?>

Uzmanı konuştu: "2 milyon liralık sistem hayat kurtarabilirdi"

Nizameddin tav

Genel - 4 ay önce

Grand Kartal Otel’de sprinkler sisteminin bulunmaması büyük bir faciaya yol açmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan yangın söndürme sistemleri uzmanı Nizameddin Tav, bu sistemi otele kurmanın yaklaşık 2 milyon liraya mal olacağını belirterek, "Otelde sprinkler yangın sistemi çalışıyor olsaydı böyle bir acı yaşamamış olurduk" dedi.

Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki otel yangını sonrası dikkatler yangın söndürme ekipmanları ve önleme yöntemlerine çevrildi. Yapılan denetimlerde, otelde spring yangın söndürme sistemi bulunmadığı ortaya çıktı. Bu durumun facianın boyutunu artırdığı belirtilirken, yangın söndürme sistemleri satıcısı Nizameddin Tav, otelde sprinkler sistemi bulunsaydı yüzde 96 oranında başarı sağlanacağını ifade etti.

Tav, sistemi kurmanın yaklaşık 2 milyon liraya mal olacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Spring yangın sistemleri yaklaşık yüzde 96 oranında başarıya ulaşıyor. Otelde sprinkler yangın sistemi çalışıyor olsaydı böyle bir acı yaşamamış olurduk. Binanın yaşının hiçbir önemi yok. Sıfır binadan 50 yıllık binaya kadar uygulayabiliyoruz. Grand Kartal Otel’in sprinkler yangın sistemi için kaba maliyeti 2 milyon liraya çıkar ve bunu 1 ay sürede teslim edebiliriz" "Oksijenle temasını kesmek gerekiyor"

Yangının, mutfak bölümünde kızgın yağdan çıktığına dair sorulara yanıt veren Tav, "Sıvı yangınları diye tabir ettiğimiz yangınlarda, yağ ve petrol yangınlarında kesinlikle su kullanılmaz. İlk önce ateşin oksijenle temasını kesmek gerekiyor. Yangının üstünü ıslak bir havluyla kapatsalar böyle bir şey yaşanmazdı" diye konuştu.

Yangın söndürme cihazlarının kalitesine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Tav, şu uyarıyı yaptı:

"Kaynağını ve markasını bilmediğiniz yangın söndürme cihazlarından kesinlikle uzak durunuz. İnternetten aldığınız ürünlerde garanti belgesi yok. Kesinlikle kaliteden şaşmayın"

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 1 kilo metamfetamin ele geçirildi

2025-01-22 00:40 - Asayiş

Samsun’da Metamfetamin ve Sentetik Ecza Ele Geçirildi

2025-01-27 12:24 - Asayiş

Mersin’de tırın gizli bölmelerinde 43 kilo 720 gram metamfetamin ele geçirildi

2025-01-23 15:08 - Asayiş

Bodrum FK, Enis Bardhi’yi kadrosuna kattı

2025-01-24 16:38 - Spor

Abdülkerim Bardakcı, 4. golünü kaydetti

2025-01-21 20:30 - Spor

Tekirdağ’da 10 Gram Metamfetamin ve Mühimmat Ele Geçirildi

2025-01-27 12:30 - Asayiş

BODRUM FK, ENİS BARDHİ'Yİ KADROSUNA KATTI

2025-01-24 16:51 - Spor

İSTANBUL HAVALİMANI 3 YILDIR AVRUPA LİDERİ

2025-01-27 10:46 - Ulaşım

MARMARİS TARİHİNDE İLK KEZ SÖMESTİRDE BOŞ KALDI

2025-01-22 12:59 - Marmaris

YARIM SAATLİK ELAZIĞ-HARPUT YOLU 8 DAKİKAYA DÜŞTÜ

2025-01-25 15:58 - Ulaşım

İlgili Haberler

Sabiha Gökçen’den yeni stratejik bağlantı: Atırav’a direkt uçuşlar başladı

23:05 - Genel

Bayraktar TB3’ten DENİZKURDU’nda tam isabet

21:26 - Genel

İstanbul’da suya yüzde 10 oranında zam yapıldı

21:28 - Genel

Başkan Candaroğlu: "Sazlıdere Barajı’nın çevresine yapılması planlanan konutlar, tamamen İstanbul’da yaşayan vatandaşlarımız için üretilen sosyal konutlardır"

18:40 - Genel

Kaymakam Kapankaya’dan engelli çifte anlamlı ziyaret

18:58 - Genel

Günün Manşetleri

Sivasspor, Samsunspor Deplasmanı Hazırlıklarını Sürdürüyor

13:27 - Spor

Yıldırım isabet eden asker şehit oldu

13:15 - Asayiş

İlaç Yönetiminde Titizlik Hayati

12:26 - Sağlık

Yasa Dışı Bahis Paylaşımlarına Siber Darbe

12:09 - Asayiş

Trump'tan Riyad'da Sürpriz Görüşme

11:49 - Siyaset