?>

Uzmanlardan burun tıkanıklığı uyarısı

KBB UZMANI OP. DR. EROL DEMİRBAŞ:

Sağlık - 2 saat önce

Medical Point Gaziantep Hastanesi KBB Uzmanı Op. Dr. Erol Demirbaş, burun tıkanıklığı ile ilgili uyarılarda bulunarak, burun tıkanıklığının basit bir kış şikayeti olarak görülmesinin hata olduğunu belirtti.

Günlük yaşamı olumsuz etkileyen, uykusuzluğa, baş ağrısına ve hatta sosyal yaşamda performans kaybına neden olabilen burun tıkanıklığı konusunda KBB Uzmanı Op. Dr. Erol Demirbaş’tan uyarı geldi.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Erol Demirbaş, burun tıkanıklığının sadece "basit bir kış şikayeti" olarak görülmesinin büyük bir hata olduğunu belirtti.

"Tıkalı burun, gün boyu enerjinizi çalan gizli bir düşmandır"

Op. Dr. Demirbaş, burun tıkanıklığının sanılandan çok daha ciddi bir sorun olduğunu vurgulayarak, "Burun tıkanıklığı yaşayan birçok kişi zamanla buna alıştığını düşünüyor; ancak bu durum aslında vücudu sürekli yoran bir süreçtir. Kaliteli uyku uyuyamayan, ağızdan nefes almak zorunda kalan bir kişinin günlük yaşam enerjisi de ciddi ölçüde düşüyor" dedi.

"Tıkanıklığın sebepleri çok farklı olabilir"

Op. Dr. Erol Demirbaş, burun tıkanıklığının tek bir nedenle ortaya çıkmadığını, doğru teşhis konulmadan yapılan her tedavinin geçici olacağını ifade etti:

Dr. Demirbaş, "Alerjik rinit, sinüzit, burun kemiği eğriliği (septumdeviasyonu), burun etlerinin büyümesi, polipler gibi farklı problemlere bağlı olarak burun tıkanıklığı gelişebilir. Bazı hastalar basit bir spreyle düzelebilirken, bazı hastalarda cerrahi müdahale gerekebilir. Bu nedenle profesyonel bir muayene şarttır" şeklinde konuştu.

Demirbaş ayrıca yanlış ve uzun süreli burun spreyi kullanımının da burun tıkanıklığını daha kötü hale getirdiğini hatırlattı.

"Burun tıkanıklığı hayat kalitesini sessizce düşürür"

Uzun süre devam eden burun tıkanıklığının kişinin yaşam kalitesini ciddi şekilde etkilediğini belirten Demirbaş, özellikle gece ağızdan nefes almanın boğaz kuruluğuna, horlamaya ve uyku kalitesinde düşüşe yol açtığını söyledi.

Dr. Demirbaş, "Hastalarımızın büyük kısmı ‘Ben yıllardır böyle yaşıyorum’ diyor. Ancak tıkalı burunla yaşamaya mecbur değilsiniz. Tedavisi çoğu zaman sandığınızdan daha kolaydır" ifadelerini kullandı.

"Rahat nefes almak herkesin hakkı"

Hastalığı kabullenen vatandaşlara seslenen Op. Dr. Erol Demirbaş, "Rahat nefes almak bir lüks değil, sağlık için temel bir gerekliliktir. Şikâyetleriniz uzun sürüyorsa bir uzman desteği almaktan çekinmeyin" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İYİ Parti’den ÇED Raporları İçin Araştırma Komisyonu Talebi

2025-11-27 11:59 - ÇEVRE

METİN ERGUN'DAN HÜKÜMETE SERT ELEŞTİRİ: AÇLIK SINIRI REKOR KIRDI

2025-11-29 15:46 - Genel

Gıda zehirlenmesi olayı sonrasında Muğla Valiliği harekete geçti

2025-11-27 00:16 - Asayiş

7 defa ölümden döndü, hayat mücadelesinden vazgeçmedi

2025-11-30 14:04 - İnsan

Marmaris’e Doğal gaz geliyor 

2025-11-28 14:38 - Marmaris

MARMARİS’TE EROL UYSAL İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

2025-11-27 09:58 - Marmaris

Fenerbahçe, Galatasaray maçı hazırlıklarını tamamladı

2025-11-30 19:24 - Spor

Kira Endeksinde OECD Rekoru

2025-11-26 12:33 - Genel

Muğla Valiliği: “Zehirlenme Sebebi Adli Tıp Raporuyla Netleşecek”

2025-11-27 13:22 - Asayiş

MARMARİS DEVLET HASTANESİ’NDE PALYATİF BAKIM SERVİSİ YENİDEN HİZMETE AÇILDI

2025-11-28 15:51 - Marmaris

İlgili Haberler

İlçedeki Devlet Hastanesi’nde ilk kez yapılan ameliyat başarılı geçti

12:31 - Sağlık

Vücudu köpek tarafından parçalanan Yunus enfeksiyonu atlattı, kolunu rahatça kullanmaya başladı

12:18 - Sağlık

Skolyoz, çocukların geleceğine engel değil

11:37 - Sağlık

D vitamini eksikliği saç dökülmesine neden oluyor

11:32 - Sağlık

Türkiye’nin ilk LAM Kliniği Denizli’de kuruldu

11:22 - Sağlık

Günün Manşetleri

Evin bahçesinde ölü halde bulundu

17:01 - Asayiş

486 öğrenciye trafik ve çevre bilinci eğitimi verildi

16:11 - Eğitim

Minik Elif yaşam mücadelesini kaybetti

16:09 - Asayiş

Büyükşehir Kaçak Hafriyatla Mücadelede Denetimleri Sürdürüyor

15:48 - ÇEVRE

Bakan Bolat: Türkiye 21 Çeyrektir Kesintisiz Büyüyor

15:36 - Ekonomi