?>

Vali Eldivan, kaymakamlık yaptığı ilçede hasret giderdi

Bayburt valisi mustafa eldivan, 2002-2004 yılları arasında kaymakamlık yaptığı erzincan'ın kemaliye ilçesinde hasret giderdi

Gündem - 4 ay önce

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, 2002-2004 yılları arasında Kaymakamlık yaptığı Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde hasret giderdi.

Türkiye’nin en etkileyici yerlerinden biri olan Erzincan’ın Kemaliye ilçesi büyüleyen manzarası, tarih kokan sokakları ve adrenalin dolu doğa sporlarıyla her yıl yaz aylarında nüfusunun 10 katı ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. İlçenin simgesi haline gelen ve 96 basamakla çıkılabilen kayalığın tepesindeki ev ise görenleri şaşırtıyor.

Erzincan’ın incisi Kemaliye ilçesi, milattan önce 3 binli yıllara dayanan tarihi ve kültürel zenginliği ile ziyaretçilerini tarihe doyuruyor. İlçede yer alan Karanlık Kanyon’da kurulan zipline ve 38 tünele sahip 7 kilometrelik taş yol, keskin virajları ve uçurumlarıyla macera tutkunlarına unutulmaz anlar yaşatıyor.

Adrenalin dolu doğa sporlarıyla tanınan ilçenin taş yolunda motor tutkunları sürüş yaparken aynı zamanda karanlık kanyonda rafting, kano, su kayağı ve zipline gibi birçok sportif aktivite gerçekleştiriliyor.

Erzincan’a 194 kilometre uzaklıkta; doğusunda Tunceli, batısında Sivas, güneyinde Malatya ve Elazığ bulunan Kemaliye, özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor. 5 bin nüfuslu ilçeyi yaz aylarında yerli ve yabancı olmak üzere 50 bine yakın turist ziyaret ediyor.

Sakin şehir anlamına gelen cittaslow ağına alınan Erzincan’ın Kemaliye ilçesi, dünyadaki ilk 5 derin kanyon arasında yer alan Karanlık Kanyonuyla, "Tehlikeli Yollar" kategorisinde bulunan, sert kayaların içinden oyularak inşa edilmiş doğal güzelliğe ve estetiğe sahip Taş Yoluyla, Türk kültür tarihi açısından önemli bilgiler içeren ilçe merkezine 4-5 kilometre uzaklıktaki Dilli Vadisiyle ve daha pek çok doğal güzellikleriyle, Erzincan’ın mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri olarak gösteriliyor.

Hafta sonunda Kemaliye ilçesini Bayburt Valisi Mustafa Eldivan’da eşi Meltem Eldivan ile beraber ziyaret etti.

Gerçekleştirilen ziyarette, Kemaliye Kaymakamı Emirhan Arıkan, eşi Gizem Arıkan, Kemaliye Belediye Başkanı Erdem Atmaca, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan’a eşlik etti.

Vali Eldivan, ilçenin tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğal güzelliklerini yakından inceleyerek hasret giderdi. Vali Eldivan, bölgenin turizm potansiyeli ve gelecek vizyonu üzerine değerlendirmelerde bulundu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Marmaris’te ’canım sıkılıyor turistlere takılıyorum’ paylaşımı emniyette bitti

2025-08-27 10:20 - Asayiş

PEMBE MİKROFON'DAN MARMARİS'İN SESİ

2025-08-27 12:34 - Marmaris

Kestane Bahçesi Kenevir Tarlasına Dönüştürülmüş

2025-08-30 13:50 - Asayiş

Kuşadası’nda sene başı müdürler kurulu toplantısı yapıldı

2025-08-31 10:43 - Genel

Marmaris'te Motosiklet Kazalarına Karşı Seferberlik

2025-08-28 16:43 - Asayiş

Vatandaşın Borç Yükü Artıyor

2025-08-25 10:25 - Ekonomi

MUĞLA'DAN TOKYO'DAKİ OLİMPİYATLARA 6 SPORCU

2025-08-29 14:21 - Spor

Menteşe, 30 Ağustos'u Büyük Bir Coşkuyla Kutladı

2025-08-30 12:03 - Genel

75 yaşındaki marangoz ustası Şentürk: "Eti senin kemiği benim dönemi bitti"

2025-08-25 13:02 - İnsan

TCSG-310 BOTU VE TCG İMBAT MARMARİS’TE ZİYARETE AÇILDI

2025-08-30 13:11 - Marmaris

İlgili Haberler

Yaylada mahsur kalan vatandaşların belediye ekipleri kurtardı

22:23 - Gündem

Bakan Yumaklı: "Mesele sadece hayatımızı daha iyi idame ettirmek değil, gelecek kuşaklara daha iyi bir dünya bırakma meselesi"

22:13 - Gündem

Siirt’te kurt boş havuza düştü

19:57 - Gündem

(Düzeltme) Sındırgı’da dev turna balığı yakalandı

19:01 - Gündem

Sinop’ta deniz yüzeyindeki kirlilik vatandaşları endişelendirdi

18:08 - Gündem

Günün Manşetleri

FETÖ’den hapis cezası ile aranan şahıs polis tarafından yakalandı

15:31 - Asayiş

Şehit Babası Mustafa Bayraktar son yolculuğuna uğurlandı

15:25 - İnsan

Doğu yine dondu

14:44 - Gündem

Engelli ve ailelerinin yaşam kalitesini artırma çalıştayı

14:23 - Eğitim

TBB’den Milas Belediyesi’ne Paletli Ekskavatör Desteği

14:09 - Genel