirilecek

3. Kilikya Ultra Maratonu; 8 kilometrelik Korykos Parkuru, 15 kilometrelik Elaiussa Sebaste Parkuru, 33 kilometrelik Kızkalesi Parkuru ve 56 kilometrelik Kilikya Ultra Maratonu olmak üzere, 4 farklı kategoride gerçekleştirilecek. Maratonda; kültür, doğa ve spor turizminin birlikteliği ile sahilden tepelere kadar şehrin tarihi dokuları da tanıtılacak. “Mersinlileri bu muhteşem organizasyona bekliyoruz”

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü yapılacak olan maratona ilişkin açıklama yapan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, “Kızkalesi’nden başlayıp Mersin’in tarihi ve turistik bölgelerinde geçecek olan çok güzel bir organizasyon. Mersin’in tanıtımına da çok büyük katkıları olacak bir organizasyondan bahsediyoruz. Bu sene de çok yoğun bir ilgi var” diye konuştu.

Ultra maratonlar arasında Türkiye’de en önemlilerinden bir tanesi olan Kilikya Ultra Maratonu’nu, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu hafta sonu gerçekleştireceklerini kaydeden Taşkın, “Mersinlileri bu muhteşem organizasyona bekliyoruz. İnsanların tarihi dokular içinde doğayla mücadele ettikleri çok güzel, değişik bir organizasyon olacak. Sporcular; doğanın içerisinde, doğal şartlarda, doğanın zorluklarıyla ve kendileriyle mücadele edecek” dedi.

Taşkın; maraton mesafelerinin normalde 42 kilometre olduğunu, ama ultra maraton olduğu için 56 kilometre yapacaklarını sözlerine ekledi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

CHP’li meclis üyesinin alkollü mekanında hesap kavgası

2024-09-25 10:46 - Asayiş

MUĞLALI KADINLAR ERKEKLERDEN DAHA UZUN ÖMÜRLÜ

2024-09-20 14:46 - Yaşam

Jandarma; tarım işçileri, yaşlı ve engelli vatandaşları ziyaret etti

2024-09-20 10:29 - İnsan

Adana’da “Süper Hücre” bugün de etkili olacak

2024-09-22 09:23 - Gündem

PROF. ERCAN: BİNALARA DEPREME DAYANIKLILIK RAPORU ŞART

2024-09-23 12:38 - Yaşam

Sosyal medya fenomeni Kübra Aykut’un ölmeden önce evini temizlediği görüntüler ortaya çıktı

2024-09-24 03:05 - Asayiş

Adana Havalimanı’nda TEKNOFEST hazırlıkları sürüyor

2024-09-21 15:47 - Teknoloji

Haluk Canatar, Yüzme Federasyonu Başkanlığı’na adaylığını açıkladı

2024-09-18 17:48 - Spor

“Vekil” sucuk yerken “Asıl” 120 liraya kemik bile alamıyor

2024-09-24 13:06 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR VE DALAMAN BELEDİYESİNDEN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

2024-09-21 17:10 - Gündem

İlgili Haberler

Minik voleybolcular Köyceğiz’de buluştu

11:52 - Spor

Fenerbahçe, Turkcell Süper Kupa yarı finalinde Samsunspor ile karşılaşacak

11:09 - Spor

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde yılın ilk değerlendirme toplantısı gerçekleşti

11:08 - Spor

Muğlaspor golcü transferini bitirdi

10:43 - Spor

Osmangazili karateciler madalyaya doydu

10:14 - Spor

Günün Manşetleri

Genel Müdür Abdulkadir Çay’dan yeni yıl mesajı

14:23 - Gündem

Yatağanlı hayırseverden Filistin’e bağış

09:41 - Genel

Bodrum’da maddi hasarlı kazanın kavgası büyük oldu

20:10 - Asayiş

Dalaman’da Doğalgaz İçin 2026 Hazırlıkları Başladı

14:50 - Genel

Kar yağışı durdu, esnafın mücadelesi başladı

13:27 - İnsan