?>

ÜNİPERSEN: "Memur için ocak geç, ekim kritik"

üniversite idari personel sendikası (ünipersen) genel başkanı ibrahim güzel, "sendika olarak 1 ekim'de açılacak türkiye büyük millet meclisi (tbmm) ve çalışma bakanlığında gerekli düzenlemelerin yapılması için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Siyaset - 1 ay önce

Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN) Genel Başkanı İbrahim Güzel, "Sendika olarak 1 Ekim’de açılacak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Çalışma Bakanlığında gerekli düzenlemelerin yapılması için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN) Genel Başkanı İbrahim Güzel, 8’inci Dönem Toplu Sözleşme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Toplu sözleşme görüşmelerinde sarı sendikaların etkisiz tavırları nedeniyle kamu çalışanlarının alım gücünü koruyacak bir sonuç çıkmadığını belirten Güzel, "Sendika olarak 1 Ekim’de açılacak TBMM ve Çalışma Bakanlığında gerekli düzenlemelerin yapılması için mücadelemizi sürdüreceğiz" açıklamalarında bulundu.

Genel Başkan Güzel yaptığı açıklamada sözlerine şöyle devam etti:

"8’inci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sona ereli yaklaşık 20 gün oldu. Ancak ortaya çıkan tablo, memurun sorunlarını çözmekten uzak kalmıştır. Etkisiz ve sarı sendikaların oyunları nedeniyle çalışanların alım gücü korunamamış, temel talepler yine masada bırakılmıştır. Bugün gelinen noktada memurun gerçek anlamda refaha kavuşabilmesi için tek yol, TBMM’de yapılacak düzenlemeler ve Çalışma Bakanlığı’nın atacağı adımlardır. Özellikle ‘Ek Protokol’ konusunda yaptığımız araştırmalarda Toplu sözleşme Masasında "Yetkili Sendika ile Ek Protokol" yapılabilir maddesi toplu sözleşme görüşmelerinde kapsam dışı bırakılmıştır. Dolayısıyla memura ilave bir artış yapılacaksa tek çözüm adresi Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıdır."

"Hayat pahalılığı ve artan enflasyon karşısında memurun ocak ayını beklemesi mümkün değildir"

Yıllardır çözüm bekleyen temel taleplerin yeni yasama döneminde mutlaka gündeme alınması gerektiğini vurgulayan Güzel, "3 Bin 600 ek gösterge tüm çalışanları kapsayacak şekilde tamamlanmalıdır. Yardımcı Hizmetler Sınıfı için kadro talebi karşılanmalıdır. Emeklilere seyyanen zam hayata geçirilmelidir. Yükseköğretim Tazminatı, kira yardımı, Eşel mobil sistemi, Tayin-Nakil hakkı ötelenmemelidir. Hayat pahalılığı ve artan enflasyon karşısında memurun ocak ayını beklemesi mümkün değildir. Ekim ayında başlayacak Meclis bütçe görüşmeleri, kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal taleplerinin ele alınması için tarihi bir fırsattır. Biz ÜNİPERSEN olarak bu süreci yakından takip edecek, haklarımız için mücadelemizi büyüterek sürdüreceğiz" diye konuştu.

Mücadelede güçlü birlik şart

Güzel açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

"Gerçek bir zam, 3 bin 600 ek gösterge, YHS kadro düzenlemesi, emeklilere seyyanen zam ve diğer temel sorunlar çözülmeden memurun refaha ulaşması mümkün değildir. Kamu çalışanlarını, haklarını savunmayan sendikalara gereken cevabı vermeye ve ÜNİPERSEN çatısı altında güçlü bir mücadeleye davet ediyoruz."

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te Engelliler için farkındalık yürüyüşü düzenlendi

2025-09-10 11:54 - Marmaris

Marmaris'teki Silahlı Kavga Cinayetle Sonuçlandı

2025-09-09 12:00 - Marmaris

Çivril Uluslararası Elma Festivalinde Merve Özbey rüzgarı esti

2025-09-13 16:55 - Magazin

Çivril Elma Festivalinde Cem Adrian unutulmaz gece yaşattı

2025-09-15 13:23 - Magazin

Marmaris'te Lojmanda Şüpheli Ölüm

2025-09-11 09:52 - Asayiş

GEZİCİ DA(YA)NIŞMA OTOBÜSÜ İLE HİZMET AYAĞINIZA GELİYOR

2025-09-10 16:01 - Ulaşım

Ula Kırsalına 17.5 Milyon TL'lik Yol Yatırımı

2025-09-09 14:17 - Ulaşım

Çivril’de festival coşkusu Haluk Levent ile doğruya ulaştı

2025-09-14 08:16 - Magazin

Sena Şener, 27. Çivril Elma Festivalinde unutulmaz bir gece yaşattı

2025-09-12 13:20 - Magazin

KİLİS'TEN MARMARİS'E UZANAN YAZARLIK HİKAYESİ

2025-09-11 13:35 - Marmaris

İlgili Haberler

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Suriye’nin Kosova’yı tanıma kararını Türkiye’nin etkisi altında aldığını ileri sürdü

22:11 - Siyaset

Bakan Göktaş: "Aile dinamik nüfus yapısını korumak, savunma sanayi kadar stratejik öneme sahiptir"

21:17 - Siyaset

Hüseyin Okandan: "Ayşe Böhürler, bu şehrin vicdanını temsil etmektedir ve Kayseri isminin dahi yanlış yazılmasına sessiz kalacak biri değildir"

20:25 - Siyaset

Emine Erdoğan, Almanya Başbakanı Merz’in eşiyle Millet Kütüphanesi’ni ziyaret etti

19:30 - Siyaset

Zafer Partisi Manisa İl Teşkilatı’nda toplu istifa

19:36 - Siyaset

Günün Manşetleri

30 Metrelik Kuyuda Feci Son

16:50 - Genel

Arkadaşını bıçakladı, olay yerinde polisi bekledi

16:02 - Asayiş

Havalar soğudu, sobaya rağbet arttı

15:53 - Genel

Büyükşehir’den Minik Tadımcılara Zeytinyağı Eğitimi

15:26 - Eğitim

Boğaziçi Mahallesi’ne Yeni Sosyal Alan ve Pazar Yeri Geliyor

15:23 - Genel