?>

Uyku problemine karşı duyarsız kalamadı, Sivas’ın doğal taşları ile radyasyon savar yastık geliştirdi

SİVAS'TA YAŞAYAN YILDIRAY ALUÇ, KENTTE BULUNAN DOĞAL MİNERALLERİ VE BİTKİLERİ DEĞERLENDİREREK ELEKTROMANYETİK ALANI SOĞURAN ÖZEL BİR YASTIK GELİŞTİRDİ. ALUÇ'UN GELİŞTİRDİĞİ BU YASTIK, KULLANICILARIN DAHA KALİTELİ VE RAHAT BİR UYKU UYUMASINA YARDIMCI OLMAYI AMAÇLIYOR.

Teknoloji - 8 saat önce

Sivas’ta yaşayan Yıldıray Aluç, kentte bulunan doğal mineralleri ve bitkileri değerlendirerek elektromanyetik alanı soğuran özel bir yastık geliştirdi. Aluç’un geliştirdiği bu yastık, kullanıcıların daha kaliteli ve rahat bir uyku uyumasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Sivas’ta yaşayan Jeoloji Mühendisi Yıldıray Aluç, doğada bulunan minerallerin insan sağlığı üzerindeki etkilerini araştırırken dikkat çekici bir buluşa imza attı. Sivas’ta bol miktarda bulunan manyetik, barit ve grafit gibi mineralleri, aromatik bitkiler ve doğal koku-nem alıcı tabletlerle bir araya getirerek, elektromanyetik alanı soğuran bir yastık tasarladı. Aluç, bu malzemelerin bir araya getirilmesiyle gün içinde elektromanyetik alana maruz kalan kişilerin dinlenme sürecinde rahatlamasını amaçlıyor. Özellikle cep telefonları, modemler ve diğer elektronik cihazların oluşturduğu radyasyondan insanların daha az etkilenmesini hedefleyen Aluç, yastığın astar kısmına içerisine mineralleri koyduğu özel cepler dikiyor ve cep sayısını talebe göre değiştirilebiliyor. Yıldıray Aluç, deneme amaçlı bir cep telefonu yastığın içine yerleştirilip arandığında ‘aradığınız kişiye ulaşılamıyor’ uyarısı aldığını söyleyerek, "Bu sonuç, yastığın elektromanyetik alanı etkin şekilde engellediğini gösterdi. Yastığı kullananlar ise daha rahat uyuduklarını söylüyorlar" dedi. "İnsanlar uyuyamıyor"

İnsanların hizmetine sunmak için böyle bir çalışma yaptıklarını belirten Yıldıray Aluç, "Sivas’ta bulunan bitki ve minareleri insanlar için nasıl kullanırız diye düşündüm. Daha sonra bu mineral ve bitkilerin elektromanyetik alan ve manyetik alan soğurucu özelliği olduğunu fark ettik. Bu sonuca ise yapılmış bilimsel çalışmalar ve kendi denemelerimiz ile anladık. Bunu da insanların hizmetine sunmak için böyle bir çalışma yaptık. İnsanlar, gün içerisinde çalışıyor ve akşam evlerine yorgun bir şekilde dönüyorlar. Gün içerisinde internet ağına, modemlerin ve cep telefonların elektromanyetik alanlarına maruz kalıyorlar. Eve geldikleri zaman uykuya dalamama problemleri oluyor. Uyduklarında ise uykularını alamıyorlar. Bizde bunların önüne geçmek için doğada bulunan minerallerin elektromanyetik alan ve manyetik alan özelliğinden faydalanarak bir yastık yaptık. Yastığın içerisine Sivas’ta bol bulunan manyetit ve barit bulunuyor. Elektromanyetik alanı soğurması içinde özel bir kumaş kullanıyoruz. Ama Sivas’ta bulunan bazı minareler bunu doğal olarak önleyebiliyor" dedi. "Elektromanyetik alandan etkilenmiyorsunuz"

