?>

Vali Akkoyun ’Ramazan Sokağını’ gezdi

VALİ AKKOYUN, ARTUKLU FUAR ALANI'NDA KURULAN "RAMAZAN SOKAĞI"'NI ZİYARET ETTİ

Kültür Sanat - 3 ay önce

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun Ramazan Sokağını ziyaret etti.

Mardin’de Ramazan ayının manevi atmosferini kültürel ve sosyal etkinliklerle buluşturmak için hazırlanan ’Ramazan Sokağı’ kapılarını vatandaşlara açtı. Valilik ve Büyükşehir Belediyesince Artuklu Fuar Alanında kurulan ’Ramazan Sokağı’nda Masal Ağacı Tiyatrosu, Survivor Çocuk Parkuru, geleneksel Hacivat-Karagöz gösterileri, çocuk müzikalleri ve eğlenceli aktiviteler düzenlendi. Vatandaşlar farklı lezzetlerin sunulduğu stantları gezerken, çocuklar da etkinlik alanlarında eğlenceli vakit geçirdi. Fuar alanını ziyaret eden Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, stantları gezdi, yetkililerden bilgi aldı. Burada açıklamalarda bulunan Vali Akkoyun, Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diledi. Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi olarak Ramazan ayının huzur içerisinde geçirilmesi noktasında Ramazan ayı öncesindeki planlamalarını yaparak tedbirlerini aldıklarını kaydeden Vali Akkoyun, Ramazan ayı içerisindeki etkinliklerin Ramazan’ın huzur içerisinde güzelliklerle yaşanması için çalıştıklarını sözlerine ekledi. "Çok ciddi bir katılım var"

Ramazan ayı öncesinde gerek güvenlik, asayiş tedbirleri ve gerekse trafik tedbirleri yine bunların yanında gıda güvenliği ve hizmet sektöründeki iş yerlerinin denetimi başı olmak üzere tedbirlerini aldıklarını ve planlamalarını yaptıklarını bunların Ramazan ayı süresince de devam edeceğini dile getiren Vali Akkoyun, şöyle konuştu:

"Camilerimizi Ramazan ayı öncesi temizliğini yaptık. Yine bunların yanında tabii ki sosyal yardımlarımız, iftarlıklarımız, vatandaşlarımıza yemek yardımı, gıda paket yardımı devam ediyor. Ramazan ayı boyunca da devam edecek. Diğer yönden de sizlerin de şu anda içinde bulunduğunuz bu fuar alanını Ramazan sokağımızı hazırladık ve vatandaşlarımızın ziyaretlerine açtık. Sizler de gezdiniz, gördünüz. Çok ciddi bir katılım var. Çok ciddi bir ilgi var. Ramazan Sokağımızda tiyatrolarımız, Masal Avcı Tiyatrosu, Survivor parkurlarımız, yine geleneksel Hacivat Karagöz oyunları, çocuk müzikalleri ve eğlenceli çeşitli aktiviteler var. Burada çocuklarımız, gençlerimiz, aileleriyle birlikte iftar saatinden sonra buraya gelerek güzel vakit geçiriyorlar. Aynı zamanda tabii ki gördüğünüz sahnede ve çeşitli etkinliklerle çocuklarımız aileleriyle birlikte eğlenme imkanı buluyorlar. Yine arka taraftaki stantlarda da vatandaşlarımız hem geleneksel lezzetleri tatma imkanları buluyorlar. Hem de burada bulunan esnaflarımız en azından burada stant açarak gelir getirici bir faaliyete de katılmış oluyorlar. Tabii ki fuar alanımızda etkinlik, Ramazan ayı boyunca devam edecek. Bu etkinliğe vatandaşlarımızın, çocuklarımızın, aileleri de böyle yoğun katılımla görmemiz bizleri mutlu ediyor. İnşallah bundan sonraki süreçte de Ramazan ayının bir nur içerisinde böyle dolu dolu güzelliklerle geçmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz."

Etkinliğe katılan vatandaşlardan Nahide Korkut ise organizasyonun iki yıldır düzenlendiğini belirterek, "İki senedir kızımla katılıyoruz. Gün içinde sıkılan çocuklar için akşamları çok güzel bir aktivite oluyor. Vali Bey’e teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Helen Sabuncu da etkinliği çok beğendiğini dile getirerek, "Çok güzel ve çok eğlenceli. Kuzenlerim ve kardeşlerimle birlikte geldim. Sahnede oyunlar oynadık" diye konuştu.

Bünyamin Sabuncu ise "Çok eğlenceliydi, güzel buldum. Kardeşlerimle geldik, oyunlar oynadık, şarkılar eşliğinde eğlendik" dedi.

Ramazan Sokağı 8 Mart tarihine kadar her akşam 19.00 ile 22.00 saatleri arasında çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam edecek.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

TFF 3. Lig: Altay: 1 - Tire 2021 FK: 1

2026-02-21 22:18 - Spor

Marmaris’te Vicdanlar Sular Altında

2026-02-19 14:11 - Marmaris

Oyuncu Metin Akpınar’ın biyolojik kızı Duygu Nebioğlu: "20 yıldır verdiğim mücadelede ne kadar haklı olduğumu bugün gördüm"

2026-02-18 15:56 - Magazin

Tuğba Özay’dan Kars’ta Birlik ve Beraberlik Mesajı: "Emperyalizmin oyununa gelmeyelim"

2026-02-19 14:42 - Magazin

YENİDEN REFAH PARTİLİ SÜMENOĞLU: MARMARİS’TE SU BASKINLARI İHMALİN SONUCU

2026-02-21 14:45 - Gündem

Malatya’da husumetlilerin kavgası kanlı bitti: 1 yaralı

2026-02-21 00:17 - Asayiş

Kurtların saldırısına uğrayan ve dağda mahsur kalan at kurtarıldı

2026-02-25 00:25 - Gündem

MİLAS’TA TEFECİLİK SORUŞTURMASINDAKİ İDDİALAR DİKKAT ÇEKTİ

2026-02-21 01:36 - Asayiş

Adil Demirbağ: "Burada Galatasaray değil Real Madrid de olsa aynı mücadeleyi ortaya koyacaktık"

2026-02-22 00:08 - Spor

Erzincan’da kadın öğrencilere KADES bilgilendirmesi

2026-02-20 00:06 - Eğitim

İlgili Haberler

"Ceza İnfaz Personeli Günü" Antalya’da renkli görüntülere sahne oldu

22:09 - Kültür Sanat

Ankara’da Jandarma Bandosu ve hastane personelinden ortak konser

20:52 - Kültür Sanat

Aksaray’da "Türk Mutfağı Haftası" çeşitli etkinliklerle kutlandı

20:51 - Kültür Sanat

Tercan’da Hayat Boyu Öğrenme Haftası Sergisi açıldı

19:48 - Kültür Sanat

Türkeli’de "Çatlak Aile" sahnelendi

17:53 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Emekli sulama birliği çalışanı evinde ölü bulundu

14:13 - Asayiş

Kahramanmaraş’ta 4.4 büyüklüğünde deprem

13:39 - Asayiş

Erken teşhis ile MS hastalarının hayat kalitesi korunuyor

12:39 - Sağlık

Alkollü sürücünün kullandığı araç askeri birliğin bahçesine uçtu

12:29 - Asayiş

Kemiği kraker gibi yediler

12:19 - Gündem