?>

Uzmanlardan veli ve öğrencilere uyarı: Tatil boş zaman geçirmek değildir

Türkiye’de yaklaşık 19 milyonun üzerinde öğrencinin hasretle beklediği yaz tatiline sayılı günler kala uzmanlar, öğrenci ve velileri uyardı. Türkiye’de tatilin bazı kesimlerce yanlış algılandığını belirten duru kurs merkezi öğretmenlerinden okan kılınç, öğrencilerin geleceklerine daha iyi yön verebilmesi için tatilde ilgi duydukları alanlara ve mesleklere yönlendirilmesini tavsiye etti.

Eğitim - 11 ay önce

Türkiye’de yaklaşık 19 milyonun üzerinde öğrencinin hasretle beklediği yaz tatiline sayılı günler kala uzmanlar, öğrenci ve velileri uyardı. Türkiye’de tatilin bazı kesimlerce yanlış algılandığını belirten Duru Kurs Merkezi öğretmenlerinden Okan Kılınç, öğrencilerin geleceklerine daha iyi yön verebilmesi için tatilde ilgi duydukları alanlara ve mesleklere yönlendirilmesini tavsiye etti.

Yaz tatilinin 14 Haziran günü itibariyle başlayacağını ve Türkiye’de 19 milyonun üzerinde öğrencinin tatile gireceğini belirten Kılınç, “Maalesef öğrencilerin ve velilerin büyük bir kısmının tatil planı sadece dinlenme ve eğlenme üzerine. Oysa zamanın çok hızlı akıp gittiği hayatımızda geleceğimizin teminatı gençlerimizin tatili elbette dinlenerek ancak ilgi duydukları alan ve mesleklere yönelerek geçirmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

Son yıllarda ülkemizde tatil olgusunun olumsuz manada değiştiğini belirterek özellikle velilere seslenen Okan Kılınç, “Elbette öğrencilerimiz dinlenmeyi ziyadesiyle hak etti. Ancak şu unutulmamalıdır ki eğitim ve öğretim hayat boyu devam eden bir olgudur. Bu nedenle tatilden, boş zaman geçirip sadece dinlenmek anlamı çıkarılmamalıdır. Velilere tavsiyemiz öğrencilerimizin bir hafta dinlendikten sonra ilgi duydukları mesleğe yönlendirilmeleridir. Hiçbir şey yapmayan velilerimiz hiç değilse kendi mesleklerini çocuklara aktarmaya çalışsın” diyerek yaklaşık 3 ay sürecek olan yaz tatilinde öğrencilerin zamanını değerlendirmesini tavsiye etti.

Verimli bir yaz tatili için öncelikle velilere büyük görevler düştüğünü kaydeden Okan Kılınç, ”Bugün okul hayatındaki başarısı yüzde 100 olan bir genç, hayata atıldığında aynı başarıyı gösteremeyebiliyor. Bu nedenle öğrencilerin tatil sürecinde bir yandan meslek edinmelerini isterken diğer yandan da hayatın acı gerçekleri ile de yüz yüze getirilmesi gerektiğine düşünüyoruz. Çünkü, teoride öğrenilen bilgiler bu şekilde pratikte uygulanabilir” diyerek öğrencilerin yaz tatilini mutlaka üretim alanlarında değerlendirmesini önerdi.

“Önce hayat sınavını kazanmak gerekir”

Türkiye’de eğitim sisteminin tamamen sınavlarla dolu olduğunu ancak hayat sınavının bu sınavların finali olarak görülmesi gerektiğini ifade eden Duru Kurs Merkezi Öğretmenlerinden Okan Kılınç, “Globalleşen dünyada bilgiye ulaşmak artık kolaylaştı, ancak bilgiyi üretmek ve öğrenilmiş bilgiyi alanda uygulamak zorlaştı. Bu nedenle artık bilgi edinmek değil bilgiyi üretmek, kullanmak ve düşünme becerilerini geliştirmek daha önemli. Artık bilginin kaynağı sadece okullar değil tüm yaşam alanlarıdır. Bu nedenle tatilin çocuklarımız için boş vakit geçirilebilecek dönem değil hayat dersi alınabilecek zaman olarak görülmesini tavsiye ediyoruz” diyerek 3 aylık yaz tatilinde tüm çocukların çalışma hayatının içine girip zorlu hayat şartlarına karşı tecrübe sahibi olmalarını tavsiye etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA OKYANUS GÜNÜ’NDE DATÇA’DA KARA VE SUALTI TEMİZLİĞİ

2024-06-08 18:29 - ÇEVRE

SUÇIKAN'DA SU BİTTİ, ARTIK YETER

2024-06-09 14:59 - ÇEVRE

DUBLE YOL İÇİN ORMANI, ANTİK KENTLERİ, KÖYLERİMİZİ YOK ETMEYİN

2024-06-07 15:11 - ÇEVRE

MUĞLA’YA GELEN BU ADAYI GÖRMEDEN DÖNMESİN

2024-06-06 13:38 - ÇEVRE

BRICS NEDİR? TÜRKİYE BRICS'E ÜYE Mİ? BRICS'E ÜYE ÜLKELER

2024-06-05 15:54 - Ulusal

Putin'den Uyarı: Rusya Batılı Hedefleri Vurmak İçin Silah Sağlayabilir

2024-06-07 12:27 - Ulusal

ŞANLIURFA'DA KÖPEKLERE YAŞATILAN VAHŞETİ DURDURUN

2024-06-10 11:48 - Yaşam

KARACA: TURİZM BÖLGELERİNDE BAZI TASARRUF MADDELERİ MUAF TUTULMALI

2024-06-04 11:31 - Turizm

102 Kurum: Hukuku işletin tüm termik santralleri kapatın

2024-06-04 13:24 - ÇEVRE

POLİSTEN UYARI: KAPINIZA GELEN ANKETÇİLERE DİKKAT

2024-06-09 15:00 - Asayiş

İlgili Haberler

Çanakkale Savaşı döneminde mezun veremeyen Anadolu’nun ilk lisesi, 140’ıncı yılını kutluyor

01:43 - Eğitim

Kuyucak’ta bilim fuarı coşkusu

17:52 - Eğitim

Kastamonu Üniversitesi Muaythai Takımı, Türkiye üçüncüsü oldu

17:31 - Eğitim

Sivas’ta Türk dünyası öğrencileri fidan dikti

17:22 - Eğitim

Sivas’ta bağımlılık türleri uzmanları tarafından ele alındı

17:16 - Eğitim

Günün Manşetleri

Şiddet Dozajı Yüksek Akran Zorbalığı

16:28 - Asayiş

Kayserispor’a para cezası

16:15 - Spor

Aile Baskısı İntihara Sürükledi

16:10 - Asayiş

Mardin’de öğretmenin öldüğü silahlı kavgada bir şüpheli gözaltında

16:07 - Asayiş

Cep telefonu bataryası patladı

12:38 - Asayiş