Yastığı kullananların rahat uyuduğunu söyleyen Aluç, "Yastığı yaparken ise önce astarımızı diktik. Astarın içerisine ise cepler diktik. Cep sayısı kişiye göre değişebilir. Ceplerin içerisini ise minareler ile doldurduk. İçerisine koku ve nemi alması için de bir ürün koyduk. Bu işlemleri yaptıktan sonra doğal radyasyon emici olan yünümüzde yastığın içerisine doldurduk. Denemek amaçlı telefonumuzu yastığın içerisine koyduk ve telefonla arama yaptığımızda ‘aradığınız kişiye ulaşılamıyor’ dedi. Ek olarak ise madenden yapılan kumaşı astara komple kaplıyoruz. Bu sayede elektromanyetik alandan etkilenmiyorsunuz. Çocuklar radyasyondan etkilenmesin diye beşiklerin üzerine de kullanılabilir. Radyasyona bağlı kalınarak çalışan bazı işlerde, kişiler buna uygun kıyafet dikilebilir. Yastığı kullananlar ise daha rahat uyuduklarını söylüyorlar" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ergun: “Beyaz Eşyada Alarm Zilleri Çalıyor”

2025-11-01 12:46 - Ekonomi

MİLLETVEKİLİ ERGUN “KAĞIT ÜSTÜNDE İŞSİZLİK DÜŞÜYOR SOKAKTA GERÇEK İŞSİZLİK YÜKSELİYOR”

2025-11-03 12:11 - Genel

Polis memuru kalbine yenik düştü

2025-11-05 00:09 - Asayiş

PROF. DR. METİN ERGUN’DAN YENİ YIL ZAMLARINA TEPKİ: “VATANDAŞIN CEBİNE BİR DARBE DAHA”

2025-11-05 11:15 - Ekonomi

AK Parti Marmaris ilçe başkanı Aravi: “Esnafa engel olmayın”

2025-10-31 18:00 - Marmaris

Cumhuriyet Balosu Sonrası ADD’ye Üye Akını

2025-11-06 15:16 - Marmaris

DİKKAT MARMARİS- İÇMELER YOLU 5 KASIM’DA DÜZENLENMEYE BAŞLIYOR

2025-10-31 12:39 - Marmaris

Ormalık alanda mahsur kalan vatandaş 4 saatlik çalışma sonunda kurtarıldı

2025-11-02 00:27 - Asayiş

Muğla Hokey Cumhuriyet Kupası’nda şampiyonlar belli oldu

2025-11-03 12:16 - Spor

MARMARİS SPOR KURULU KAYMAKAM KAYA BAŞKANLIĞINDA TOPLANDI

2025-10-31 13:26 - Marmaris

İlgili Haberler

DeltaV roketinin yeni atış testi Sinop’ta başarıyla gerçekleştirildi

16:20 - Teknoloji

Enerjinin geleceğini şekillendirecek projeler yarıştı

14:28 - Teknoloji

Bakan Kacır müjdeyi verdi: Doğunun incisi 2 şehre bilim ve teknoloji hamlesi

14:25 - Teknoloji

Uzmanı uyardı, yapay zekada insanı etkileşimin azalması ciddi sonuçlar doğurabilir

13:33 - Teknoloji

5G uyumlu telefon Turkcell Mağazaları ve Pasaj’da

12:31 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Bakan Fidan, Roman mevkidaşı ile görüştü

14:23 - Siyaset

Türk Telekom geleceğin şehirlerini 5G ile inşa edecek

13:36 - Ekonomi

FETÖ operasyonunda biri kamu görevlisi 2 kişi yakalandı

13:33 - Asayiş

Gastronominin profesyonelleriyle buluştu

13:30 - Genel

Oltayla yakalanan deniz levreği 9 bin liraya satıldı

13:19 - Ekonomi