?>

Vali Karakaya, Ahlat’ta elma bahçesini gezdi

Bitlis valisi ahmet karakaya, ahlat ilçesindeki hibe destekle kurulan elma bahçesini gezerek çiftçilerle sohbet etti.

Gündem - 1 yıl önce

Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, Ahlat ilçesindeki hibe destekle kurulan elma bahçesini gezerek çiftçilerle sohbet etti.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından yüzde 50 hibe desteğiyle kurulan elma bahçesini ziyaret eden Vali Karakaya, bahçe sahibi Sunullah Yıldırım’dan hasat hakkında bilgi aldı.

İlçenin Saka köyünde 30 dönüm alanda kurulu ve 3 bin 750 adet elma ağacından oluşan bahçeyi gezen Vali Karakaya elma toplayarak çiftçilere hayırlı ve bereketli kazançlar diledi.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Karakaya, “Elmacılıkla ilgili çok ciddi adımlar atılmış. Bunu görmekten büyük bir memnuniyet duyduk. Yöremizin iklimine, toprağına uygun ürünlerin daha verimli bir şekilde üretilmesi için çabalarımız devam edecek. Çünkü bir ülkeyi güçlü kılan üretimidir. Üretim ne kadar fazla ise orada bereket olur. Mal ve ürünler ucuzlar. Ama üretmezseniz başkalarının eline bakarsınız. Tarım ve gıda konuları stratejik bir alan. Ne kadar çok üretip pazarlayabilirseniz o kadar hem girdi sağlanır hem de insanımızın refah seviyesi adına bu faaliyetlerin artarak devam etmesi adına çaba sarf edeceğiz. Çiftçilerimize hayırlı ve bereketli olsun” dedi.

Bir süre gezi ve incelemelerine devam eden Vali Karakaya, ilçeden ayrıldı.

Vali Karakaya’ya ziyaretinde Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, Ahlat Belediye Başkan Vekili Ramazan Ergezen, Ahlat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Kartaler, Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Bitlis Tarım ve Orman Müdürü Ramazan Çolak, Ahlat Ziraat Odası Başkanı Necat Demirden, Ahlat İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nihat Keskin ve bazı kurum amirleri eşlik etti.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Samsun’da 730 gram metamfetamin ele geçirildi

2024-10-13 21:44 - Asayiş

Metalik eserler sergisi ‘Art-ık Sanat’ OSM’de açılıyor

2024-10-14 12:44 - Kültür Sanat

Marmaris pazarında fiyatlar uçuşa geçti

2024-10-10 16:06 - Marmaris

Uludağ iş dünyasının buluşma noktası haline geliyor

2024-10-15 13:01 - Ekonomi

HİNTLİ MİLYARDERİN MEGA YATI, FETHİYE’DE 260 TON YAKIT ALDI

2024-10-11 11:59 - Gezi

Umutlar Marmaris’te rengarenk bezlere dönüşüyor

2024-10-12 14:15 - Marmaris

HATİCE KEKEVA YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ

2024-10-10 18:08 - Marmaris

Tekirdağ’da meydana gelen kazada 2 doktor hayatını kaybetti

2024-10-12 01:07 - Asayiş

BU ZAKKUMDAN DÜNYADA SADECE KÖYCEĞİZ’DE VAR

2024-10-14 14:21 - Genel

Marmaris’te şehrin göbeğindeki palalı kavga cep telefonu kameralarına yansıdı

2024-10-14 01:05 - Asayiş

İlgili Haberler

Asansör boşluğunda mahsur kalan kedi için itfaiye seferber oldu

19:12 - Gündem

Siirt’te yaban hayvanlarına 750 kilo yem bırakıldı

19:30 - Gündem

Valilikten evcil hayvan uyarısı

17:55 - Gündem

Edirne merkezde hava kirliliği çıplak gözle görüldü

17:02 - Gündem

Kahramanmaraş’ta 4,2 büyüklüğünde deprem

16:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Seyir halindeki işçi servisi alev aldı

15:42 - Asayiş

FETÖ’nün sözde Ürgüp ilçe sorumlusu yakalandı

15:32 - Asayiş

Park halindeki duvarda asılı kaldı

15:25 - Asayiş

100 yıllık tarih yeniden canlandı

15:14 - Kültür Sanat

Bıçaklanmış halde ölü bulunan kadın son yolculuğuna uğurlandı

15:01 - Asayiş