?>

Üreticiye E-Ticaret eğitimi

Muğla büyükşehir belediyesi, güney ege kalkınma ajansı’nın (geka) teknik destek programı kapsamında, tarım sektöründe dijitalleşme ve pazarlama becerilerinin artırılması amacıyla önemli bir eğitim programı düzenledi.

Eğitim - 4 ay önce

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) teknik destek programı kapsamında, tarım sektöründe dijitalleşme ve pazarlama becerilerinin artırılması amacıyla önemli bir eğitim programı düzenledi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda, Muğla Tarım Güçbirliği ortakları, üreticiler ve Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli teknik personele yönelik uygulamalı e-ticaret eğitimi verildi.

Eğitim programında katılımcılara e-ticaretin temel kavramları, dijital pazarlamanın tarım sektöründeki yeri ve önemi, e-ticaretin tarihi gelişimi, bilişim altyapıları, e-ticaret hukuku, çevrimiçi ödeme sistemleri, stok yönetimi ve dijital satış kanalları gibi konularda kapsamlı bilgi aktarıldı. Program, üreticilerin hem bireysel hem de kooperatif çatısı altında ürünlerini dijital ortama taşıyarak daha geniş pazarlara erişebilmesini amaçladı.

Katılımcılar dijital dönüşüm sürecine hazırlanıyor

Muğla Tarım Güçbirliği çatısı altındaki üretici kooperatiflerinin üyeleri ile teknik personel, eğitim sayesinde ürünlerini online platformlarda pazarlama, satış süreçlerini dijitalleştirme ve verimli stok yönetimi gibi konularda yetkinlik kazandı. Eğitim ayrıca, e-ticaretin yasal altyapısı hakkında farkındalık oluşturmayı ve üreticinin dijital güvenliğini sağlamayı da hedefledi.

Başkan Aras: "Üreticimizi dijital pazara hazırlıyoruz"

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, tarımda dijitalleşmenin önemine vurgu yaparak şu değerlendirmede bulundu:"Üreticilerimizin emeğini değerinde satabilmesi, yerel kalkınmanın en güçlü adımıdır. Kooperatiflerimizle birlikte yerelde başlayan bu üretim zincirini dijital pazarlara açmak istiyoruz. Bugün verilen e-ticaret eğitimi, sadece bilgi kazandırmakla kalmadı, üreticimize bir vizyon sundu. Muğla’nın toprağında yetişen ürünleri, dünyanın dört bir yanındaki sofralara taşıyacak bir dijital dönüşümün ilk adımını attık"

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

Ula'da Servis Minibüsü Kazası

2025-06-19 10:07 - Asayiş

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

Marmaris’te 14 eğlence mekanı kapatıldı

2025-06-14 19:44 - Asayiş

DALAMAN İMAR PLANI KABUL EDİLDİ

2025-06-13 16:17 - Genel

Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nde Tarihi Atama

2025-06-16 12:23 - Sağlık

İlgili Haberler

Murzioğlu: "Bu proje, tüm bölgemize değer katacak"

15:05 - Eğitim

Samsun’a 3. devlet üniversitesi teklifi: "İlkadım Kültür ve Sanat Üniversitesi"

14:24 - Eğitim

Alanya Üniversitesi akademik üretimde yükselişe geçti

14:19 - Eğitim

Elazığ’da Kur’an kursu öğreticileri bir araya geldi

14:17 - Eğitim

Belediyenin ücretsiz LGS ve YKS kurslarına yoğun ilgi

14:06 - Eğitim

Günün Manşetleri

Demos’un Sesi Muğla’da Yankılanacak

15:04 - Kültür Sanat

Datça’dan Bodrum’a Tüm Engeller Aşılıyor

15:04 - İnsan

Muğla’nın Turizm Vizyonu Antalya’da Tanıtıldı

15:04 - Turizm

Muğla’da Yeni GES Projeleriyle Enerji Tasarrufu Başladı

14:23 - Gündem

Başkan Durmuş'tan Siyasi Partilere 'Temiz Dalaman' Çağrısı

12:00 - ÇEVRE