?>

Vali Özkan, “112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz aramalarla meşgul etmeyelim”

Yozgat valisi mehmet ali özkan, gereksiz çağrıların ve asılsız ihbarların diğer acil durumları aksattığını söyledi.

Teknoloji - 3 yıl önce

112 Acil Çağrı Merkezinin gereksiz aramalarla meşgul edilmemesi gerektiğini belirten Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, gereksiz çağrıların ve asılsız ihbarların diğer acil durumları aksattığını söyledi.

Acil çağrı hizmetlerinin daha etkin, verimli ve hızlı bir şekilde vatandaşlara sunulması için 112 Acil Çağrı Hizmetleri İl Koordinasyon Komisyonu Toplantısı Vali Mehmet Ali Özkan başkanlığında gerçekleştirildi. Özellikle gereksiz çağrıların gündeme alındığı toplantıda vatandaşlardan 112 Acil Çağrı Merkezini gereksiz yere meşgul etmemeleri, asılsız ihbar ve gereksiz aramaların gerçek olaylara müdahaleleri geciktirebileceği üzerinde duruldu.

Asılsız çağrılar ülke genelinde büyük sorun

Genel itibariyle sadece Yozgat’ta değil ülke genelinde de 112 Acil Çağrı Merkezleri’nin ana problemlerinden birisinin asılsız çağrılar olduğunu söyleyen Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, “Maalesef zaman zaman 112 Acil Çağrı Merkezimizi gereksiz yere veyahut farklı sebeplerle arayıp çalışanlarımızı meşgul eden insanlarımız oluyor. Bir taraftan çalışanlarımız bu çağrıları karşılarken diğer taraftan başka vatandaşımızın da acil, önemli durumlarında gecikmelerimiz oluyor. Biz vatandaşlarımıza 112’yi aramaları konusunda hassas olmalarını, gereksiz aramalar ya da gereksiz sebeplerle 112 Acil Çağrı Merkezimizi meşgul etmemelerini rica ediyoruz. 112 Acil Çağrı Merkezleri, ülke genelinde çok önemli bir görevi ifa ediyor. İnşallah bu vesile ile daha da gelişerek yoluna devam edecektir. Vatandaşlardan ricamız 112 Acil Çağrı Merkezimizi gereksiz durumlarda önemsiz konularda meşgul etmeyelim. Malum bu durumun kanunda da cezası var, yani cezaya maruz kalmamak için değil de bir başka vatandaşımızın hakkına tezahür etmemek üzere gereksiz çağrılardan uzak duralım.” dedi.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

MARMARİS'İN BİSİKLETÇİSİ ZEKİ USTA MESLEKTE 53 YILI DEVİRDİ

2023-09-27 10:42 - Yaşam

Marmaris’te tatlı kavgası acı bitti: 5 yaralı - Karakolun sokağını savaş alanına çevirdiler, polis kavgaya biber gazı sıkarak müdahale etti

2023-09-24 09:21 - Asayiş

Kaymakam Kaya, Başkan Oktay ile görüştü

2023-09-25 14:54 - Marmaris

Milletvekili Kadem Mete, SMA Hastası Zehra Bebeğe destek

2023-09-21 11:30 - Yaşam

Marmaris’te tatlı kavgası acı bitti: 5 yaralı

2023-09-23 22:14 - Asayiş

MHP Marmaris İlçe Başkanı Onur Ünver www.marmarisyenisayfa.com'a konuk oldu

2023-09-22 19:50 - Siyaset

Milas'taki orman yangını söndürüldü

2023-09-21 13:48 - Asayiş

Muğla’nın 8 aylık ihracatı yüzde 12 artarak 690 milyon dolara ulaştı

2023-09-23 15:22 - Ekonomi

ŞARKILAR ZEHRA İÇİN SÖYLENDİ

2023-09-24 18:24 - Marmaris

Fethiye Ölüdeniz’de Eylül bereketi

2023-09-26 10:39 - Turizm

İlgili Haberler

Yapay zeka çağında yazılımcının değişen rolü

21:36 - Teknoloji

Sinop’ta Milli Teknoloji Atölyeleri Lise Yaz Okulu

14:44 - Teknoloji

İleri evre kalp yetmezliği hastaları için yerli ‘yapay kalp’

09:41 - Teknoloji

Düzce’ye teknoloji geliştirme merkezi sözü

18:50 - Teknoloji

Başiskele’de miniklerin yaz tatili bilim ve teknolojiyle dolu geçiyor

13:34 - Teknoloji

Günün Manşetleri

Yaşlı çift alevlerin sardığı evden komşuların uyarısıyla çıktı

15:08 - Asayiş

34 yıldır su içemeyen yaşlı adam, 10 gündür yemek de yiyemiyor

15:07 - İnsan

Polisin durdurduğu araçta uyuşturucu hap ele geçirildi

14:06 - Asayiş

Tarla temizliği için yakılan ateş ormanlık alana sıçradı

14:01 - Asayiş

Kaliteli kekiğin dünya pazarında her zaman alıcısı var

13:44 - Ekonomi