?>

Üniversiteler Uşak Üniversitesi’nde buluştu: KA171 Projesi anlatıldı

Uşak üniversitesi, türkiye ulusal ajansı tarafından düzenlenen erasmus+ yükseköğretim ka171 projesi bilgilendirme toplantısı'na ev sahipliği yaptı.

Eğitim - 5 ay önce

Uşak Üniversitesi, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından düzenlenen Erasmus+ Yükseköğretim KA171 Projesi Bilgilendirme Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.

Recep Tayyip Erdoğan Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kenan Taş ve Prof. Dr. Osman Birgin, Türkiye Ulusal Ajans Uzmanları, akademisyenler ve katılımcı üniversitelerin uluslararası ilişkiler ofis temsilcileri hazır bulundu.

Toplantıya 97 üniversiteden 200 katılımcı iştirak ederken, etkinlik Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın açılış konuşması ile başladı. Rektör Savaş, konuşmasında Uşak Üniversitesi’nin bölgesel kalkınma odaklı üniversite misyonunu vurgulayarak, "Deri, Tekstil, Seramik Tasarım Merkezimiz, hem yurtiçinden hem de yurtdışından önemli firmalara hizmet vermektedir. KA171 projelerimiz kapsamında da bu ihtisaslaşma alanlarımızla ilgili ortaklarımızla personel ve öğrenci hareketliliği gerçekleştiriyoruz" dedi.

Rektör Savaş, Uşak Üniversitesi’nin uluslararasılaşma süreçlerinde elde ettiği başarıları ile 5 yıldır gerçekleşen ve geleneksel hale getirdikleri ‘Uluslararası Hafta’ ile ilgili bilgiler paylaştı. Son beş yılda 170 akademik ve idari personelin misafir edildiğini ve 300’e yakın personelin Erasmus hareketlilikleri gerçekleştirdiğini belirten Rektör Savaş, "KA131 kapsamında 16 ülkeden 93 üniversite ile toplam 264 anlaşmamız bulunuyor. KA171 projelerinde ise 20 ülkeden 38 üniversite ile toplamda 50 anlaşmaya ulaştık. Ayrıca, Japonya’dan Güney Amerika’ya, Orta Asya’dan Afrika’ya kadar 33 ülkeden 92 üniversite ile ikili iş birliği anlaşmalarımız mevcut" diye konuştu.

Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Doç. Dr. Tolga Kargın, toplantıya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, yıllar içinde hazırlanan projeler ve bu projelerdeki başarı oranları hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Kargın, Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü ekibine teşekkür ederek, özverili çalışmalarının üniversiteye sağladığı katkıları

Toplantının devamında, Türkiye Ulusal Ajansı temsilcileri tarafından KA171 Projeleri Başvuru ve Sonuçlarının Değerlendirmesi, KA171 Genel Bilgilendirme, Yenilikler ve Başvuru Formu, KA171 Projesi Hazırlık ve Yazım Süreci ve Hibe Alamama Sebeplerinin Analizi gibi konularda eğitimler verildi. Eğitimlerde, katılımcıların soruları yanıtlandı. Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Toplantının ikinci günü ise konuklara yönelik bir şehir turu düzenlendi. Tur kapsamında Uşak Müzesi, Blaundus Antik Kenti ve Ulubey Cam Teras ziyaret edilerek, katılımcılara Uşak’ın kültürel ve tarihi zenginlikleri tanıtıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Metal atölyesinde çıkan yangında paralar yandı

2024-12-15 14:10 - Asayiş

Kanada Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland istifa etti

2024-12-16 23:20 - Siyaset

Samsun’da uyuşturucu operasyonu: 516 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-12-20 22:44 - Asayiş

FETHİYE GÜNLÜKLÜ KOYU'NDAKİ YAPILAŞMA İPTAL EDİLDİ

2024-12-18 16:40 - Asayiş

Marmaris'in Doğal Cenneti, Turgut Şelalesi

2024-12-20 12:33 - Marmaris

KIZKUMU: DÜNYACA BİLİNEN EFSANEVİ GÜZELLİK

2024-12-16 12:16 - Marmaris

Ankara Deneyap Proje Şenliği Sincan’da başladı

2024-12-15 14:18 - Teknoloji

Yenişehir’e dev yatırımda sona yaklaşıldı

2024-12-17 15:52 - Genel

Avlu Güzbel Cafe yola çıkıyor

2024-12-21 10:11 - Genel

Uşak Belediyesi kent genelinde farklı noktalarda çalışmalarını sürdürüyor

2024-12-19 16:49 - Gündem

İlgili Haberler

Rektör Levent, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Zamin Aliyev’i ağırladı

23:06 - Eğitim

Öğrenciler, Bilim Fuarı’nda projelerini sergiledi

21:43 - Eğitim

Beypazarı’nda Engelliler Haftası sergisi

21:04 - Eğitim

Liseli gençler bilim fuarında projelerini sergiledi

19:51 - Eğitim

Eğitim Gücü-Sen’den 13 ayrı ceza alan okul müdürünün görevden alınmamasına tepki

18:04 - Eğitim

Günün Manşetleri

Sivasspor, Samsunspor Deplasmanı Hazırlıklarını Sürdürüyor

13:27 - Spor

Yıldırım isabet eden asker şehit oldu

13:15 - Asayiş

İlaç Yönetiminde Titizlik Hayati

12:26 - Sağlık

Yasa Dışı Bahis Paylaşımlarına Siber Darbe

12:09 - Asayiş

Trump'tan Riyad'da Sürpriz Görüşme

11:49 - Siyaset