?>

Uşak Belediyesinden ihtiyaç sahibi ailelere ramazan ayı boyunca kesintisiz destek

UŞAK BELEDİYESİ, RAMAZAN AYI BOYUNCA İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE YÖNELİK SOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARINI GENİŞLETEREK RAMAZAN PAKETİ VE SICAK İFTAR YEMEĞİ DAĞITIMINA BAŞLADI.

İnsan - 3 ay önce

Uşak Belediyesi, Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibi ailelere yönelik sosyal destek çalışmalarını genişleterek Ramazan paketi ve sıcak iftar yemeği dağıtımına başladı.

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın göreve gelmesiyle birlikte sosyal yardım politikalarında önemli bir artış sağlandı. Öz kaynakların kullanımına ilişkin yapılan doğru planlama ve detaylı saha çalışmaları sonucunda, Ramazan ayı itibarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılan yardım miktarı iki katına çıkarıldı. Böylece daha fazla aileye düzenli ve sürdürülebilir destek sunulmasının hedeflendiğini anlatan Başkan Yalım; "Yardımlarımızı ulaştırmadan önce çok detaylı bir araştırma yaparak hanelerimizi belirliyoruz. Ekibimdeki arkadaşlarım tek tek hane hane geziyor ve tüm kayıtları inceliyor. Biz belediyemizin öz kaynaklarını doğru kullanmaya yemin ettik, bu yüzden de yardımlarımızı önceki yıllarda yapıldığı gibi belirli bir çevreye değil gerçekten ihtiyacı olan hanelere ulaştırıyoruz. Bizim için önemli olan kadın, erkek, yaşlı, çocuk demeden sofrasını dolduramayan dolabını dolduramayan kim varsa ona destek olmak, onun yanında olmaktır. Çok şükür bu görevi de layıkıyla yerine getiriyoruz, mübarek Ramazan ayında da aynı prensiple çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, temel gıda ürünlerinden oluşan Ramazan paketlerinin ihtiyaç sahibi hanelere ulaştırıldığını ifade eden Başkan Yalım; evlerinde yemek hazırlama imkânı bulunmayan ya da yalnız yaşayan vatandaşlar için sıcak iftar yemeği dağıtımı da gerçekleştirdiklerini söyledi. "Ramazan ayında hiçbir vatandaşımız yatağa aç girmeyecek. Belediyemizin tüm imkânlarını seferber ederek ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz " diye konuşan Yalım, Ramazan’ın bereketini Uşak’ta tüm Uşak halkıyla birlikte yaşayacaklarının altını çizdi.

Tüm bunların yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda yalnızca Ramazan ayında değil, yılın her döneminde dar gelirli ve dezavantajlı gruplara yönelik destek çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Yalım, Ramazan ayı boyunca artarak devam edecek olan yardımlarla, kentte birlik ve beraberlik duygusunun daha da güçlendirilmesini amaçladıklarını kaydetti.

Ayrıca Uşak Belediyesi olarak kent genelinde farklı mahallelerde gerçekleştirecekleri toplu iftar yemekleriyle birlik ve beraberlik duygusunu daha da pekiştireceklerini vurgulayan Yalım, tüm vatandaşları bu mübarek ayda ihtiyaç sahibi kişilere yardım eli uzatmaya davet etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig: Altay: 1 - Tire 2021 FK: 1

2026-02-21 22:18 - Spor

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

YENİDEN REFAH PARTİLİ SÜMENOĞLU: MARMARİS’TE SU BASKINLARI İHMALİN SONUCU

2026-02-21 14:45 - Gündem

Malatya’da husumetlilerin kavgası kanlı bitti: 1 yaralı

2026-02-21 00:17 - Asayiş

Kurtların saldırısına uğrayan ve dağda mahsur kalan at kurtarıldı

2026-02-25 00:25 - Gündem

MİLAS’TA TEFECİLİK SORUŞTURMASINDAKİ İDDİALAR DİKKAT ÇEKTİ

2026-02-21 01:36 - Asayiş

Adil Demirbağ: "Burada Galatasaray değil Real Madrid de olsa aynı mücadeleyi ortaya koyacaktık"

2026-02-22 00:08 - Spor

Erzincan’da kadın öğrencilere KADES bilgilendirmesi

2026-02-20 00:06 - Eğitim

Muğla Kıyılarında Hukuk Zaferi

2026-02-25 16:36 - ÇEVRE

İlgili Haberler

Bafra’da anne ve bebekler için evde sağlık desteği

17:15 - İnsan

Kur’an-ı Kerim’i güzel okumak için yarıştılar

16:33 - İnsan

aldıkları eğitimin ardından yaptıkları el emeği ürünler görücüye çıktı

16:32 - İnsan

Adıyaman’da tarihi Ulu Camii ve Kap Camii çalışmaları devam ediyor

16:25 - İnsan

Düzce’de şehit ailesini duygulandıran salon açılışı

15:59 - İnsan

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem