?>

Vali Çelik’ten okul inşaatlarında inceleme

Hakkari valisi ali çelik, yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Eğitim - 6 ay önce

Hakkari Valisi Ali Çelik, yapımı devam eden okul inşaatlarında incelemelerde bulundu.

Hakkari Valisi Ali Çelik beraberindeki İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ile birlikte yapımı devam eden okul inşaatlarını gezdi. Burada yaptığı açıklamasında son iki yılda Hakkari’de 24 derslikli 4 anaokul, 36 derslikli 2 ilk ve ortaokul, 16 derslikli 1 lise, 48 daireli 2 öğretmen konutu, 1 spor salonu ve bir halk eğitim binasının kazandırıldığını hatırlatan Vali Çelik, "Ayrıca toplam 160 derslikli 7 ilk ve ortaokul, 12 derslikli 1 anaokulu, 32 derslikli 2 lise binası, 1 spor salonu, 100 yataklı öğretmenevi ve 24 dairelik öğretmen lojmanının inşaatı da devam etmektedir" dedi.

Amaçlarının eğitim altyapısını güçlendirmek olduğuna vurgu yapan Vali Çelik, "Hakkari ve ilçelerimizde, okullarımızın fiziki problemlerini çözerek ilimizin eğitim imkânlarını daha da güçlendirmeyi amaçlıyoruz. En büyük servetimiz olan çocuklarımızı, ilmin ışığında koruyarak, onlar için daha fazla ne yapabiliriz konusu, bizlerin değişmeyen gündemidir. Amacımız, merkezde olduğu gibi ilçelerimizde de eğitim altyapısını güçlendirmek, kaliteyi artırmaktır. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında, Hakkâri ve ilçelerimizde, okullarımızın fiziki problemlerini çözerek ilimizin eğitim imkânlarını daha da güçlendirmeyi ve öğrencilerimize daha iyi bir öğrenim ortamı sunmayı hedefliyoruz. İnşallah, bu güzel okullarda okuyacak çocuklarımız ve gençlerimiz; ailelerine, milletine, bayrağına ve vatanına, hayırlı işler yapacak ve ileride iyi yerlere geleceklerdir" ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ise eğitim yatırımlarının plan, proje ve yapım işlerinin devam ettiğini belirterek, "Ülkemiz, son çeyrekte eğitime büyük yatırımlar yapmış, çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceği için büyük fırsatlar sunmuştur. Bizler de bu fırsatları değerlendirerek Hakkâri’mizde, devletimizin katkılarıyla okullarımızı, pansiyonlarımızı, spor salonlarımızı yapmaya ve yenilemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

İngiltere’den Türkiye’ye seyahat uyarısı

2025-06-12 15:43 - Gündem

Amasyalı çiftçi halılarını tırpanla yıkadı: "Halı yıkamada çığır açtık"

2025-06-16 09:50 - İnsan

Maltepe’de felsefe rüzgarı esti

2025-06-15 13:18 - Genel

Avcılar’da sanal bahis nedeniyle yüksek meblağlarda borcu olan polis memuru intihar etti

2025-06-16 22:01 - Asayiş

‘Küçük Antalya’ Amasya’da domates hasadı başladı

2025-06-11 09:41 - Ekonomi

Anne ve babadan en acı veda

2025-06-12 14:44 - Genel

Çankırı’da yaban hayatı kamerada

2025-06-13 15:38 - Gündem

Ortaca'da Dehşet Veren Cinayet

2025-06-12 10:21 - Asayiş

Uzmanlardan LGS değerlendirmesi: "2025 LGS’de Türkçe, matematik ve fen sorularının belirleyici olduğu görülüyor"

2025-06-15 18:02 - Eğitim

Muğla İl Sağlık Müdürü Görevden Alındı

2025-06-14 19:23 - Gündem

İlgili Haberler

Düzce’de 2 ilçede okullar tatil edildi

20:43 - Eğitim

Şavşat’ta kar yağışı nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi

20:08 - Eğitim

Elazığ’da eğitime 2 gün ara verildi

18:04 - Eğitim

Sakarya’nın Hendek ilçesinde eğitime bir gün daha ara verildi

18:00 - Eğitim

Diyarbakır’da okullar yarın da tatil edildi

17:44 - Eğitim

Günün Manşetleri

Büyükşehir Atletlerinden Atatürk Koşusu’nda 11 Madalya

15:09 - Spor

Üretimin Yanında Büyükşehir Var

15:03 - Ekonomi

Fethiye–Ölüdeniz Hattında 4. Etap Tamamlandı

15:03 - Genel

Muğla Havalimanlarında 11 Ayda 9,8 Milyon Yolcu

14:01 - Ekonomi

Muğla İl Jandarması Bir Haftada Binlerce Denetim Yaptı

12:11 - Asayiş