?>

Vali Ziya Polat, Selim’de devam eden yol çalışmalarını yerinde inceledi

VALİ ZİYA POLAT, SELİM’DE DEVAM EDEN YOL ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ(KARS-İHA)

İnsan - 8 saat önce

Kars Valisi Ziya Polat, Selim ilçesinde devam eden ulaşım ve kamu yatırımlarını yerinde inceleyerek yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. İnceleme programı kapsamında grup köy yolları, asfalt çalışmaları ve yapımı süren İlçe Jandarma Komutanlığı binası ziyaret edildi.

Vali Ziya Polat’ın ilk durağı, Selim ilçesine bağlı Yukarıdamlapınar, Aşağıdamlapınar ve Yanlızçam grup köylerini kapsayan 8 kilometrelik geleneksel beton yol yapım çalışması oldu. Çalışmaları yerinde inceleyen Polat, yetkililerden projenin son durumu hakkında bilgi alarak yolun tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki ulaşım standardının önemli ölçüde yükseleceğini ifade etti. Beton yol uygulamasının özellikle ağır iklim şartlarına dayanıklılığı ve uzun ömürlü yapısıyla kırsal ulaşımda önemli katkılar sağlayacağı belirtildi.

Program kapsamında daha sonra Akpınar köyünde yapımı devam eden 6,5 kilometrelik Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) aşınma tabakası serim çalışmaları incelendi. Çalışmaları değerlendiren Vali Polat, vatandaşların daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanına kavuşması amacıyla kırsal altyapı yatırımlarının aralıksız sürdüğünü söyledi. Asfalt çalışmalarının tamamlanmasıyla köy yolunun daha modern bir yapıya kavuşacağı kaydedildi.

Vali Polat’ın Selim ilçesindeki son durağı ise yapımı devam eden Selim İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binası oldu. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Polat, yüklenici firma ve teknik ekipten çalışmaların ilerleyişi hakkında bilgi aldı. Yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla birlikte güvenlik hizmetlerinin daha modern ve donanımlı bir ortamda sunulacağı, personelin çalışma şartlarının da iyileştirileceği ifade edildi.

İncelemeler sırasında ilgili kurum yetkilileriyle değerlendirmelerde bulunan Vali Ziya Polat, Kars genelinde ulaşım altyapısını güçlendirecek ve kamu hizmetlerinin kalitesini artıracak yatırımların planlanan takvim doğrultusunda devam ettiğini belirterek, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltecek projelerin yakından takip edildiğini vurguladı.

HABER KAYNAĞI : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Datça'da 16. Hızırşah Etkinlikleri Başlıyor

2026-07-13 14:39 - Kültür Sanat

15 Temmuz Programı Belli Oldu

2026-07-13 11:10 - Marmaris

Turistlerin arasında iş makineleri tepki çekti

2026-07-15 12:46 - Marmaris

15 TEMMUZ MARMARİS PROGRAMI

2026-07-14 16:05 - Marmaris

Kaza sonrası olay yerinden kaçmak isteyen şahıs, minibüsü vatandaşların ve polisin üzerine sürdü: 1 ölü, 1’i polis 2 yaralı

2026-07-13 02:25 - Asayiş

Tepkiler Sonuç Verdi: Şelale Temizlendi

2026-07-16 11:20 - Marmaris

Denizli Büyükşehir ile yaz dolu dolu geçiyor

2026-07-13 12:45 - Magazin

Polis ekiplerine zorluk çıkartan alkollü sürücü kafasını otobüs durağına vurdu: "Yanıyorum, su verin. Ben teslim olmaya geldim"

2026-07-18 02:05 - Asayiş

Bakü, Uluslararası Vücut Estetiği ve Güzellik Kongresine ev sahipliği yapıyor

2026-07-14 00:16 - Magazin

Selimiye'de Korkutan Yangına Vatandaş Müdahalesi

2026-07-16 13:28 - Marmaris

İlgili Haberler

Bilecikli sporcu TVF Spor Lisesi’ni kazandı

17:16 - İnsan

Hakkari’de kaybolan dağcının cansız bedenine ulaşıldı

16:30 - İnsan

Manisa’ya modern ve donanımlı huzurevi kazandırılıyor

15:14 - İnsan

Başkan Kurnaz, esnafın taleplerini dinledi

14:50 - İnsan

Kraliçeler mezarlığı gece de ziyarete açıldı

13:14 - İnsan

Günün Manşetleri

Mason Greenwood, Fenerbahçe’de ilk antrenmanına çıktı

15:01 - Spor

Yaşlı çifte ait evden kamyon dolusu çöp çıkartıldı

14:41 - Asayiş

Kavurucu sıcaktan soluğu süs havuzunda aldılar

13:58 - İnsan

Kontrolden çıkan otomobil 5 metrelik yükseklikten uçtu

13:53 - Asayiş

Devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı

13:50 - Asayiş