?>

Uzmanından uyarı: "Okul çantası vücut ağırlığının yüzde 10’unu geçmemeli"

Eğitim-öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala ortopedi ve travmatoloji uzmanı prof. Dr. Fatih karaaslan öğrenci ve velileri uyararak doğru çanta kullanımı hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Karaaslan; "çanta ağırlığının çocuğumuzun ağırlığının yüzde 10'unu geçmemesini tavsiye ediyoruz" dedi.

Sağlık - 1 yıl önce

Eğitim-öğretim döneminin başlamasına sayılı günler kala Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Karaaslan öğrenci ve velileri uyararak doğru çanta kullanımı hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Karaaslan; "Çanta ağırlığının çocuğumuzun ağırlığının yüzde 10’unu geçmemesini tavsiye ediyoruz" dedi.

Yeni eğitim öğretim yılının açılmasına kısa süre kala uzmanlar, doğru çanta ve kullanımı hakkında uyarılarda bulundu. Okul çantası ağırlığının çocuğun ağırlığının yüzde 10’undan fazla olmaması gerektiğinin altını çizen Memorial Kayseri Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Fatih Karaaslan; "Yanlış çanta seçimi ve kullanımı; çocuklarımızın omurga sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Özellikle büyüme çağında olan okul çağındaki çocuklarımızın çanta seçimi ve çanta kullanımı esnasında dikkat etmesi gereken bazı hususlar var. Bunların başında kreş, anaokulu, ilkokul çağı çocuklarda çanta ağırlığının çocuğumuzun ağırlığının yüzde 10’unu geçmemesini tavsiye ediyoruz. Aynı şekilde ileri yaş gruplarda ise bu sınırı yüzde 15’e kadar artırabiliriz. Aynı zamanda postacı çantası tarzı çantayı taşımak yerine çocuklarımızın her iki omzuna simetrik şekilde, uygun nitelikte askılarını takarak çantalarını taşımalarını tavsiye ediyoruz" dedi.

Öğrencinin masa ve sandalye yüksekliğine de dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Karaaslan; "Bu çağ gruplarındaki çocuklarımız masa başında ders çalışıyorlar. Çocuklarımızın omurga sağlığının doğru şekilde yönetilebilmesi, omurgalarında anormal bir problem görmemek için masanın ve sandalyelerinin yüksekliğinin çocuk omurgasına göre ergonomik şekilde ayarlanmasını tavsiye ederim" şeklinde konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris sahilde antrenman yapan çocuklar şikayet edildi

2024-08-27 13:49 - Marmaris

MUĞLA’DA DENİZE GİRİLECEK 145 MUHTEŞEM YER

2024-08-23 16:13 - Turizm

Muğla Dalyan'da yiyeceğin gözdesi: Mavi Yengeç

2024-08-26 15:09 - Yaşam

SERÇE PARMAK DEYİP GEÇME: İŞTE MARİFETLERİ

2024-08-28 11:59 - Genel

Ferdi Kadıoğlu, gelişimiyle Premier Lig’e adım attı

2024-08-28 11:14 - Spor

Köyceğiz olağanüstü kuraklıkla karşı karşıya

2024-08-22 14:47 - Gündem

MARMARİS'İN EN LEZZETLİ NOKTASI: MACROCENTER KAPILARINI AÇTI!

2024-08-23 14:46 - Genel

Muğla’ya iki yeni KYK yurdu: Kapasite 14 bin 611’e ulaştı

2024-08-24 10:35 - Genel

Marmaris'te su yogası ve nefes çalışması

2024-08-27 12:49 - Marmaris

Marmaris'te Üniversite Öğrencilerine 5 Yıldızlı Yurt

2024-08-23 15:10 - Eğitim

İlgili Haberler

İntörn doktorun heimlich manevrası hayat kurtardı

20:16 - Sağlık

Trabzon’da saç ekim merkezinde fenalaşan şahıs hayatını kaybetti

18:39 - Sağlık

Alaplı Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığı’na teslim edildi

17:11 - Sağlık

Siirt’te sağlık personeline verem eğitimi verildi

16:56 - Sağlık

Sağlık çalışanları yoğun kar yağışında sahada görev başında

16:42 - Sağlık

Günün Manşetleri

Menteşe’de sağanak yağış vatandaşlara zor anlar yaşatıyor

15:41 - İnsan

Sivrice polisinden üşüyen minik dostlarına kedi evi

14:34 - Gündem

Okul sporları gençler halter müsabakaları tamamlandı

14:17 - Spor

Sabiha Gökçen Havalimanı 2025 yılını rekorlarla kapadı

14:05 - Ekonomi

17 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

13:59 - Asayiş