?>

Uzmanından sürücülere uyarı: "Birkaç saniyelik öfke yıllarca sürecek pişmanlık getirir"

TRAFİKTE ÖFKENİN MUHAKEME GÜCÜNÜ VE REFLEKSLERİ ZAYIFLATTIĞINI VURGULAYAN TRAFİK VE GÜVENLİ SÜRÜŞ UZMANI MESUT TULUKÇU, EHLİYET YENİLEME SÜREÇLERİNDE SÜRÜCÜLERE 7 GÜNLÜK ZORUNLU TEORİK EĞİTİM VERİLMESİ İÇİN BAKANLIĞA ÖNERİDE BULUNDUKLARINI AÇIKLADI.

Eğitim - 5 saat önce

Trafikte öfkenin muhakeme gücünü ve refleksleri zayıflattığını vurgulayan Trafik ve Güvenli Sürüş Uzmanı Mesut Tulukçu, ehliyet yenileme süreçlerinde sürücülere 7 günlük zorunlu teorik eğitim verilmesi için Bakanlığa öneride bulunduklarını açıkladı.

Trafik ve Güvenli Sürüş Uzmanı Mesut Tulukçu, trafikte artan öfke patlamaları ve şiddet olaylarının temel nedeninin kuralsızlık, zaman baskısı ve günlük stres olduğunu belirterek, kalıcı çözüm için eğitim ve ceza dengesinin şart olduğuna dikkat çekti. Trafik kurallarının yeterince bilinmemesi ve uygulanmamasının sürücüler arasında gerginliğe yol açtığını ifade eden Tulukçu, "Özellikle geçiş hakkı ve kavşak kurallarında herkes kendini haklı gördüğünde tartışma kaçınılmaz oluyor. Öfke refleksleri ve muhakeme gücünü zayıflatıyor, ani manevra ve yakın takip gibi riskli davranışları tetikliyor. Birkaç saniyelik hırs, yıllarca sürecek pişmanlıklara neden olabiliyor" diye konuştu.

Trafikte kalıcı düzenin sadece cezalarla sağlanamayacağını vurgulayan Tulukçu, Bakanlığa sundukları teklifi de açıklayarak, "Ehliyet yenileme sürecinde sürücülerin 7 günlük teorik eğitimden geçirilmesini önerdik. Bu sayede unutulan kurallar hatırlatılacak ve güncel mevzuat aktarılacaktır. Güvenli trafiğin temeli sadece ceza değil, eğitim, trafik adabı ve karşılıklı saygıdır" dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Turistlerin arasında iş makineleri tepki çekti

2026-07-15 12:46 - Marmaris

15 TEMMUZ MARMARİS PROGRAMI

2026-07-14 16:05 - Marmaris

Polis ekiplerine zorluk çıkartan alkollü sürücü kafasını otobüs durağına vurdu: "Yanıyorum, su verin. Ben teslim olmaya geldim"

2026-07-18 02:05 - Asayiş

Tepkiler Sonuç Verdi: Şelale Temizlendi

2026-07-16 11:20 - Marmaris

Diplomasinin ritmi "Erik Dalı" oldu

2026-07-15 00:44 - Magazin

Selimiye'de Korkutan Yangına Vatandaş Müdahalesi

2026-07-16 13:28 - Marmaris

Yerel Basın Can Çekişiyor

2026-07-15 14:04 - Genel

Dalaman’da park halindeki elektrikli araç alev alev yandı

2026-07-18 09:12 - Asayiş

Çorum’da Dünya Kupası finali heyecanı

2026-07-20 01:15 - Spor

Bodrum’da 15 Temmuz Anma Etkinlikleri düzenlendi

2026-07-16 01:47 - İnsan

İlgili Haberler

YKS’nin zirvesi yine Kartal AİHL oldu: Türkiye dereceleri peş peşe geldi, başarının sırrını anlattılar

19:13 - Eğitim

Geleceğin Meslekleri Programında Açık Deniz Sondaj Teknolojisi Ele Alındı

19:21 - Eğitim

Torununa destek için 46 yıl sonra sınava girdi, Türkiye birinciliğiyle gururlandı

19:15 - Eğitim

Vali Erol, LGS’de tam puan alan öğrencileri ağırladı

18:24 - Eğitim

Alaplı’da gençler telefon ekranından tezhip sanatına yöneldi

17:07 - Eğitim

Günün Manşetleri

Kayıp şahıs ormanda yaralı halde bulundu

17:34 - Asayiş

Yük asansörü minibüsün üzerine devrildi

17:26 - Asayiş

Şüpheli şahısların üzerindn uyuşturucu ve silah çıktı

17:09 - Asayiş

Kafası kapıya sıkışan 4 yaşındaki çocuğun imdadına itfaiye yetişti

16:54 - Asayiş

YKS birincilerinden Tuğsem Bahar başarısının sırrını anlattı

16:50 - Eğitim