?>

ÜRETİCİNİN TALEBİ ÜZERİNE SULAMA HAVUZU KAPASİTESİ 30 TONA ÇIKARILDI

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarımsal üretimin sürdürülebilirliğini desteklemek amacıyla Milas’ın Kultak Mahallesi’nde hayata geçirdiği çalışmalar kapsamında, mevcut sulama havuzunda iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdi.

Ekonomi - 4 ay önce

Yapılan çalışmalarla havuzun kapasitesi artırılarak bölgedeki üreticilerin su ihtiyacına daha etkin çözümler sunulması hedeflendi.

Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerince gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde ayrıca 50 milimetre çapında 300 metre uzunluğunda boru hattı döşenerek, mevcut suyun daha verimli ve sürdürülebilir şekilde kullanılmasını sağlayacak altyapı oluşturuldu. Hayata geçirilen proje ile birlikte bölgede tarımsal sulamanın daha verimli hale getirilmesi ve üreticilerin suya erişiminin kolaylaştırılması amaçlanıyor.

Çınar: "Sulama sisteminde kapasitenin arttırılmasına ihtiyacımız vardı"

Mahalle sakinlerinden Mesut Çınar, "Köyümüzde üretim noktasında çoğu şeyi kendimiz üreterek karşılıyoruz. Sulama sisteminde kapasitenin arttırılmasına ihtiyacımız vardı. Bu çalışmadan dolayı Ahmet Başkanımıza teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Muhtar Kayıkçı: "Talebimiz karşılıksız kalmadı"

Kultak Mahalle Muhtarı Hüsnü Kayıkçı, mahallelerinin büyük bir bölümünün tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığını belirtti. Muhtar Kayıkçı, "Tarımsal sulama konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyorduk. Mevcut sulama havuzumuzun kapasitesinin artırılması için Büyükşehir Belediyemize talepte bulunduk. Sağ olsunlar talebimizi olumlu karşıladılar ve havuzumuzun kapasitesini artırdılar. Desteklerinden dolayı Ahmet Başkanımıza teşekkür ediyoruz." dedi.

Başkan Aras: "Üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kırsalda üretimi destekleyen yatırımlara aralıksız devam ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Muğla’mızın bereketli topraklarında üretimin sürdürülebilirliği için suyun doğru ve verimli kullanılması büyük önem taşıyor. Bu anlayışla, üreticilerimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek çözümler üretmeye devam ediyoruz."

Başkan Aras, Büyükşehir Belediyesi olarak kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yanında olmaya, tarımsal üretimi güçlendiren projeleri hayata geçirmeye ve üreticilerin emeklerinin karşılığını alabilmesi için gerekli destekleri sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

HABER KAYNAĞI : İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Başkan Altay: "31 ilçede 165 bin öğrencimize tasarruf ve milli teknoloji hamlesi bilinci kazandırıyoruz"

2026-03-23 12:19 - Siyaset

14 yaşında çocuk, otobüs durağında silahla vurulmuş halde bulundu

2026-03-22 01:19 - Asayiş

Karadeniz müziğinin güçlü sesi 3 Nisan’da İstanbul’da sahne alacak

2026-03-19 15:47 - Magazin

SAFİYE SOYMAN KAPISINA GELEN DOMUZU ELLERİYLE BESLEDİ

2026-03-23 12:18 - Magazin

Marmaris Çarşısında Yangın Musluğu Talebi

2026-03-23 13:49 - Marmaris

Muğla’da Ramazan Bayramı Hazırlıkları

2026-03-20 00:01 - Resmi İlanlar

Trump: "(İran) Diyalog kurabiliriz ama ateşkes yapmak istemiyorum"

2026-03-21 00:10 - Siyaset

Marmaris 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 111. yılı programı 

2026-03-17 16:27 - Marmaris

BAŞKAN ÜNLÜ; “MÜZİK YAYIN SAATİ BİZİMLE İLGİLİ DEĞİL”

2026-03-23 12:22 - Marmaris

Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun

2026-03-19 23:58 - Bülten

İlgili Haberler

Filibe’de Trakya Ticaret ve Lojistik Merkezi kurulacak

11:43 - Ekonomi

Malatya, savunma sanayisinde yeni üretim merkezi olma yolunda

11:41 - Ekonomi

Kurşun tespit edilen kalemtıraşın satışı yasaklandı, toplatma kararı alındı

11:36 - Ekonomi

Bursa Ticaret Borsası üyesi 5 firma, İSO ikinci 500 listesinde

11:32 - Ekonomi

Muğla'da Bir Top Kilis'te Kilosu 400 Lira

10:57 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Kendisini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı yakalandı

10:42 - Asayiş

Çukurdan kaçmak için yavaşlayan motosikletliyi böyle darp etti

10:10 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş

Gökyüzü tutkunlarını bir araya gelecek

09:56 - Kültür Sanat

"Güneş yanıkları erken yaşlanmaya yol açabilir"

09:48 - Sağlık