?>

Vali Hatipoğlu ve Başkan Şerifoğulları, muhtarlarla bir araya geldi

Elazığ valisi numan hatipoğlu ve elazığ belediye başkanı şahin şerifoğulları, 19 ekim muhtarlar günü dolayısıyla muhtarlarla bir araya geldi.

Gündem - 8 ay önce

Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla bir araya geldi.

19 Ekim Muhtarlar Günü kapsamında Elazığ’da bir dizi program gerçekleşirken, Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, muhtarlarla buluştu. Elazığ Belediyesi’nin düzenlediği programda, yerel yönetimlerin en önemli unsuru olan muhtarların Muhtarlar Günü kutlandı, Vali Hatipoğlu ve Başkan Şerifoğulları talepleri dinledi. Vali Hatipoğlu; “Muhtarlık müessesesi demokrasimizin yapı taşlarından bir tanesidir. 1800’lü yıllardan itibaren Türkiye, sandığın belirleyici olduğu bir ülke oldu. Bu anlamda hem köy hem de mahalle muhtarlarımız bizlerin en önemli çalışma arkadaşı oldu. Vatandaşla devlet arasında bir köprü görevi gördü. Dünyada demokrasinin en önemli hususlarından bir tanesi halkın karar verme sürecine katılmasıdır. Bunun en güzel örneği köylerimizde olur. Köylerde herkes karar verme sürecine katılmaktadır. Bu da dünyada ender demokrasi örneklerinden biridir. Muhtarlık kurumumuzu mahalle ve köylerimizde daha etkin hale getirmek için çalışıyoruz" dedi. Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları; “Çok kıymetli muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyorum. Muhtarlık müessesesi demokratik kültürümüzün en köklü kuruluşlarından biridir ve aynı zamanda ilk basamağıdır. Halkın teveccühü ile seçilmiş kıymetli muhtarlarımız çok önemli makamda bulunuyor. Halkın seçimi ile iş başına gelebilmek çok önemlidir. Bizler de göreve geldiğimiz günden itibaren muhtarlarımızla gönül köprüleri kurma gayretinde olduk. Muhtarlarımız; bizlerin işiten kulağı, gören gözleri oldu. Hizmetlerimizi halkımıza ulaştırma adına köprü görevi oluşturdu. Kıymetli muhtarlarımızla bundan sonraki süreçte de diyaloğumuz aynı anlayışla devam edecek. Şehrimizin her noktasına daha nitelikli hizmet götürebilme adına hep birlikte gayret göstereceğiz” diye konuştu.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Metalik eserler sergisi ‘Art-ık Sanat’ OSM’de açılıyor

2024-10-14 12:44 - Kültür Sanat

Uludağ iş dünyasının buluşma noktası haline geliyor

2024-10-15 13:01 - Ekonomi

Muğla’da keşfedilmeyi bekleyen cennet: Çandır

2024-10-17 12:04 - Gezi

Halk Kafe Marmaris'te emeklinin imdadına yetişti

2024-10-17 14:51 - Marmaris

BU ZAKKUMDAN DÜNYADA SADECE KÖYCEĞİZ’DE VAR

2024-10-14 14:21 - Genel

Bodrum’daki villa projesine tepki: TFF Başkanı istifa etmeli

2024-10-17 13:53 - ÇEVRE

Taksim’de Türk bayrağını kullanarak duygu sömürüsü ile vatandaşlardan para alan 3 kadına para cezası

2024-10-20 07:07 - Asayiş

Marmaris’te turizm sezonu 15 gün uzadı

2024-10-18 11:59 - Marmaris

Erciyes 38 FK deplasmanda

2024-10-19 16:26 - Spor

İlgili Haberler

Edirne’de dolu yağışı etkili oldu

00:19 - Gündem

Yozgat’ta 20 dönüm ekili alan kül oldu

00:05 - Gündem

Çölleşme ve kuraklık gününde Rio Sinerjisi Protokolü imzalandı

22:26 - Gündem

Uydu cihazı takılan kaplumbağa ’Atlas’ denize bırakıldı

22:08 - Gündem

Edirne’de yağmur sonrası gökkuşağı şöleni

22:11 - Gündem

Günün Manşetleri

“İnsan Yiyen Uyuşturucu” Operasyonu

16:15 - Asayiş

10 Adrese Dev Uyuşturucu Baskını

16:01 - Asayiş

Sınır Ötesinde Yeşil Enerji

15:58 - Ekonomi

Uzmandan KKKA Uyarısı

15:57 - Sağlık

Bakan Bak’tan Down Futsal Milli Takımı’na Tebrik

15:44 - Spor