?>

Vali Çelik: "19 yıl içerisinde toplamda bin 54 proje ve yaklaşık 1.2 milyar TL bu memlekete yatırım yapılmış"

Kırsal kalkınma yatırımlarını destekleme programı kapsamında niğde’ de önceki yıllarda uygulanan projeler ve 2025 yılında uygulanacak olan 16. Etap hibe programı tanıtım toplantısı yapıldı

Gündem - 3 ay önce

Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında Niğde’ de önceki yıllarda uygulanan projeler ve 2025 yılında uygulanacak olan 16. Etap Hibe Programı tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Cahit Çelik, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Vali Yardımcısı Ahmet Arık, Niğde Ticaret Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, Niğde Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, STK temsilcileri, kurum amirleri ve yatırımcılar katıldı.

Tanıtım toplantısında Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi kapsamında, Niğde’de 2024 yılında 286,5 milyon TL yatırım tutarında 133 projenin hayata geçirildiği ve bu projelere toplamda 142 milyon TL hibe desteği sağlandığı ifade edildi.

Niğde’de 2006-2024 yılları arasında toplam 1054 projeye destek verildiğinin belirtildiği toplantıda 62 milyon Euro yatırım için 1,2 milyar TL hibe ödemesi sağlandığı belirtildi.

Tanıtım toplantısında konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında Niğde’nin ülke genelinde her zaman ilk 5’te yer aldığını belirtti. "Verilen destekler nüfusun kırsalda kalmasını sağlıyor"

Vali Çelik; " Verilere baktığımız zaman, 19 yıl içerisinde toplamda bin 54 proje ve yaklaşık 1.2 milyar TL bu memlekete yatırım yapılmış. Yine, 2024 yılı verilerine baktığımız zaman da sulama dahil 133 projeye 247 milyon destek sağlanmış. Üretimden pazarlamaya kadar neredeyse her seviyede üreticimizin destek aldığını memnuniyetle görmekteyiz. Bu desteklerin üretim ve istihdam anlamında çok ciddi bir katkısı var. Nüfusun kırsalda kalması noktasında bu projelere verilen destekler çok önemli" dedi.

Vali Çelik yaptığı açıklamada yatırımcılara ise ürettikleri ürünleri yerinde pazarlamaları ve su kaynaklarını modern yöntemlerle daha doğru ve verimli kullanmaları konusunda da hatırlatmada bulundu. Niğde’nin üretim kapasitesini tam anlamı ile kullandığını söyleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş ise, "Bizim il olarak hem bitkisel hem de hayvansal üretimde herhangi problemimiz yok. Görev yaptığımız süre içerisinde yerinde üretim, yerinde işleme ve yerinden pazarlama noktasında kısal kalkınmaya her zaman önem verdik, vermeye de devam edeceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından başvuru kapsamında hibe desteği sağlanacak yatırımlara temsili çekleri verildi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Denizli’de gece seferleri ile kesintisiz ulaşım başladı

2025-03-04 18:43 - Gündem

25 Bin TL’lik Kablo Hırsızlığı

2025-03-07 09:40 - Asayiş

Marmaris Belediyesi’nden her gün 3 çeşit iftarlık

2025-03-02 20:47 - Genel

Köyceğiz’de öğretmenlere eğitim

2025-03-03 10:21 - Teknoloji

Muğla, ITB Berlin Turizm Fuarı’nda Tanıtıldı

2025-03-06 09:45 - Genel

İdris Keşan, İYİ Parti Marmaris İlçe Başkanlığı’na Atandı

2025-03-07 13:00 - Marmaris

Mardin’de iki mahallede daha içme suyu sorunu çözüldü

2025-03-05 12:23 - Gündem

Marmaris, Berlin Turizm Fuarı’nda

2025-03-04 18:27 - Ekonomi

Kırşehir’de ’Dijital Sıfır Atık Laboratuvarı’ açıldı

2025-03-05 17:40 - Eğitim

Mustafa Dalcı: "Malatyasporlu gençleri yürekten kutluyorum"

2025-03-06 21:22 - Spor

İlgili Haberler

‘Hayatımda ilk defa gördüm’ dedi, görenler gözlerine inanamadı

09:46 - Gündem

3 bin kilometreden gelip memleketini tanıtıyor

09:39 - Gündem

Yaya ve araç trafiği için yapım ve onarım hamlesi

09:28 - Gündem

Yüksekova’da sakatatların yol kenarına atılmasına tepki

09:08 - Gündem

Hatay’da yılanların çiftleşme dansı kamerada

09:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, Elon Musk İçin "Aklını Kaçırdı" Dedi

10:38 - Siyaset

Kamyon 3 aracı biçti: 1 ölü, 10 yaralı

10:26 - Asayiş

Bu yıl 277 çocuk enstrümanları tanıdı

10:06 - Kültür Sanat

Foseptik çukuruna düşen boğa kurtarıldı

09:59 - Asayiş

15 Milyon TL’lik Bağışla Milli Savunmaya Destek Verdiler

09:42 - İnsan