?>

Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden Siirt’te geleneksel sünnet şöleni

Vakıflar genel müdürlüğü’nden siirt’te geleneksel sünnet şöleni

İnsan - 3 ay önce

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Siirt’te düzenlenen Geleneksel Sünnet Şöleni kapsamında 26 çocuk sünnet oldu.

Siirt İl Özel İdaresi Tesisleri’nde gerçekleştirilen etkinlik, renkli ve coşkulu görüntülere sahne oldu. Program çerçevesinde çocuklara çeşitli hediyeler takdim edilirken, ailelerin de katıldığı etkinlikte palyaço gösterileri, animasyonlar ve müzikli eğlenceler düzenlendi.

Sünnet töreninde konuşan Siirt Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, sünnet şöleninin hem dini hem de kültürel anlamda önemli bir geleneği yaşattığını belirtti. Vali Kızılkaya, "Bugün Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün ve bölgemizdeki bölge müdürlüğümüzün koordinasyonunda çok güzel bir geleneğin ve mutluluğun birlikteliğini paylaşmak üzere toplandık. Bu vesileyle geleneksel hale getirilen bu sünnet şöleni için Vakıflar Genel Müdürlüğümüze ve Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum" dedi.

Sosyal devlet anlayışının güzel bir yansıması olan bu tür etkinliklerin, toplumsal dayanışma, paylaşma ve kardeşlik duygularını da pekiştirdiğini vurgulayan Kızılkaya, "Bu geleneğin böylesine güzel bir organizasyonla yaşatılması ve ailelerimizin yükünün hafifletilmesi bizleri ayrıca memnun etmektedir. Bu vesileyle emeği geçen tüm kurumlarımıza, hayırseverlerimize ve görevli arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Evlatlarımızın yüzü her zaman gülsün, gönülleri bayram etsin." ifadelerini kullandı.

Bitlis Vakıflar Bölge Müdürü Ali Osman Ayan ise yaptığı konuşmada, "Bölge müdürlüğü olarak Bitlis, Van, Muş, Hakkari, Şırnak ve Siirt illerinde toplam 160 çocuğumuzun sünnet törenini gerçekleştirdik. Pazartesi günü başladığımız sünnet turumuzu bugün Siirt ile tamamlamış bulunuyoruz." diyerek çocukları ve ailelerini tebrik etti.

Etkinliğe katılan veliler de duydukları memnuniyeti dile getirdi. Çocuğunu sünnet ettiren Şükran Atlağ, "Bugün çok mutlu olduk. Çocuklarımız sevindi, gezdi, eğlendi. Bu sünnet şölenini hazırlayan tüm yetkililere çok teşekkür ediyoruz. Darısı damatlıklarına olsun." dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzincan’da kültür balıkçılığı yaygınlaşıyor

2025-07-23 14:21 - Gündem

Bozburun’da teknede kavga: 1 ölü, 3 yaralı

2025-07-20 23:04 - Asayiş

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

2025-07-24 16:58 - Asayiş

Selimiye'de Kaybolan Jako Papağan İçin 60 Bin TL Ödül

2025-07-25 17:01 - Marmaris

Muğla’da Karayolu Yatırımları Devam Ediyor

2025-07-22 11:56 - Ulaşım

MUĞLA’DA KADINLAR TOPLU TAŞIMADA ÖNCÜ OLDU

2025-07-26 11:44 - Ulaşım

Teknede çıkan kavgada bir kişi hayatını kaybetmişti: 3 kişi tutuklandı

2025-07-21 17:45 - Asayiş

Marmaris’te teknede başlayan tartışma Kanlı Bitti

2025-07-22 12:15 - Asayiş

Başkan Uzun, gazetecilerin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutladı

2025-07-24 12:15 - İnsan

MARMARİS’TE ORGANİK YUMURTADA SKANDAL

2025-07-23 14:13 - Marmaris

İlgili Haberler

Konya’da 35 çift törenle dünyaevine girdi

19:51 - İnsan

Depremin yaralarını sarmaya çalışan Sındırgı’ya konteyner kent

19:21 - İnsan

Bakan Göktaş, evlilik kredisinden yararlanan çiftin nikah şahidi oldu

19:08 - İnsan

Mersin’de "Kızılay Anaokulu" Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle hizmete açıldı

18:24 - İnsan

‘Türkiye Yüzyılı Kadınları’ sergisi sanatseverlere kapılarını açtı

17:48 - İnsan

Günün Manşetleri

Çocuğu fırlatan şüpheli tutuklandı, amca tepki gösterdi

15:19 - Asayiş

Beşiktaş, kondisyon ve taktik çalıştı

15:13 - Spor

Aracın çarptığı su samuru telef oldu

15:12 - Gündem

DEAŞ şüphelisi genç tutuklandı

15:03 - Asayiş

Dünya şampiyonu güreşçilerden RTÜK’e ziyaret

15:00 - Spor