?>

Vali Aksoy, "Uluslararası MEB Robot Yarışması" dünya birincilerini makamında misafir etti

Eskişehir valisi hüseyin aksoy uluslararası meb robot yarışması'nda dünya birincisi olan öğrencileri ve öğretmenlerini makamında kabul edip, başarılar diledi.

Teknoloji - 6 ay önce

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda dünya birincisi olan öğrencileri ve öğretmenlerini makamında kabul edip, başarılar diledi.

Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, ülke genelinde mesleki ve teknik eğitim alanındaki niteliğini artırmak, toplumda farkındalık oluşturmak ve öğrencilerin bilgiyi beceriye dönüştürmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda dünya birincisi olan öğrencileri ve öğretmenlerini makamında misafir etti.

Bu yıl "Eğitimin Yüzyılında Ahilik ve Teknoloji" teması ve "Ahiliğin Geleceğini Şekillendiren Kod Erzurum’da Yazılıyor" sloganı ile düzenlenen yarışmaya Eskişehir’den beş okul katıldı. Yarışmada Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Danışman öğretmen Ayhan Dükkancı ve Endüstriyel Otomasyon alanı öğrencileri Ertuğrul Selvi, Furkan Çakır "Tasarla, Çalıştır" kategorisinde dünya birincisi oldu.

Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Danışman öğretmen Hakan Evrendilek ve Elektrik-Elektronik alanı öğrencileri Ömer Faruk Filcioğlu, Mehmet Erkan "RC Sabit Kanat" kategorisinde dünya birincisi oldu. “Eskişehir’i gururlandırdınız”

Vali Aksoy, öğrencileri ve danışman öğretmenleri tebrik ederek, bu büyük başarının Eskişehir ve ülkemiz adına gurur verici olduğunu belirtti. Sayın Valimiz, konuşmasında şu ifadeleri kullandı;

"Sizleri bu büyük başarıdan dolayı yürekten kutluyorum. Uluslararası MEB Robot Yarışması’nda dünya birincisi olarak ülkemizi ve Eskişehir’i gururlandırdınız. Mesleki ve teknik eğitimde elde ettiğiniz bu başarı, gelecekteki kariyerleriniz için önemli bir adımdır. Ahilik ve teknoloji temasıyla düzenlenen bu yarışmada kazandığınız başarı, bilgi ve becerilerinizi en iyi şekilde değerlendirmenin bir sonucudur. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum."

Öğrenciler ve öğretmenler, Hüseyin Aksoy’a teşekkür ederek projelerini tanıttı, gelecekteki projeleri hakkında bilgi verdi. Aksoy günün anısına Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yarışmada 1’inci oldukları projede yaptıkları model uçağı imzaladı. Ziyaret, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Erzurum’daki uyuşturucu operasyonunda 80 kilo metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 14:34 - Asayiş

Hakkari 92 kilogram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-06 20:13 - Asayiş

Van’da bir tırda 256 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-11-01 22:21 - Asayiş

Beşiktaş, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını tamamladı

2024-11-01 14:55 - Spor

Kasımpaşa ile Kayserispor 29. randevuda

2024-11-07 11:43 - Spor

Kütahya Müzesi, kuruluş ve kurtuluş temalı bir müze olacak

2024-11-01 22:49 - Kültür Sanat

67 Yaşında Arkeoloji Bölümünü Kazandı

2024-11-01 12:09 - Gündem

MUĞLA İLE BİRLİKTE 10 İLDE YAĞIŞLARDA YÜZDE 20 DÜŞÜŞ

2024-11-02 14:47 - Genel

BU CENNET GİBİ GÖLÜ MUĞLA İLE DENİZLİ PAYLAŞAMIYOR

2024-11-04 16:29 - Gezi

HASANBOĞULDU’YA AKIN: DOĞANIN GÜZELLİKLERİ BÜYÜLÜYOR

2024-11-01 13:19 - Gezi

İlgili Haberler

TOGÜ TEKNOFEST 2025’te güçlü bir şekilde yerini aldı

15:42 - Teknoloji

Karya Farma HBX, hücrelerin savunma sistemini geliştirerek yaşlanmayı geciktirecek çalışma başlattı

12:10 - Teknoloji

Yıkımın içinden hayatı gösteren dron: DEPRON öğrenci elinden doğdu

11:49 - Teknoloji

Astronot Alper Gezeravcı, seyir defterini Kıbrıs’la paylaştı

08:53 - Teknoloji

Enerji sistemlerinde ‘bulut’ uyarısı

13:08 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Müşteriler Tarçın'lı Taksi İstiyor

15:33 - İnsan

Sahildeki Gizemli Cisim Alarm Yarattı

13:28 - Gündem

Justin Timberlake Türkiye'de Konser Verecek!

13:26 - Kültür Sanat

Filistinli Çocuğu Öldüren Katile 53 Yıl Hapis Cezası

13:09 - Asayiş

Süper Lig'de Bugünkü Maçların VAR Hakemleri Belli Oldu

12:27 - Spor