?>

Vali Çiftçi deneyimlerini öğretmenlerle paylaştı

ERZURUM'DAKİ GÖREVİNDE 25. AYINI VE MESLEKTE 28. YILINI DOLDURAN VALİ MUSTAFA ÇİFTÇİ, TECRÜBELERİNİ "ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ" PROGRAMINDA PAYLAŞTI.

İnsan - 10 saat önce

Erzurum’daki görevinde 25. ayını ve meslekte 28. yılını dolduran Vali Mustafa Çiftçi, tecrübelerini "Öğretmen Akademileri" programında paylaştı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Tarihi Erzurum Kongre Binası’nda düzenlenen "Bir Şehri Yönetmek: Değerlerle Liderlik" başlıklı söyleşide bilgi ve birikimlerini öğretmenlerle paylaşan Vali Çiftçi, konuşmasının ilk bölümünde; sorumluluk duygusu, görev bilinci, fedakârlık ve adanmışlık gibi erdemlerin önemine dikkat çekti.

Osmanlı Cihan İmparatorluğu döneminde payitaht tarafından Güney Afrika’ya görevlendirilen ve burada 17 yıl hizmet veren Erzurumlu Müderris Ebubekir Efendi’nin vazife şuurunu örnek gösteren Vali Çiftçi, onun devletini temsil ederken gösterdiği fedakârlığın ve görevine duyduğu bağlılığın bugün için de önemli bir rehber niteliğinde olduğunu ifade etti.

Konuşmasının devamında idareciliği, fırtınalı bir denizde gemi idare etmeye benzeten Vali Çiftçi, gerek TBMM’deki özel kalem müdürlüğü döneminde gerekse mülki idare amiri olarak görev yaptığı yıllarda karşılaştığı zorlukları örneklerle anlattı.

Konuşmasının son bölümünde; Türk milletinin tarih boyunca hep "beklenen" ve "umut olan" bir millet olduğunu belirten Vali Çiftçi, özellikle bir dönem Osmanlı Cihan İmparatorluğu’nun hakimiyeti altında yaşayan milletlerin Türk’e olan özlemini ve sadakatini yurt dışı ziyaretlerinde defalarca hissettiğini belirtti.

Söyleşinin soru-cevap bölümünün ardından Vali Çiftçi, katılımcılara Valilik tarafından basılan Prof. Dr. M. Fahrettin Kırzıoğlu’nun "Bütünüyle Erzurum Kongresi" kitabını hediye etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ergun: “Beyaz Eşyada Alarm Zilleri Çalıyor”

2025-11-01 12:46 - Ekonomi

Metin Ergun’dan KOBİ’lere Borç Yapılandırma Teklifi

2025-10-30 11:10 - Ekonomi

Cumhuriyet’in 102.yıl coşkusu Marmaris’te yaşanıyor 

2025-10-29 13:25 - Marmaris

MİLLETVEKİLİ ERGUN “KAĞIT ÜSTÜNDE İŞSİZLİK DÜŞÜYOR SOKAKTA GERÇEK İŞSİZLİK YÜKSELİYOR”

2025-11-03 12:11 - Genel

Marmaris Körfezi’nde deniz kaplumbağası kurtarıldı

2025-10-30 09:55 - Genel

Polis memuru kalbine yenik düştü

2025-11-05 00:09 - Asayiş

Ünlü şarkıcı Çelik, Amasya konserinde mahalle muhtarıyla sahnede oynadı

2025-10-30 00:49 - Magazin

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

2025-10-30 13:41 - Asayiş

Bodrum’da CHP’li meclis üyesine rüşvet operasyonu

2025-10-31 01:33 - Asayiş

Bilecik’te sağanak yağışa rağmen binlerce kişi Madrigal konseriyle coştu

2025-10-29 23:23 - Magazin

İlgili Haberler

Polonyalı gazeteci Antalya’da Müslüman oldu

20:31 - İnsan

Samsun’da trafik levhaları sadeleşiyor

20:31 - İnsan

Muş’ta "Çocukluk Çağı Travmaları ve Mücadele" konulu eğitim düzenlendi

18:45 - İnsan

AK Parti’nin acı günü

18:24 - İnsan

Şampiyonlar Ligi’nden dönerciliğe: Beşiktaş’ın eski futbolcusu döner dükkanı açtı

18:22 - İnsan

Günün Manşetleri

Aranma kaydı bulunan şahsın evinde uyuşturucu madde ele geçirildi

13:47 - Asayiş

’Antep lahmacunu’na Avrupa’dan tescil

13:45 - Kültür Sanat

Otobüs tuvaletinde 2 kilo metamfetamin ele geçirildi

13:38 - Asayiş

Eşini 45 yerinden bıçaklayan cani koca tutuklandı

13:28 - Asayiş

Hamsi fiyatı yüzleri güldürdü, kilosu 60 liraya düştü

12:43 - Genel