?>

Vali Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar sofrasında buluştu

"SEVGİ İFTARI" PROGRAMINDA KONUŞAN VALİ AKKOYUN, RAMAZAN AYINDA YETİM ÇOCUKLAR VE AİLELERİYLE AYNI SOFRAYI PAYLAŞMAKTAN MUTLULUK DUYDUKLARINI BELİRTTİ.

İnsan - 5 ay önce

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun "Dünya Yetimler Günü" münasebetiyle düzenlenen iftar programında, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar sofrasında buluştu.

Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından bir otelde "Dünya Yetimler Günü" münasebetiyle iftar programı düzenlendi. "Sevgi İftarı" programında konuşan Vali Akkoyun, Ramazan ayında yetim çocuklar ve aileleriyle aynı sofrayı paylaşmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Ramazan ayının başının rahmet, ortasının mağfiret ve sonunun ise ebedi azaptan kurtuluş olduğunu ifade eden Akkoyun, Ramazan ayının sabır, dayanışma ve paylaşma duygusunu güçlendirdiğini söyledi. Bu toprakların merhamet, şefkat ve kardeşlik coğrafyası olduğunu vurgulayan Akkoyun, "Yetimler ve öksüzler konusunda hassasiyet gösteren bir inancın ve kültürün mensupları olan bizler, çok küçük yaşlarda hem yetim hem de öksüz kalan bir Peygamberin ümmetiyiz. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in tam 23 yerinde yetimlerin Allah’ın bir emaneti olduğuna, haklarına ve himayelerine dair vurgu yapılır. Peygamber Efendimiz bir Hadis-i Şerif’inde ’yetimleri sevmek Allah’ı sevmektir’ buyurmuştur. Şefkati ve merhameti şiar edinip neşreden bir medeniyetin evlatları olan bizler için çocuklarımızın gözlerindeki mutluluğa yüzlerindeki tebessüme ortak olmak bizim için dünyayı daha güzel bir yer haline getirecektir. Unutmayalım ki, yetim kardeşlerimizin hayatlarına sevgiyle, iyilikle, şefkatle, güzelliklerle dokunmak yarınlarımızı daha aydınlık hale getirip umutla bakmamızı sağlayacaktır. Çünkü biliyoruz ki çocuklarımız, gençlerimiz geleceğimiz, dua kapımız ve en büyük hazinemizdir. Bu yüzden devletimizin şefkat eli her daim yetim kardeşlerimizin üzerinde olacaktır" dedi.

Programda çocuklardan oluşan Mardin Diller ve Dinler Korosu üç dilde ilahi ve türküler seslendirdi. Programda Enver Türkmen dua etti.

Programa Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer ve İl Jandarma Komutanı Tahsin Saruhan ile kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Mehmet Çevik sahnelere ara verdi, Ramazan’da maneviyata yöneldi

2026-03-04 23:03 - Magazin

MARMARİS’İN DEV KALPLİ KADINLARI İYİLİĞİ BÜYÜTÜYOR

2026-03-05 16:00 - Marmaris

GETOB BAŞKANI AYGÜN: “ITB BERLİN’DE İYİ BİR SEZONUN SİNYALLERİNİ GÖRÜYORUZ”

2026-03-05 11:51 - Turizm

Pelin Özbozdağ: "Kadın Cinayetleri Siyasidir"

2026-03-04 14:59 - Gündem

Üzerine ağaç devrilen oyuncu İbrahim Yıldız hayatını kaybetti

2026-02-28 02:12 - Asayiş

Fidan dikmeye gittiler, çöpleri topladılar

2026-03-05 13:45 - ÇEVRE

Kayıp Köpekler İçin Servet Değerinde Ödül

2026-02-27 13:05 - İnsan

Beyaz Saray, Trump’ın İran saldırılarını izlediği anlara dair fotoğrafları paylaştı

2026-03-01 00:16 - Siyaset

Tayland, İran’daki vatandaşlarını Türkiye üzerinden tahliye edecek

2026-03-05 00:07 - Asayiş

Zarar vermenin cezası 940 bin lira: Diyarbakır’da sürü halinde görüntülendi

2026-03-05 10:52 - Gündem

İlgili Haberler

Samsun’dan Ordu’ya 35 yıllık vefa

12:41 - İnsan

Gediz’de tarhana yarışmasında gelenek ve lezzet yarıştı

12:40 - İnsan

Yaklaşık 2 milyon kişinin beklediği 2027 hac kuraları çekildi

12:18 - İnsan

Güroymak’ta iki aile arasındaki husumet barışla sonuçlandı

12:17 - İnsan

Ambulansa yol vermek için fermuar sistemini uyguladıyar

11:48 - İnsan

Günün Manşetleri

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 yaralı

11:45 - Asayiş

Kurşun tespit edilen kalemtıraşın satışı yasaklandı

11:36 - Ekonomi

Kendisini polis olarak tanıtan 2 dolandırıcı yakalandı

10:42 - Asayiş

Çukurdan kaçmak için yavaşlayan motosikletliyi böyle darp etti

10:10 - Asayiş

Uyuşturucu taciri 2 şüpheli yakalanıp tutuklandı

10:06 - Asayiş